Hjem » Asker&Bærum »  Soot Galleri - Velkommen til en spennende kunstopplevelse

Soot Galleri - Velkommen til en spennende kunstopplevelse

Soot er en kunstnergruppe med tre aktive kunstnerne som tilbyr en inspirerende måte å oppleve kunst på. Alle tre har atelier i tilknytning til galleriet og kan ønske velkommen til 2oo m² med kunst.

Ønsker dere stimulerende og trivelige arbeidsplasser? Galleri Soot hjelper gjerne til med utsmykning av lokalene.

Soot er noe så spennende som åpent galleri der folk til enhver tid kan komme innom og se kunstnerne i arbeid! Galleriet inviterer til en kunstopplevelse der produksjon er like tilgjengelig som utstillingene, som skifter fortløpende ved ferdigstillelse av arbeider og salg.

Åpne atelierer året rundt

I restaurantverdenen ble det veldig populært for noen år siden å fjerne skillet mellom kjøkkenet og gjestene. På mange topprestauranter kan sultne gjester se hvordan kokkene tryller frem de lekreste retter. Galleri Soot har overført denne modellen til kunstverdenen og fjernet skillet mellom kunstneren og publikum. Det er utrolig spennende for publikum å kunne se hvordan kunstnerne jobber og hvordan verkene blir til!

TRE KUNSTNERE – TRE UTTRYKK – EN HELHET

Solveig Skogseide´s myke halv-abstrakte malerier i kontrast med Tobbe Malm´s langstrakte og maskuline jernskulpturer og Tore Wilhelmsen´s bruk av myke materialer, skaper et Interessant og dynamisk kunst-formspill som alle kunstinteresserte bør oppleve.

Tobbes smått surrealistiske motorsykkel-skulpturer har blitt svært populære. Den siste tiden har han bla hatt økt etterspørsel fra utenlandske samlere.

Tobbe Malm

Tobbe Malms kunstnerskap henter sin styrke fra følelser og en iboende fortellerglede. Kunstneren kombinerer refleksjoner av vår tid med uttrykk som går tilbake til oppveksten i gruve og jern industriens Norberg i Sverige. Han skaper unik kunst som bidrar til nysgjerrighet og undring. Hvert eneste objekt Tobbe lager er en original. Metallet varmes opp til 1.200 grader og formes med hammer. Det sveises bankes og bøyes til kunstneren har funnet det uttrykket han ønsker å formidle.

Tekstilarbeid av Tore Wilhelmsen «Gjentakelse 1» H 35 x B 165 x D 3 cm

Tore Vilhelmsen

Når du går trappen opp i 2. etasje i SOOT kommer du rett inn i Tore Wilhelmsens atelier. Her bugner det av garn og tråder og nye tekstile skulpturer blir til. Det er en møysommelige og tidkrevende prosess som ligger til grunn for de ferdige resultatene. Veggene er fylt opp med både ferdige arbeider og arbeider under produksjon. Midt i rommet står det store arbeidsbordet. Her kommer publikum tett inn på kunstneren og den skapende prosessen.

Solveig Skogseide.

Solveig Skogseide

Solveig holder til i atelieret innenfor Tore. Hun har en stor og jevn produksjon av bilder og arbeider både med maleri – helst i store format, og trykker egen grafikk med giftfrie teknikker. Hun inspireres av naturen og mellommenneskelige relasjoner – alt som påvirker henne i livet kommer til utrykk i hennes bilder. 
«Vi har tre forskjellige uttrykk, men utfyller og fremhever hverandre, både på menneskelig og kunstnerisk plan».

Spennende høstprogram

Denne høsten kan du oppleve Galleri Soot på Bærum Kunstforening i Sandvika. Utstillingen åpner 9.oktober og varer ut måneden, og Tobbe, Tore og Solveig bidrar med mye spennende kunst som ikke har vært stilt ut før. Galleri Soot er ikke de eneste utøvende kunstnerne på Bærum Verk. Fra 16. til 24. oktober arrangeres den store årlige felles-utstillingen i Gassbygningen på Bærums Verk. I hele perioden inviterer kunstnerne deg inn i sine kunstnerliv med åpne verksteder og spennende utstillinger i galleriene i Verksgata.
Velkommen til Galleri Soot på Bærums Verk.

FAKTA Soot Galleri på Bærums Verk


Tekst: Stein O Kaasa | Foto: Stein O Kaasa & Galleri Soot
 

Følg IN magasinet på Facebook