Hjem » Asker&Bærum » Reiser & opplevelser »  Start sommerferien med cash i lomma

Start sommerferien med cash i lomma

For å få en avslappende og behagelig start på ferien anbefaler rådgiverne i Nordea på Oslo S alltid å ha med litt kontanter på reisen.

–I Norge er vi vant til å bruke kort overalt. Men ikke alle ferieland er like utbredt med internasjonale kort, forteller Åse Dahl, leder hos Nordea Oslo S.
– I utlandet kan du oftere møte på restauranter, barer, taxier, lokale forretninger og diverse automater som ikke tar kort eller kun nasjonale kort. Vi ønsker å opplyse reisende om dette. Det er alltid kjekt å ha kontanter frem til man får orientert seg i det nye landet. Og hva om det evt. er problemer med minibanker på stedet eller med kortet? Da er det enkelt å ha litt kontanter for å unngå slike uheldige situasjoner.
    Flere nordmenn reiser nå til mer eksotiske steder enn før. Gjerne til steder som prydes av strandselgere og markeder. Her er det dårlig med både kortautomater og minibanker. Da er det enklere med kontanter for å handle raskt.

* Euro benyttes i: Belgia, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kypros, Latvia, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Tyskland og Østerrike. ** Tilgjengelig på minibank i sesongen for aktuelle valutasort.

3 nye valutaer

Nordea er kjent for å ha gode valutakurser og på Oslo S har vi et Vekslingskontor som holder åpent fra 08.00-20.00 i hverdager og 10.00-17.00 på lørdager og søndager. Du finner oss lett mellom utgangen til Flytoget og Den norske Opera.
– Nå kan vi også tilby Brasilianske real, Mexicanske peso og Indiske rupi.
Kjekt å vite for alle fotball entusiaster som skal til VM i Brasil i sommer.
     Minibankene er tilgjengelige i hele Oslo S sine åpningstider. Totalt har de 14 forskjellige valutaer på automatene og en vekslingsautomat.
– Reisevaluta er også en glimrende gave å gi bort til noen som skal på ferie eller f.eks. studere i utlandet. Det kan i dag være vanskelig å finne noe passende til en konfirmant eller en bursdag og da er dette en god ide til de som skal utenlands.

To kort på reisen

Dahl anbefaler alle å ha med seg to kort på reisen i tillegg til kontanter. Helst et debetkort og et kredittkort.
– Be alltid om å bli trukket i den lokale valutaen for reisemålet. Velger du å bli trukket i norske kroner får du den kursen som butikken tilbyr, og den kan fort være dårlig.
Nordea ønsker alle en god sommer og velkommen innom for rask, enkel og rimelig veksling før ferien.

Mer informasjon om reisevaluta finner du på Nordeas nettsider. Her finner du også valutakurser og valutakalkulator.

Tekst: Julianne Nilsen | Foto: Monica Jenssen & Nordea
 

Følg IN magasinet på Facebook