Hjem » Stavanger » Helse & velvære »  Foredle det beste av deg selv

Foredle det beste av deg selv

Etter hvert som vi blir eldre forandrer huden seg. Rynkene og linjene kommer snikende, lepper og kinn blir tynnere og ansiktets uttrykk stemmer ikke lenger med hvordan vi føler oss. Ved hjelp av Botulinumtoksin (Botox/Vistabel) eller fillere kan du få et mer harmonisk og balansert ansikt, og ved Colosseumklinikken i Stavanger har de høy kompetanse og lang erfaring med disse behandlingene.
Article image

Colosseumklinikken ble etablert i 2001, og holder til i Lagårdsveien 91. Klinikken er et kompetansesenter innenfor plastisk kirurgi, hudsykdommer, ortopedi, håndkirurgi, generell kirurgi, urologi og øre-nese-hals kirurgi. I tillegg har hudavdelingen lang erfaring både med kosmetiske behandlinger og ulike hudproblemer, og tilbyr blant annet behandlinger mot rynker, akne, pigmentforandringer og arr.

Kosmetisk sykepleier Tove Ree har lang erfaring med behandlinger med botulintoxin (Botox/Vistabel) og fillere.
– Botox er et stoff som begrenser musklene og deres evne til å trekke seg sammen slik at linjer og rynker reduseres. Målet er ikke at man skal bli helt glatt, men foredle det beste av seg selv og få et mer harmonisk og balansert utseende. Det er tydelig at Botox har blitt mer akseptert de siste årene og jeg har hver dag nye kunder som ønsker å prøve Botox. Det er viktig å holde behandlingen innenfor rammen av det som ser naturlig ut, og jeg har aldri opplevd at noen har angret på en botoxbehandling.
 

Article image

Botox mot svette og hodepine

Botox er dessuten effektivt mot spenningshodepine.
– Mange tilbringer mye tid foran dataskjermen, og ender opp med stramme muskler som fører til hodepine. Siden Botox gjør at musklene slapper av og det er en god behandling mot hodepine. For mennesker som sliter med overdreven svette i armhulene, er botox en effektiv behandling. For de som har dette problemet kan det føre til en enorm sosial påkjenning. Behandlingen er effektiv og medfører lite ubehag, og de fleste opplever at de får et helt nytt liv etterpå.
Colosseumklinikken tilbyr også behandlinger med Juvederm, en filler som består av hyaluronsyre som er et stoff som finnes naturlig i huden. Ved å injisere Juvederm økes hudens volum, fuktighet og rynkene reduseres.
– Fillers har blitt veldig populært de siste årene, og vi merker stor etterspørsel fra de som ønsker en lett ansiktsløftning uten å måtte gå under kniven. Når vi blir eldre oppstår et volumtap slik at både kinn og lepper blir tynnere, og ved å bruke en filler får man tilbake noe av det volumet man har mistet. I tillegg er det mange som ønsker å behandle hendene som også blir tynnere etter hvert som vil blir eldre.

Med sommeren rett rundt hjørnet er det nok mange som gleder seg til å tilbringe tid i solen, og Tove understreker viktigheten at man bruker sunt solvett og unngår solskader på huden. Hun forteller at hvert år møter hun mange som har fått pigmentflekker eller soleksem, og for å forebygge dette anbefaler hun å bruke solfaktor 35. Det tar kanskje litt lengre tid å bli brun, men en vil unngå å bli brent, samtidig vil fargen holde seg lengre.

Tekst & foto: Mona Gullstein