Hjem » Stavanger »  Med blekk i blodet

Med blekk i blodet

Med 8 års erfaring som tatovør blir man rutinert, seriøs og dyktig. Jeanette startet karrieren hos Leading Light Tattoo i Sandnes men har de siste 3 årene drevet Private Ink i Salevågergata i Stavanger.

Jeanette har en viss forkjærlighet for roser og løver men kan utføre absolutt alt innenfor fagfeltet. Sikkerheten står høyt på lista hos Private Ink og Jeanette understreker viktigheten av å gå til en seriøs aktør. 
– Om folk ikke er renslige kan du ende opp med kryss-smitte av skumle sykdommer, sier Jeanette.
– Livet ditt kan ødelegges av at noen er slurvete, legger hun til. 
Men fra blodig alvor til alvorlig vakkert håndverk, la oss se på hvordan hun jobber.

Realistisk tatovering

– Jeg tegner for hånd. Gjerne med utgangspunkt i et bilde, og jeg tatoverer mest mulig realistisk. Noe av det beste med jobben er at jeg får drive med kunst hver dag, sier Jeanette.
Fra New School til Old School og absolutt alt mellom der. Det finnes opp til 100 stilarter og Jeanette kan utføre alle. Hva ønsker du deg? Forarbeidet er svært viktig og etter en god samtale i studioet hennes, vil hun gå i gang med å tegne det du ønsker.
 Jeg gir meg ikke før du er fornøyd, understreker hun.
Og fornøyd er det mange som er. Kundene står i kø og Private Ink har nå 2 måneders ventetid. Det sier det aller meste om Jeanettes faglige dyktighet.
– Jeg tatoverer som nevnt mye roser og løver men jeg gjør også mye store arbeider. Back pieces og Slevees. For de uinnvidde betyr det henholdsvis hele ryggen og hele armen. Tidligere var folk litt mer nøkterne og nøyde seg med en eller to tatoveringer. Nå ser jeg at folk vil ha flere og større tatoveringer.

Magisk blekk

– Det er så utrolig mye man kan gjøre med blekk og nål. Nesten alt kan skapes eller korrigeres med tatovering kunsten, sier Jeanette. 
Hun viser frem tegninger av hudkorreksjoner, og brystvorter. Jeanette er faktisk utdannet Master Medical Artist fra Biotek i Oslo. Det betyr i praksis at hun kan tatovere opp areolaer hos kvinner som har blitt brystkreftoperert. For å foreta slike tatoveringer må du være stø på labben. Her er det ikke rom for å feile, og stø på labben er definitivt Jeanette. Faktisk så stø at hun i et reklamestunt gjorde en tatovering i baksetet på en Citroen som ble kjørt av Rallyføreren Mads Østberg.
– Jeg har tatovert mye rart og fått mange rare forespørsler men akkurat denne var nok den villeste, smiler Jeanette. 
– Men tatoveringen ble fin selv om Østberg kjørte som et svin!
Hos Jeanette hos Private Ink er du i trygge hender uansett!

FAKTA: Private Ink – Stavanger

• Adresse: Salvågergata 8, 4006 Stavanger
• Telefon: 948 12 936
• Instagram: instagram.com/privateinkcustomtattoo
• Facebook: facebook.com/privateinkcustomtattoo

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa