Hjem » Asker&Bærum »  Årets strandfest utenfor Sandvika!

Årets strandfest utenfor Sandvika!

Etter to somre med strenge restriksjoner ser det ut som vi til sommeren endelig får en skikkelig festivalsommer igjen. I Sandvika arrangeres strandfestivalen Kadetten 2.0, en festival med fokus på urban, pop og elektronisk musikk på Kadettangen!

Du kan få med deg strandfesten, Kadetten 2.0, 28. og 29. juni på Kadettangen med noen av verdens hotteste artister på plakaten. Megan Thee Stallion som på sitt kompromissløse vis har markert seg i den mannsdominerte hiphop-verdenen. Rapperen bak hits som Savage, Body - og ikke minst W.A.P kommer til Norge for første gang, når hun headliner Kadetten i Sandvika siste uka i juni. Den britiske stjernen Stormzy, som våren 2022 spiller hele tre utsolgte The O2 Arena shows i London med sin «Heavy Is The Head» turné er også på plakaten. De får selskap av blant annet Polo G, som i fjor gikk til førsteplass på Billboard for sitt debutalbum, den nigerianske superstjernen Rema, i tillegg til flere store internasjonale og norske Hip Hop-navn.
– Etter tre grammypriser, flere listetopper, milliarder av streams og som årets mest brukte artist på TikTok to år på rad, kan man trygt si at Megan Thee Stallion er blant vår tids største artister - uansett sjanger. Når hun headliner Kadetten 2022 sammen med britiske Stormzy, kan vi love vill stemning på kadettangen, sier Karsten Baugstø, bookingansvarlig for Kadetten.
Stormzy har tatt steget fra å freestyle i Londons gater, til posisjonen som én av Storbritannias største artister. Etter å ha toppet listene med debutalbumet Gang Signs & Prayer, headlinet Grime-legenden Glastonbury i 2019 til strålende kritikker.

Fantastiske artister på plakaten

Megan Thee Stallion og Stormzy får følge av et stjernelag av både norske og internasjonale rappere på plakaten:
Playboi Carti har etter samarbeid med artister som Kanye West, Lil Uzi Vert, Tyler The Creator, Future - og med det kritikerroste albumet Whole Lotta Red, markert seg som en av internasjonal raps mest toneangivende stemmer. Med sin karakteristiske sjangerblanding, henter rapperen inspirasjon fra punk, såvel som vampyrfilmer - og kan vise til milliarder av streams og en hengiven fanskare.
– Playboi Carti er uten tvil den artisten vi får flest ønsker om fra publikum. Derfor kan ikke gleden være større over å kunne innfri publikums ønskeliste, sier Lars Tefre Baade, presseansvarlig for Kadetten.

Den unge Alabama-rapperen, Flo Milli, står bak hits som In The Party, Mean og Beef FloMix, og ble signert til RCA Records etter å ha gått viralt på TikTok. Med et rykte som en av hip-hops fremste skribenter, har hun, med sin karakteristiske flyt, samt uredde og sterke «pen game», vært med på å redefinere unge kvinners plass innen rap. I 2020 ble Flo Milli nominert til Best new Artist under BET Hip Hop Awards, og både Beef FloMix (som sampler Playboi Cartis Beef) har solgt til gull.
YASIN spiller sitt eneste show i Norden på Kadetten. Sjeldent har vel en nordisk artist skapt større overskrifter, kontroverser og hits enn den svenske rapperen Yasin. Millioner av streams med tekster og låtunivers fra et liv som både har skapt overskrifter og historier langt utover undergrunnen i Rinkeby og Stockholm.
Polo G er blant USAs mest spennende rappere. Med den ukulele-drevne gjennombruddshiten RAPSTAR, tok den unge artisten i fjor førsteplassen på Billboard Hot 100 i USA, en singel som også ble nummer tre på Spotify i Norge. Senere tok han også førsteplassen med sitt debutalbum Hall Of Fame.
Nigerianske Rema er allerede en superstjerne til tross for sin unge alder, og er hyllet av storheter som Barack Obama og Drake. Med sangene Iron Man og Dumebi har han endret gamet, og baner vei for sin generasjon og Afrobeats verden over.

SoFaygo gikk viralt på TikTok med Knock i 2020. Siden har han signert med Travis Scott sitt label Cactus Jack og gjort seg bemerket med en rekke hits. Amerikanerens konsert under Kadetten blir hans første på norsk jord.
B-Boy Myhre slapp i fjor sitt debutalbum Absolute B-Boy Music. Kadetten publikummet kan forvente seg bangers som Bank, Harley og Action Man, og om skal vi tro tidligere konserter: Gjesteopptredener fra flere av landets fremste rappere.
I tillegg er det kreative kollektivet AG Club (Avant Garde Club), er de nye norske stjerneskuddene Bianca, Natnael, Cherie Mwangi og Jonas Benyoub med på programmet - artister som garantert kommer til å prege både norsk og internasjonal Hip Hop i 2022. Tidligere er Jack Harlow, $uicideboy$, Burna Boy og Dutty Dior lansert til den populære strandfesten utenfor Sandvika.

Kadetten 2022

Festivalen har siden starten presentert morgendagens verdensstjerner og et kritikerrost program for et stort publikum. Årets festival vil gå av stabelen 28. & 29. juni 2022. I fjor høst ble det kjent at det verdensledende underholdningsselskapet Live Nation nå er inne på eiersiden for å løfte festivalen ytterligere og lanserte begrepet Kadetten 2.0. Det ble samtidig kommunisert løfter om å sikre sjangerens mest populære artister til neste års strandeventyr.
– Vi holder våre løfter og beviser med handling når vi i dag kan offentliggjøre en bukett av superstjerner og fremtidens headlinere til Kadetten. Megan Thee Stallion er det råeste sjangeren har å by på i 2022 og sommeren kan nærmest ikke kommer fort nok, sier Martin Nielsen på vegne av Kadetten og Live Nation.

Tekst: Asle Kvinnesland | Foto: Live Nation
 

Følg IN magasinet på Facebook