Hjem » Asker&Bærum »  Kortreist lykke

Kortreist lykke

Denne sommeren kan Vollen Marina ønske velkommen til en kraftig utvidet gjestehavn.

Med drivstoffpriser som truer med å gå gjennom taket kan en tur til Koster eller Kragerø fort legge beslag på store deler av feriebudsjettet. Da er det greit å vite at Vollen Marina frister med kortreist lykke, og en nyoppusset gjestehavn som er noe av det desidert flotteste indre Oslofjord har å by på. Ytterst i marinaen er det laget en ny gjestebrygge med 30 plasser. Brygga har blitt fire meter dyp så det første elementet som er 50 meter langt fungerer også veldig godt som bølgebryter mot nordøst. 150 kvm av det nye servicesenteret ligger under vann. Her er det dusjer, vaskemaskiner, samt et skikkelig treningsrom. I tillegg er det gjort plass til en liten kunstutstilling. Treningsmuligheter er noe jeg har savnet. Båtlivet er ganske bedagelig, og de få skrittene jeg går når jeg er i land er ofte på vei til en eller annen god restaurant. Ikke noe å skrive i treningsdagboken akkurat.

Stort utvalg av tilbud

Kommer du landveien, og opplever en brå lengsel etter båtlivet har Vollen Marina en løsning for det også. Vollen båtutleie tilbyr utleie av ribber og vannscootere og Kruser som er intet mindre enn verdens første elbåt-pool, de tilbyr ulike abonnementsordninger på elektriske dagsturbåter.

Dykkerkurs, badstukos og is på brygga

På marinaen ligger også Oslofjorden Dykkesenter. Her finner du en velutstyrt dykkerbutikk. De arrangerer kurs og dykketurer, blant annet spennende vrakdykking ned til DS Oksvald, som ligger i innseilingen til Vollen.
Varm i Vollen har en flott badstue der du og dine venner kan nyte badstulivet, og blir du litt tørst etter et par timer i saunaen er det bare å rusle bryggelangs bort til Vitos Restaurant for å nyte strålende mat og drikke. 
Bryggebutikken fører det meste du trenger til båten, flotte klær, samt et dugelig utvalg av is og brus.

Vollen sentrum

En lett spasertur fra marinaen finnes du hvitmalte trehus, trange smug, spennende gallerier og deilige cafeer, der du kan kose deg med god mat og drikke, mens du nyter utsikten over fjorden og marinaen. Har du lyst til å utforske området ytterligere ligger stranda i Vollen i gangavstand. Stranden er en «blått flagg-strand» kjent for klart vann, og er en av de beste strendende i indre Oslofjord. På veien ut dit går du forbi Oslofjordmuseet der du kan se spennende utstillinger om den lokale kysthistorien. Stranden er også et fint utgangspunkt for en tur langs kyststien.
Vollen og Vollen marina varter opp med et tilbud som favner bredt. Her vil garantert hele familien trives.

Fakta Vollen Marina

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: Vollen Marina & Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook