Hjem » Asker&Bærum »  Tobbe Malm

Tobbe Malm

Tobbe Malm er en spennende kunstner med et økende publikum både her hjemme og internasjonalt.

Vil du at noe tilsvarende skal pryde lokalene på arbeidsplassen din? Ta en prat med Tobbe.

Et rikt kunstnerisk univers

– Jeg bruker hele kroppen min til å bøye stålet og sveise det sammen, hele min bevissthet er til stede i mitt arbeide, forteller Tobbe Malm.
Med kjærlighet for historiefortelling og inspirert av egne følelser lager han kunst som både reflekterer sin oppvekst og tiden vi lever i. Både mennesker, dyr og politiske hendelser har plass i Tobbes kunstneriske univers. Tobbes arbeider inspirerer, skaper nysgjerrighet og refleksjon hos sitt publikum, nettopp fordi hans kunst ofte er et speilbilde av det enkelte menneskes minner og opplevelser. I hans arbeider ligger det ofte et underbevist politisk budskap som setter spørsmålstegn ved forbrukersamfunnet og hvordan vi uten refleksjon bruker og kaster fullt brukbare gjenstander.

Unik og original kunst

Tobbe Malms kunst henter sin styrke fra følelser og en iboende fortellerglede. Han kombinerer refleksjoner om vår tid med uttrykk som går tilbake til oppveksten i Norberg i Sverige, og skaper unik kunst som bidrar til nysgjerrighet og undring. Hvert eneste objekt Tobbe lager er en original. Metallet varmes opp til 1.200 grader og formes med hammer. Det sveises, bankes og bøyes til kunstneren har funnet det uttrykket han ønsker å formidle.

Tobbe spiller også i band og har selvsagt laget sin egen gitar. | Hver eneste motorsykkel er unik. Hver gang du ser på dem åpenbarer det seg nye kreative og smått surrealistiske detaljer.

Motorsykkelskulpturer

Tobbe sine unike motorsykkel-skulpturer har fått stadig økende oppmerksomhet, både fra internasjonale samlere og fra bedrifter som ønsker å utsmykke sine lokaler med et av disse unike kunstverkene. Tobbe er en del av kunstfellesskapet Soot på Bærums Verk. Der har han åpen smie hvor alle kan komme og se hvordan hans unike kunst blir til.

FAKTA: Tobbe Malm – Soot Galleri

Tekst: Stein O Kaasa | Foto: Stein O Kaasa & Tobbe Malm
 

Følg IN magasinet på Facebook