Hjem » Stavanger » Helse & velvære »  Ikke tabu å operere brystene

Ikke tabu å operere brystene

Stadig flere velger å legge seg under kniven og forstørre brystene. Ved Colosseumklinikken er nettopp dette den vanligste operasjonen som utføres.

 Brystforstørrelse er en helt ordinær plastikkirurgisk operasjon, og ved Colosseumklinikken har de mange års erfaring med forstørring av bryster.

Ifølge daglig leder Wendy Finnerud er ikke silikon bare for glamourmodeller. Mennesker og silikonbryst er helt vanlig i hele verden og kvinner fra 20 til 60 år velger i større grad nå å brystopereres.
– Vi har merket oss at terskelen for en slik operasjon hos pasientene har blitt mindre, sier Finnerud.
 

For bevisste kvinner

 Brystproteser av silikon har vist seg som det beste alternativet for de fleste kvinner som ønsker større bryster. Mange millioner kvinner har siden man startet med brystproteser, lagt inn proteser av forskjellige årsaker. Noen fordi brystene er små, andre pga de er slappe og andre igjen som ledd i rekonstruksjon av brystet etter brystkreftoperasjon. 

Ayman Zakaria, spesialist i plastisk kirurgi og håndkirurgi påpeker at brystoperasjoner er for handlekraftige og modne kvinner.
– Mange har feil oppfatning av de som lar seg opereres. De som gjør dette har sjeldent dårlig selvtillit, man må være bestemt for å ta et slikt valg og man må være sterk for å kunne gå igjennom dette. 
 
Article image

Viktig med samtale

 Har man først bestemt seg for å operere brystene er neste skritt å bestille samtale med en kirurg. Konsultasjonen mellom lege og pasient er en betydningsfull del av prosessen.

– Vi må forsikre oss om at pasienten er skikkelig informert, og at vedkommende har et behov for det. Vi ønsker ikke at noen skal angre, og det hender at vi sier nei til å gjennomføre operasjonen til de som ikke har tenkt godt nok igjennom det, sier Ayman Zakaria.
Opplysninger om alder og eventuelt barnefødsler, samt høyde og vekt er også en del av emnene som blir diskutert under samtalen.
– Amming må være avsluttet minst åtte måneder før en eventuell operasjon, og vekt vil avgjøre størrelsen på protesene. I slike valg kan man ikke følge trendene eller se hva venninnene har. Det er viktig at størrelsen på protesene passer til den enkelte person.
 

Ta gjerne kontakt

 Har du et ønske om å føle deg bedre og mer feminin hvorfor ikke ta en telefon til Colosseumklinikken og få mer informasjon om brystforstørrelse.

Colosseumklinikken er opptatt av at du som pasient skal bli optimalt fornøyd med resultatet, og er i samsvar med dine forventninger. 
 
Tekst & foto: Rebecca Ravneberg