Hjem » Stavanger »  Skjønnhetens kunst hos VIP Frisør

Skjønnhetens kunst hos VIP Frisør

Som i et ekte eventyr handler historien om Shu Uemura om en liten japansk gutt som trosset sykdom og klatret til topps blant Hollywoods stjerner.

Lille Shu Uemura ble født inn i en velstående og aristokratisk samuraifamilie i Japan, og hadde alle forutsetninger for en god barndom. Men gjennom hele oppveksten var han plaget av sykdom og han var sengeliggende store deler av tiden. Fra sykdomssengen bar han likevel hele tiden med seg den intense drømmen om å bli artist. Svekket av sykdommen så han derimot at skuespiller karrieren ville bli for tøff og han begynte å se seg om etter andre måter å utvikle sin kreativitet på. Da han på slutten av ungdomstiden ble frisk nok til å kunne reise bestemte han seg derfor for å dra på en «artistisk ferd» rundt i verden.

Shu goes to Hollywood

Han hadde lenge interessert seg for hårstyling og make-up og var den eneste mannlige elev av 130 på Tokyo Beauty Academy. På 1950-tallet kom han til Hollywood. Han jobbet intenst med å komme seg inn i filmverdenen, og selv om drømmen om skuespiller yrket ikke var realistisk var han fortsatt fascinert av filmene, kreativiteten og skjønnheten Hollywood skapte. Hans store gjennombrudd kom som det ofte gjør med litt flaks blandet med hard jobbing. En make-up artist hadde blitt syk og Shu Uemura steppet inn på innspillingen til filmen My Geisha og overbeviste. Måten han transformerte Shirley MacLaine til en japansk kvinne på gjorde han umiddelbart til en av Hollywoods favoritter og han begynte nå å jobbe med store stjerner som Frank Sinatra, Lucille Ball og ikke minst ikonet Audrey Hepburn.

Østlig mystikk, vestlig glamour

Tidlig på 60-tallet begynte det som skulle bli starten på de eksklusive produktene vi kjenner i dag. Han lanserte da den første oljebaserte make-up fjerner, som fortsatt er en bestselger. Oljen var et gjennombrudd i hudpleie idet den gjorde huden renere enn med såpe og samtidig tilførte fuktighet. Shu Uemuras planer var imidlertid aldri å bli i Hollywood og han returnerte til Japan i 1965. Tilbake i hjemlandet fortsatte han også sin utrettelige søken etter å stadig forbedre både sine teknikker og å utvikle nye produkter. Han ville kombinere Østens mystikk og presisjon med vestlig glamour og mente at en artist alltid skulle bruke de beste hjelpemidler. Han utviklet det som er blitt kalt verdens beste make-up og hårbørster. Gjennom hele sin karriere har Shu Uemura’s tankesett gjort det mulig å kreere en ny visjon for skjønnhet og han sa alltid: «Never stop thinking, improving, innovating!».

The Art of Hair

Shu Uemura mente at hårstyling og make-up var uatskillelige og fra begynnelsen var hans visjon at hele skjønnhetsindustrien ville lykkes bedre hvis salongene ble utviklet til totale skjønnhetssalonger som både leverte hårpleie/styling og make-up til sine kunder. De unike hårpleieproduktene som i dag er å få kjøpt i Norge er inspirert av japansk te-seremoni og basert på shiatsu hodebunnsmassasje. Behandlingen gjenspeiler steg for steg fremgangsmåten i en tradisjonell te-seremoni for å skape en perfeksjonistisk skjønnhetsopplevelse uten sidestykke. Hårpleien har fått sitt kultprodukt som kvinner verden over omfavner. Også her er det snakk om en olje. Essence Absolue er det mest eksklusive og unike konsentratet av Kamelia olje – en mykgjørende og glansgivende kur, lovpriset av geishaene som det aller beste innen hårpleie og videreutviklet som den reneste motgift til tørt hår. Da Shu Uemura gikk bort i 2008 etterlot han seg et merke som fortsatt viderefører hans visjon der skjønnhet er kunst - en artistisk søken hvor hver salong skal eksistere som et atelier for artister som kreerer og utvikler ny skjønnhet. Med sin unike visjon, den perfekte balansen med naturen, kunst og vitenskap satte Shu Uemura en helt ny standard som revolusjonerte skjønnhetsverdenen.

FAKTA: Hvor finner du Shu Uemuras produkter?

• I Stavanger finner du Shu Uemura sine produkter hos VIP Frisør.
• Adresse: Verksgata 11, 4013 Stavanger
• Tlf frisør 51 53 11 88
• Tlf Hudpleie 402 46 119
• Tlf fotpleie 905 836 53
• Web: vipfrisor.no
• Facebook: VIP Frisør

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Shu Uemura
 

Følg IN magasinet på Facebook