Hjem » Stavanger » Helse & velvære »  Naturlig & luksuriøst

Naturlig & luksuriøst

Make Up Store er kjent for sine sminkeprodukter av høy kvalitet. Veien mot toppen har gått raskt. I mai lanserer de vårens nyheter i alle sine butikker. Vårens sminketrend er duse pastellfarger med fokus på øyne og lepper.

Make Up Store er et sminkemerke grunnlagt av Mika Liias. Allerede som 18-åring startet Liias sitt eget modellbyrå. Han reiste ofte til Finland for å arrangere moteshow, og oppdaget at det ikke fantes noen make-up skoler hjemme i Sverige. I 1990 åpnet han derfor International Make Up Center i Stockholm. Dette var landets første skole som utdannet sminkører. Mika innså at det ikke fantes noen rimelige og gode produkter studentene hans kunne benytte seg av. Han utviklet derfor egne sminkeprodukter til bruk på skolen. Mika så etter noen rimelige produsenter i USA og Canada som kunne tilby både kvalitet og gode priser.
Sminken ble solgt til studentene hans fra en kjeller. Ordet spredte seg raskt videre til deres venner og familier. Den daglige inntekten var på 38 svenske kroner. Etterspørselen ble til slutt så stor at Mika åpnet den første Make Up Store butikken i 1996. De selger kosmetikk, og produkter til hårpleie, hudpleie og spa. I tillegg til kvalitet ønsket Mika at kundene skulle ha en bra shoppingopplevelse. Derfor er varemerkets fokus å yte god service, og produktene selges i flotte forpakninger.

Article image

En verden full av farger

Mikas visjon var å lage «en verden full av farger», et unikt konsept med rimelige produkter som markedet aldri hadde sett før. Sminkemerket har blitt kjent for sin høye kvalitet og bestselgeren «Cover All Mix» concealer som dekker alle ujevnheter perfekt. Det sies dessuten at øyenskyggene «Microshadows» er like lett å påføre som krem, og at de i tillegg sitter svært godt. I dag er det lange ventelister på de populære eyelinerne med glitter. I butikkene finner du også over 70 forskjellige tilbehør som sminkepunger og børster. De følger ikke motene, men skaper heller sine egne trender.
Produktene til Make Up Store er ikke testet på dyr. Dette er noe som har vært viktig for Mika. De inneholder heller ingen parfyme, og hele serien er garantert allergifri. Prisene er dessuten moderate. Sminken brukes av alt fra profesjonelle makeup-artister, kjendiser, frisører, modeller til helt vanlige tenåringsjenter, bestemødre og menn. De har klart å fenge mennesker i alle aldre og med forskjellig sosial bakgrunn.

Article image

Populære sminkekurs

Merket tilbyr flere sminkekurs som er blitt veldig populære. Her kan kundene bli inspirert! Det finnes to forskjellige type kurs. Du kan gå på flere i løpet av en sesong eller bare ved ett enkelt tilfelle. Privatkurset er på 50 minutter. Det går de igjennom alt fra huden og dens verdi til sminke med en profesjonell makeup-artist. Du velger selv en dag- eller kveldsmakeup. Etter kurset får du plukke sminke til hele beløpet det kostet deg å delta. Gruppekurset er for deg som ønsker å gjøre dette med en gjeng gode venner! Da får dere et kurs på tre timer med en sminkør. Også her går dere igjennom hudens verdier og sminke. Makeup-artisten viser gruppen på en av kursdeltagerne. Resten gjør dere på hverandre eller dere selv med god hjelp fra en profesjonell. Etterpå får dere 20 prosent rabatt på Make Up Stores sortiment. Fordi kursene vanligvis er i helgen eller på kveldstid har dere hele butikken for dere selv. Perfekt for bursdagsfeiring, utdrikningslag eller jentekveld! I 2005 lanserte de også makeup magasinet M til glede for alle kundene.

Article image

Feirer 15 år

Med sin kreativitet og energi har veien mot toppen gått utrolig fort for Mika.
– Er det er en viljestyrke, finnes det alltid en måte, svarer Mika på spørsmål om hva hans motto er.
Et enkelt, men likevel inspirerende svar. Det er bare femten år siden Make Up Store åpnet for første gang i en av Stockholms handlegater! I 2003 ble sminkemerket beæret med en god tredjeplass i avisen Dagens Industri kåring av de raskest voksende bedriftene i Sverige. I 2009 ble de kåret til «Årets butikkjede» i Sverige.
 
Make Up Store har vokst til å bli et ledende sminkemerke i Sverige. I år fyller de 15 år. Jubileumet markeres ved at en rekke produkter i gull vil bli lansert i et begrenset opplag. De er et kreativt firma som stadig er interessert i nye ideer og trender. Mika blir fortsatt overrasket over hvor fort utviklingen går. Det er fortsatt hans ideer, visjoner og dynamiske konsept som står i sentrum. Som en av Skandinavias største suksessbedrifter finner du nå over 170 Make Up Store butikker fordelt på 22 land. Nye forretninger åpnes også hver måned et eller annet sted i verden.

Vårens sminketrender

Vårens nyheter består av både sterke farger og duse pastellfarger som rosa, gul, grønn og lilla. Disse fargene skal fremheve øynene på best mulig måte. Leppene skal preges av lyse, friske ferskenfarger. De lekne fargene kombineres med futuristiske og grafiske former inspirert av 90-tallet. Det skal se naturlig og luksuriøst ut. Looken lanseres som «Grace Summer Look 2011» og frontes av et blomstret mønster. Trendene frem mot sommeren er for kvinner som er romantiske og lidenskaplige. I løpet av våren åpner de også en ny butikk i Amsterdam. Det planlegges dessuten nye åpninger i Danmark, Tyskland, Spania, Italia og her i Norge.
 
Den nye vårkolleksjonen finner du i alle Make Up Store butikker i mai. Du finner butikker Make Up Store butikker i Bergen, Oslo, Sandefjord, Tromsø, Trondheim og Stavanger. Du finner også merket som shop-in-shop hos Kicks.
 
For å se mer av de nye produktene kan du ta turen innom
makeupstore.se 
 
Tekst: Cathrine Jakobsen | Foto: Make Up Store