Hjem » Reiser & opplevelser »  Jensemann Pub & Konas Cocktailbar

Jensemann Pub & Konas Cocktailbar

Jensemann og Kona nyter et harmonisk samliv i blindtarmen i Kragerø.

Herlig pub med egen bryggeplass

Om du er ølhund med sans for fotball, fatøl og god stemning, skal du ta turen til Jensemann ved bybrua. Jensemann er noe så sjeldent som en pub med egen bryggeplass, så her kan du parkere jolla og ta deg en iskald en (Helst en, med mindre du har robåt). Jensemann er en klassisk stampub der betjeningen bak spakene er på fornavn med gjestene.

Jensemann har mye godt på flaske.

Fotball på storskjerm

Kragerøs mest genuine pub stiller som nevnt med egen brygge, og viser fotball på storskjerm. Her kan ølhunder la seg friste av over 60 ulike slag med øl på flaske. I følge medeier Cato må absolutt alle prøve surt øl fra Lindheim Ølkompani. Cato hevder med stor overbevisning, at dette er intet mindre enn verdens beste øl! Siden 2008 har det lille stedet med det store hjertet vært en populær møteplass for folk i alle aldre og samfunnslag.
– Vi har alltid vært et sted for alle slags typer mennesker, forteller Cato.
Her treffer du alt fra kunstnere og vanlige arbeidsfolk til advokater og politikere. Her er alle velkomne.

The Craft of the Cocktail. Daglig leder Micke Nathorst in action

Deilige drinker og fin stemning

I sidebygningen til Jensemann holder Kona til. Her kan du kose deg med aldeles strålende cocktails, og nyte disse i en deilig stressfri atmosfære med herlig utsikt over blindtarmen og bybrua. Kona er en cocktailbar som spesialiserer seg på klassiske og moderne cocktails. 
– Vi jobber kontinuerlig med å utvikle vårt drink-repertoar, og har stadig vekk noe nytt og spennende på gang, forteller daglig leder Michael Nathorst.

Pinga 2.0 og Passioned Thai.

Utsøkte cocktails

Det siste kan jeg skrive under på. Husets egen «Jensemanns jævel» er husets egen, og en personlig favoritt. At jeg har en stor forkjærlighet for gode cocktails, er ikke til å stikke under en barkrakk. Jeg simpelthen elsker å henge hos Kona med en lekker drink i hånda, og nyte utsikten over brygge og blindtarm. Også er det selvsagt dette med å få en drink laget av en dyktig bartender. Michael lager utsøkte cocktails med en profesjonell finfølelse for farger, komposisjon og smaker. Bartenders Choice Awards kårer hvert år landets beste cocktailbar. Det er på høy tid at de besøker Kona.
Dette stedet holder høy klasse!

Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook