Hjem » Mat & drikke »  Fantastisk mat og god stemning

Fantastisk mat og god stemning

Når Lille Kragerø, byens legendariske vannhull flyttet ut for et års tid siden hadde undertegnede store forhåpninger.

Vakker skalldyrsalat med Hos Gro og Sakte Fart i bakgrunnen. | Tapasplanken var fantastisk, og bør være en sikker vinner hos Sakte Fart.


Som tilnærmet fast gjest hos moder-bedriften Hos Gro hadde jeg blitt vant til strålende mat og god service, enten det var til frokost, lunsj eller middag.
«Jeg har spist meg gjennom pizza, hjemmelaget pasta og antipasti og tapas, og har etter hvert begynt å se på Hos Gro nærmest som et annet hjem når jeg har besøkt Kragerø»
Og selvfølgelig, Hos Gro finner du også et skikkelig bakeri der Kragerøs innbyggere og sultne besøkende kan meske seg med ferske bakervarer av alle slag. Surdeigsbrød, grovt brød, loff, rundstykker og alskens søte saker som kaker, hveteboller, skoleboller, wienerstang, og kringler.

Helstøpt konsept

Med Sakte Fart har Gro og teamet hennes laget et spennende konsept, som utfyller morbedriften Hos Gro på en glimrende måte. Gro selv er en kreativ virvelvind. Med energi som et middels kjerne-kraftverk og et evig oppkomme av nye ideer har hun en enorm tilstedeværelse og et fantastisk humør som smitter over på både gjester og personale. Denne tilsynelatende utømmelige skaperkraften har også satt sitt preg på interiøret. Du finner garantert ikke noe som likner noe annet sted!

Gode råvarer

En viktig del av konseptet som Gro har tatt med seg videre til Sakte Fart er kjærligheten til de gode råvarene. Her lages alt fra bunn, uten noen form for tilsetningsstoffer, av dyktige og engasjerte kokker. På Sakte Fart og på Hos Gro jobber det til sammen folk fra 7 forskjellige nasjoner, om man regner med Bergen. Verten Ali Jami for eksempel er fra Tunis, og bidrar i høyeste grad med internasjonal inspirasjon. På menyen er det mye som frister; tapas med gode oster, skinker og rikelig med annet spennende tilbehør. Selv fikk jeg gleden av å spise en aldeles nydelig fiskesuppe, og en overdådig tapasplanke. Tiramisuen på Sakte Fart er egentlig verdt en egen artikkel. Denne klassikeren blir tilberedt som et lite kunstverk, og smaker like godt som den ser ut.
Et besøk Hos Gro eller på Sakte bør være obligatoriske for alle som besøker Kragerø!

FAKTA: Hos Gro & Sakte Fart

• Hos Gro:
Adresse: P. A. Heuchs Gate 16, Kragerø
Web: hosgro.no
Facebook: @HosGroaAS
Instagram: @hos.gro

• Sakte Fart:
Adresse: P. A. Heuchs Gate 14, Kragerø
Facebook: Sakte Fart
Instagram: @Sakte.Fart

Tekst & foto: Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook