Hjem » Asker&Bærum » Kultur & underholdning »  Øyafestivalen – Sommerens vakreste musikkeventyr

Øyafestivalen – Sommerens vakreste musikkeventyr

Hvert år arrangerer Oslo det som uten tvil er Norges mest attraktive festival. Fra 5. – 9. August – i fem dager til ende – kan man høre alt fra store internasjonale stjerner til nye, fremadstormende artister.

Øyafestivalen har et stykke igjen til Roskildefestivalens (arrangeres fra 29. juni til 6. juli) størrelse men har etterhvert blitt en av Norges største festivaler.

Øyafestivalen overtok arven etter Kalvøya festivalen, som ble arrangert på Kalvøya i Bærum fra 1971 til 1997, med legender som Frank Zappa, Jackson Browne og Nirvana på scenen. I 1999 ble den nye festivalen startet, under navnet Øyafestivalen, et navn som er blitt stående selv om arrangementet i 2001 flyttet fra øya og inn i byen.

Fra middelalderruiner til Tøyenparken

Siden da har Øyafestivalen blitt arrangert i Middelalderparken, men på grunn av arbeid med Follobanen ble det klart at de igjen måtte flytte. Etter litt betenkningstid og mange meninger ble det klart at valget for ny arena falt på Tøyenparken. Som før i naturskjønne omgivelser på Oslo øst, og fremdeles sentralt i Oslo. Det spilles konserter fra flere ulike scener inne på området; Amfiet, Vindfruen, Hagen og Sirkus. I tillegg kommer et lite telt kalt Biblioteket, en slags flerbruksscene med blant annet musikk og litteratur. Blir man sulten er Øyafestivalen viden kjent for sin smakfulle, økologiske mat. Det er også muligheter for litt småshopping av klær, plater og tegneserier. 
    Klubbdagen på tirsdag, med konserter på en rekke mindre konsertsteder i sentrum, fungerer som oppvarming til selve utendørsfestivalen i Tøyenparken fra onsdag til lørdag. Når parken stenger for kvelden, er det Øya Natt-arrangementer på ulike klubber i byen. 
Som vanlig har Øyafestivalen sikret seg et par legendariske headlinere; Queens Of The Stone Age, The National, Röyksopp & Robyn, Outkast, Bryan Ferry, Janelle Monáe og Neutral Milk Hotel. I tillegg finnes både større og mindre godbiter for enhver musikksmak; fra lavmælte Thomas Dybdahl til hakket røffere Mayhem
Vi gleder oss! 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Roskildefestivalen

Følg IN magasinet på Facebook