Hjem » Asker&Bærum »  Folkebadet i Sandvika

Folkebadet i Sandvika

En slags restaurantanmeldelse i 7 akter.

Anniken Rustad med årets juletallerken. | Og om et knapt halvår åpner uteserveringen igjen!

Ja, jeg innrømmer det! Og det hjelper vel strengt tatt ikke å nekte. Det står jo svart på hvitt. Jeg skriver om Folkebadet ganske ofte. Hvorfor skriver du ikke om den og den restauranten? spør folk meg (ingen nevnt, ingen glemt). 
«Vi var der i går og pastaen/biffen/lungemosen/whatever, var helt perfekt.» 
Misforstå meg rett, jeg er sykelig opptatt av mat og erkjenner at det er andre spisesteder jeg muligens burde ha viet mere spalteplass. Svaret mine kjære kritikere er simpelthen fordi Folkebadet fortjener det. La meg forklare; de av dere som blar tilbake og leser lederen, forstår at jeg er svært opptatt av hvordan man markedsfører en by.

Thaimassasje – Den nye olja?

I mange år har jeg holdt tordentaler til næringslivsforeninger, kranglet med politikere på torgmøter og skrevet iltre leserbrev i lokalpressen. I mellomtiden har mange norske bysentra forfalt. I mange bysentra har de gode tradisjonsrike leietakerne forduftet og bysentrum har blitt overtatt av parkeringsvakter, taggere og mer eller mindre ensartede leietagere. Intet vondt om hverken Kebab eller Thaimassasje. Jeg kom selv i skade for å spise en Kebab engang og ifølge min venn Roar er Thaimassørene i Bærum minst like flinke som i Pattaya. Ta dere en tur til Strømmen. En by på størrelse med Sandvika med et gigantisk kjøpesenter i Sentrum. For en sentrums-entusiast er dette dystopiske scener. Et søk på Google avslører at det finnes 29 Thaimassasje-salonger på Strømmen og i nærmeste omegn. 29! Utbyggere og storkapital har vunnet på Knockout. Men til hvilken pris? Hva slags byer vil vi egentlig ha?

Ungdommens skaperkraft

Så dukker det plutselig opp en fyr her i Bærum som faktisk tar grep og satser, selv om unnarennet er bratt, ligger i tåke og noen har skrudd av flomlyset midt i satsøyeblikket (Hallo Jo Nesbø). Så derfor mine damer, herrer og transpersoner; Min årelange uro og Martin Schildes entreprenørskap og digre planer, går derfor opp i en høyere enhet. Folkebadet er nemlig ikke bare nok en Restaurant. Det er Bærums største private kultursatsning noensinne. Vi trenger et pulserende episenter i Bærums kultur og restaurantliv. Et sted som skaper tilhørighet, engasjement, og som ikke minst gir rom for ungdommens skaperkraft. Sandvika Sentrum er en byggeplass og jeg er like spent som alle andre på sluttresultatet. Dette er en etterlengtet satsning, men den er også fullstendig toppstyrt av politikere, entreprenører og utbyggere. Det er her Martin er et friskt pust med sine tanker om at en by også må styres og planlegges nedenfra og opp, ved å legge til rette for nettopp denne skaperkraften og kreativiteten. De kuleste plassene og bydelene blir nemlig ikke skapt av politikere og utbyggere, de kommer for å kapitalisere når bordet er ferdig dekket av de kreative folka. Det er her Folkebadet kommer inn, som en arena der kreative krefter kan få fritt utløp. Jeg ser på denne balansen mellom kapital og kreativitet som helt vesentlig i forhold til utviklingen i Sandvika og Bærum i årene fremover. I tillegg ligger Folkebadet perfekt til rent fysisk for å skape den nødvendige fysiske balansen mellom sentrum og storsenteret.
«Perfectly balanced, as all things should be» Thanos.
– Og hva med maten?
– Helt suveren!

FAKTA: Sandvika Folkebad

• Adresse: Brambanis vei 2, 1337 Sandvika
• Tlf: 928 80 215
• Web: sandvikafolkebad.no
• Facebook: Sandvika Folkebad
• Instagram: instagram.com/sandvikafolkebad

Tekst & foto: Stein O. Kaasa