- Kok suppe på en spiker
- Historisk vin i boks
- Lidenskap og vitenskap på bordet
- Ny norsk merkevare
- Vinvåren blomstrer i Toscana
- En nødvendighet for diabetikere, slankere og trimere
- Vinetikette
- Med sjefskokk Sonja Lee i Rottatouilles fotspor
- Når en pepperkakebaker baker pepperkaker
- Julemat i norske hjem
Vinvåren blomstrer i Toscana
Den anerkjente produsenten Gabbiano fra Toscana slipper tre spennende nyheter som bringer frem assosiasjonene til solfylte, grønne olivenlunder, sløve dager og vinranker.
Gabbiano Rosé 2007 er laget på 100 prosent Sangiovese som er en druetype som dyrkes blant annet i Toscana. Med sin friske rosa farge har vinen aroma av modne, søte jordbær med et lite hint av sitrus. Vinen oppleves litt kremete, noe som gir den et mykt, elegant preg. I ekte toscansk stil er vinen laget spesielt for antipasti og lette salater, og er også god som en apéritif.
Gabbiano Chianti 2007 i er en tradisjonell blanding basert på Sangiovese-druen. Vinen inneholder flere typer druer; noe Canaiolo, Trebbiano og Colorino, og er DOCG-merket som betyr at den er av høy kvalitet. Vinen har en klar rubinrød farge med bouquet av modne plommer, pepper og trenyanser. Toner av kirsebær, bjørnebær og krydder, med en tørr, behagelig avslutning. Godt følge til klassiske italienske retter som pasta og pizza.
Gabbiano Pinot Grigio 2007 er lys grønn, med strågul farge i glasset. Man oppfatter citrusduft, tropisk frukt og et svakt hint av blomster. Vinen har en smak av frisk, tropisk frukt. Lang ettersmak med god syre. Nyanser av pære og honningmelon. Passer til lette pastaretter og sjømat.