Hjem » Sandnes »  Velger skiferie i Skandinavia i vinter

Velger skiferie i Skandinavia i vinter

Nå vil vi stå på ski i Norge og Sverige. 9 av 10 nordmenn som skal på skiferie denne sesongen, velger skianlegg i Skandinavia. Dette viser en ny spørreundersøkelse fra Kantar Sifo.

Nordmenn har blitt mer bevisste på å velge kortreiste destinasjoner når de skal på vinterferie. Ifølge en ny undersøkelse av SkiStar og Kantar Sifo, velger majoriteten å reise til Norge og Sverige foran Alpene, når de skal booke seg skiferie til fjells.
– Det skjer mye i verden og dette har påvirket hvordan vi reiser. Grensene har gjenåpnet, men mange har blitt mer bevisst på å velge kortreiste destinasjoner når de planlegger ferieturen, sier Stefan Sjöstrand, administrerende direktør for SkiStar.

Kortreist og prisgunstig er avgjørende grunner

Over 80 prosent av nordmenn synes kort avstand og reisetid til skidestinasjonen er viktig ved valg av skidestinasjon. En annen av ting som ble vektlagt er den økonomiske gevinsten ved å reise på skiferie i Skandinavia foran skidestinasjoner lenger sør i Europa. Den store interessen for kortreiste skidestinasjoner stemmer godt overens med et økt antall bookinger for sesongen.
– Vi ser stor etterspørsel etter ferie i fjellet, og bookingene for vintersesongen er hele syv prosent høyere enn ved samme tidspunkt for sesongen 2019/2020, det vil si før pandemien. Det er høyt trykk på alle våre destinasjoner, særlig for vinterferien. Vi vil derfor anbefale å ikke vente med å booke, sier Stefan Sjöstrand.

Nordmenn planlegger flere skiferier i 2022

Spørreundersøkelsen ble gjennomført i september måned. Her ble både nordmenn og svensker spurt om hva som er viktig når de reiser på skiferie. Omtrent 20 prosent planlegger å dra på skiferie denne vinteren, og nordmenn ønsker å dra på flere reiser i større grad enn svenskene, som synes det holder med én.
– Fire ganger så mange nordmenn som svensker har planlagt flere skiferier denne sesongen. Det er ikke et overraskende resultat, men noe vi kan se i statistikken vår fra før, sier Stefan Sjöstrand.

 

Følg IN magasinet på Facebook