Hjem » Reiser & opplevelser »  Barnas sommerfestival

Barnas sommerfestival

Etter en lang periode med koronarestriksjoner og lite kulturtilbud for barn, er det endelig åpnet for MiniFjorden fra 1.-10. juli for innbyggere og sommerturister. Festivalen holder til i sommerbyen Sandefjord, og kjente profiler som blant annet artisten eMMa og NRK Super vil tilby musikk, teater, dans, litteratur og scenekunst i flotte omgivelser.

MiniFjorden skal bidra til en bedre verden for barn og unge å vokse opp i.
MiniFjorden skal bidra til en bedre verden for barn og unge å vokse opp i.

MiniFjorden er en kulturfestival for barn i alderen 3 til 12 år. Festivalen tilbyr profesjonell kultur, og inviterer barn til kulturelle opplevelser og aktiviteter som skal berike og engasjere dem. Festivalen holder til i Hjertnes Amfi i Sandefjord. MiniFjorden har lansert programmet sitt for 2022, og skilter med profiler som NRK Super, eMMa, Plutselig Barneteater, Harry Påtter (Med Å), Den store fuglejakten og Øisteins Blyant.
– MiniFjorden er en kulturfestival for alle barn og skal være en sentral formidler av høy kunstnerisk kvalitet til barn. Etter en lang periode med begrensede aktiviteter og nedstengt samfunn, er det mer nødvending enn noen gang å eksponere barn for kulturelle opplevelser. Vi gleder oss enormt mye til å ta imot publikum fra hele landet, sier Lasse Vermeli, Festivalsjef og initiativtaker bak MiniFjorden, og legger til: 
– Kultur er viktig uansett hvem du er eller hvor du kommer fra, og uavhengig av hvor god økonomi familien din har. Vårt mål er at alle barn skal få oppleve kultur av høy kvalitet i livet sitt, og det skal være en menneskerett å kunne oppleve kultur.

– Barna trenger et frirom

Visit Vestfold løfter frem MiniFjorden som en viktig aktør i kulturlivet denne sommeren, og mener festivalen er med på å få opp sommerpulsen i Vestfold under en spesiell tid.
– MiniFjorden tar barna på alvor, og lar dem få lov til å være barn med alle de lekende, nysgjerrige, utålmodige og positive egenskapene som de har. I en krevende tid hvor pandemien er avløst av bilder fra krigens grusomheter, så trenger vi et frirom hvor vi kan slippe frem barnet i oss, le, undres, hoppe, danse, og være sammen på barnas premisser, sier reiselivssjef i Visit Vestfold, Ellen Larsen.

Fokus på grønn festival

MiniFjorden skal være en miljøvennlig, bærekraftig og grønn festival som skal bidra til at barn synes det er gøy å ta vare på kloden, punkterer Vermeli.
– For oss er det viktig å drifte en sunn, frisk og naturlig festival med fokus på sunne verdier og gjenbruk. Dette gjør vi gjennom å være ledende på gode, sunne, lokale, økologiske og miljøvennlige varer og produkter som en del av tilbudet til våre gjester. Vi er bevisste på materialvalg, varer og gjenbruk når vi utformer festivalområdet – et fokus vi har hatt siden vi startet opp i 2018. Store deler av festivalområdet er utformet med materialer som er definert som søppel og/eller varer som leverandørene våre ikke kan selge på grunn av mangler eller feil på produktet. Barna lærer også her hvordan man kildesorterer søppel, sier Vermeli. 

Forventer stor pågang

I fjor var MiniFjorden et av få kulturtilbud for barn under sommeren som følge av pandemien, og valgte å kun holde et tak på 50 publikummere per forestilling, selv om Regjeringen åpnet for 200 publikummere. Dette skyldtes at de ville sikre en trygg gjennomføring i tråd med myndighetens retningslinjer, hvor gjestene skulle føle seg trygge.
– Publikums opplevelse på MiniFjorden betyr mest for oss, og det var viktig at vi fikk muligheten til å gjennomføre MiniFjorden 2021. Til tross for restriksjonene var det enorm respons fra publikummet vårt, og vi sikter på publikumsrekord i 2022 med plass til 3000 gjester, avslutter Vermeli.
 

Følg IN magasinet på Facebook