Hjem » Stavanger » Helse & velvære »  Forut sin tid

Forut sin tid

Frisørene hos Gyldne Lokker jobber mot å få salongen godkjent for miljøfyrmerking. Frisørene hjelper deg gir deg gjerne en av vårens heteste sveiser i den koselige og miljøvennlige salongen.
Frisørsalongen Gyldne Lokker har siden åpningen for halvannet år siden hatt en grønn profil. Det siste året har stadig flere blitt bevisst på at det er viktig å satse på miljøvennlige frisørsalonger, men det er fortsatt en lang vei å gå. Naboene våre i Danmark ligger langt foran oss i denne utviklingen. Frisør Kristina E. Sørensen forteller at under en skjønnhetsmesse i Oslo var det overraskende lite informasjon om den nye trenden. Salongen i Stavanger ligger derfor et godt steg forut sin tid.
– Alt i vår salong er hud- og miljøvennlig, sier Sørensen.
Hårfargene inneholder for eksempel en helt annen kjemisk blanding enn de mange salonger tilbyr. Med bruk av de miljøvennlige hårfargene puster du ikke inn noen kjemikalier. De trekker heller ikke inn i huden som flere av de tradisjonelle fargene. Disse produktene håper Sørensen at også skoler etter hvert vil ta i bruk. Frisørene jobber nå for at Gyldne Lokker skal få miljøfyrsertifisering.

Korte sveiser

Den grønne frisørsalongen er ikke dyrere, men måten de jobber på tjener både kundenes og frisørenes beste. Sørensen forteller at hun i løpet av snart to år har sett flere som har totalforandret håret. Produktene de selger står salongen 150 prosent inne for. Alt fra håndklærne til skålene de blander farge i kan kastes i naturen fordi det er nedbrytbart. Salongen vaskes dessuten med økologiske midler. Denne trenden tror og håper hun at flere vil følge etter fremover. 

Ellers er vårens frisyretrender generelt kort hår. Det er snakk om korte sveiser fra både 80 og 90-tallet som er tilbake. For guttene er det streite, rette frisyrer fra 20 til 40-tallet som er in. I vår skal det være mer rette former og ordentlige sveiser som gjelder.
– Den korte frisyren til komiker Sigrid Bonde Tusvik er for eksempel blitt kjempepopulær, sier Sørensen.
Alle er hjertelig velkomne innom Gyldne Lokker i Nykirkebakken for å få en av trendfrisyrene og god veiledning.
 
Tekst & foto: Cathrine Jakobsen