Hjem » Mat & drikke »  Den lille, store fiskebutikken i hjertet av Son

Den lille, store fiskebutikken i hjertet av Son

Som stamgjest i Son gjestehavn har jeg gjennom årene utviklet et solid kjærlighetsforhold til Son Brygge & fiskebutikk.

Skalldyrkassen til Son Brygge & Fiskebutikk egner seg perfekt til alle typer markeringer, fester og lag. Butikken lager fortløpende både skalldyrfat og skalldyrkasser på bestilling.

Kanskje det er innbilning, men inntil det motsatt er bevist vil jeg hevde at krepsen er større, at rekene smaker bedre, og at hummeren er saftigere enn i andre fiskebutikken. 
– Det er nok ikke bare innbilning, sier innehaver Ketil Lundem-Meisler når han blir konfrontert med min opplevelse av butikken hans.
– Rekene er tatt like ute i fjorden her. Det er mulig vi har en egen rekestamme her ute. De er faktisk mange som kommenterer både smaken og størrelsen på rekene. Litt det samme med sjøkrepsen. Ikke bare har det blitt mer kreps i teinene de siste åra, de har blitt større også! Antageligvis pga. av nedgangen i kysttorskbestanden. Småkreps er som kjent favorittmåltidet til torsken.

Kunder fra fjern og nær

Jeg er ikke den eneste med forkjærlighet for denne butikken. Ketil forteller at han har faste kunder fra plasser som Bærum og Halden som kommer ens ærend til Son for å handle hos Son Brygge & fiskebutikk. 

Skalldyrkasse

For familien min er det høytidsstund når vi får lempet en skalldyrkasse i båten. At Ketil og co solgte 4.500 skalldyrkasser i fjor sier mye om populariteten. Kassen er såpass overdådig at den egner seg glimrende til alle typer markeringer, fester og lag. Butikken lager fortløpende både skalldyrfat og skalldyrkasser på bestilling. Det er bare å sette kassen rett på bordet og fråtse i blåskjell, reker, sjøkreps, kongekrabbe, krabbeskjell og krabbeklør, samt aioli, majones, skalldyrsalat og kraft til å dampe blåskjellene i.

Bredt sortiment

Butikken har også et rikholdig utvalg av fisk og alt du trenger av tilbehør. Makrell, torsk, breiflabb, ørret, og alt du forventer å finne i en god fiskedisk pluss litt til. I tillegg har butikken et godt utvalg av hjemmelagde delikatesser som skalldyrsalat, fiskesuppe, bacalao, tzatsiki, aioli, remulade og majones. Son Brygge & fiskebutikk har i år giret opp kvaliteten på staben ytterligere ved å ansette Jørn Edvard Thalberg. Han kommer fra Oslos største matbutikk hvor han var ferskvaresjef, og er sammen med de andre i butikken en sikker garantist for fantastisk service og herlige matopplevelser.

FAKTA: Son Brygge & Fiskebutikk


Tekst & foto: Stein O Kaasa

Følg IN magasinet på Facebook