Hjem » Asker&Bærum »  Velkommen til Ask

Velkommen til Ask

Fantastisk grillrestaurant på Vettre med eget hotell!

Kjøkkensjef Javier i dyp konsentrasjon.


Som utgiver av glansede magasiner i diverse byer har jeg gjennom årene bodd mer på norske hoteller enn de aller fleste andre. Erfaringen (klok av skade) har gjort at jeg sjelden gidder å spise på hotellrestauranten.

Med noen få hederlige unntak har det endt med at jeg blir mett og grinete. Derfor var det med en viss dose skepsis jeg satte meg ned hos Restaurant Ask på konferanse hotellet Thon Hotell Vettre, og lot mitt kritiske blikk skanne over lokalet. Da jeg så at det ruvet en skikkelig Josper-grill i enden av det lekre åpne kjøkkenet begynte jeg å få trua.

Mauro og Javier med St.Louis-style spareribs. Blide karer med et lidenskapelig forhold til mat. | Muligens den beste piggvaren vi har smakt siden Hellstrøm låste døren til Bagatelle.

Jospergrill

Josper er en kullfyrt, lukket grillovn fra Spania, og har blitt et must i den delen av restaurantbransjen som tar grilling alvorlig. Kullgrill håndtert av to Søramerikanere da altså; Kanskje dette skulle ende godt allikevel? Jeg hadde pratet med Hotelldirektør Lene Edvardsen på forhånd. Hun lovet meg at restauranten var veldig bra, at teamet på kjøkkenet virkelig var av første klasse, og at spesielt grillrettene skulle være fantastisk. Når hun i tillegg kunne røpe at kjøkkensjef Javier er fra Uruguay og kokk Mauro fra Spania kjente jeg tilløp til forventning. Kokker fra disse landene har grilling i blodet og er kjent for et lidenskapelig forhold til både mat og livet ellers.

Rebeca og Bewar med lekre forretter. | Restaurant Ask’s jospergrillede signaturburger.

Utkonkurrert av flyndre

Dette var helt himmelsk utbryter min ledsager Karin mellom munnfullene av Piggvar a la brasa. Himmelen hun referer til kan utmerket godt være mathimmelen. Dette mytiske stedet alle matelskere higer etter å besøke.
«Å få servert en god piggvar er som å møte den man elsker igjen» sa Øyvind Hellstrøm en gang. 
En viss sannhet er det nok i dette. Karin ser nemlig forelsket ut, og jeg aksepterer at jeg for en stakket stund er utkonkurrert av denne i utgangspunktet nokså slappe flyndren som Javier har forvandlet til et mesterstykke av en rett.

Ask’s Jospergrillede signaturburger

Alle de store riksavisene har med ujevne mellomrom kåring av byens/landets beste burger. Det vil være et unnlatelses-synd for enhver burger-jury med respekt for seg selv og ikke ta med Ask i beregningen neste gang de skal lage en slik sak. Burgeren var stekt til perfeksjon, kjøttsmaken var perfekt fremhevet med riktig mengde salt og komplementert av tilbehør som karamellisert sideflesk, syltet rødløk og chipotle-majones. Søtpotetchipsene ved siden av var også fint balanserte mellom sprøtt og mykt, salt og søtt. Vår servitør anbefalte en Wettre India Pale Ale fra lokale Vettre bryggeri. Et lykkelig valg til burgeren.

En perfekt avrunding av måltidet.

Uformell og rustikk

Dette er en restaurant som bør leve sitt eget liv helt uavhengig av Hotellet. Fortsetter Ask i dette sporet bør denne restauranten faktisk kunne trekke folk til hotellet, og ikke omvendt. Som gammel tekstforfatter foreslo Karin at dette kan være en spennende vri på markedsføringen.
«Velkommen til Ask, Fantastisk grill-restaurant med eget hotell!»
Når Thon Hotell Vettre i tillegg er et usedvanlig veldrevet konferansehotell med et flott basseng og fine fasiliteter bør dette være en «Match made in heaven» som det heter på andre siden av dammen. Restauranten har en uformell og rustikk atmosfære med plass til alle. Dette er et etterlengtet møtested i nabolaget enten vi prater lunsj, middag et glass vin, selskaper, julebord eller familie-julebord. Vår servitør Bewar var et funn. Kunnskapsrik, smilende og med god evne til å plukke ut riktig vin til rettene.
Dette var en veldig hyggelig overraskelse!
Vi gleder oss til neste gang!

FAKTA: Restaurant Ask / Thon Hotel Vettre

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: Stein O. Kaasa & Restaurant Ask
 

Følg IN magasinet på Facebook