Kok suppe på en spiker
Dagene blir lengre og lysere. Allikevel henger temaet «finanskrise» fortsatt over oss mange sier at vi fortsatt har en tøff tid foran oss. Slå to fluer i en smekk; spar penger og plei vennegjengen: inviter til hyggelig spleiselag.
S...
Les mer
Historisk vin i boks
Da den spanske vinprodusenten Torres bestemte seg for å tappe vin på flaske mente ekspertene at det kom til å ruinere selskapet. De tok feil. Nå 100 år senere står Torres klar med bestselgeren Coronas på papp.
I dag er familiesel...
Les mer
Lidenskap og vitenskap på bordet
Det blir stadig flere norske akevittelskere. Den feminine Fru Lysholm Aquavit er blant de mildere akevittene som treffer nye målgrupper. De siste ti årene har det totale akevittsalget økt med 50 prosent.
Flere urbane kvinner følger e...
Les mer
Ny norsk merkevare
Etter mye hardt arbeid med prøving og feiling, har Vibeke Skar endelig kommet i mål med diplomoppgaven sin på Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo.
Resultatet er Urteriket, en ny norsk merkevare som retter fokus på urter som ble br...
Les mer
Vinvåren blomstrer i Toscana
Nordmenn elsker Italia, og alt italienerne har å by på av mat- og vintradisjoner. I mai kan vi glede oss over nye ypperlige viner som følge til våre italienske yndlingsretter.
Den anerkjente produsenten Gabbiano fra Toscana slipper...
Les mer
En nødvendighet for diabetikere, slankere og trimere
10.000 matoppskrifter på nett med fullt næringsinnhold
«Kan jeg som diabetiker trygt spise dette?» «Hvis jeg skal slanke meg og drive fysisk aktivitet, hva slags mat bør jeg da spise?» «Jeg sliter med stoffskiftet mitt og må være svær...
Les mer
Vinetikette
Nyttår er anledningen der både vinkunnskap, takt og tone blir satt på prøve. Ofte i en salig miks av venner, kjente og ukjente, gjerne ispedd noen man vil gjøre ekstra godt inntrykk på. Da gjelder det å kjenne sin vinetikette, så man u...
Her er noen...
Les mer
Med sjefskokk Sonja Lee i Rottatouilles fotspor
Reis med barna til Paris i fotsporene til rotten Remy fra Disney filmen Rottatouille, og opplev verdensbyen fra en ny vinkel.
For første gang lanseres egne temareiser for barn i Norge, og første reise går til Paris. Sjefskokk på reisen ...
Les mer
Når en pepperkakebaker baker pepperkaker
Duften av pepperkaker som blander seg med julesanger. Små hender med kjevler i - og en diger deig midt på bordet. Kan det bli mer jul?
I Snippen barnehage er juleforberedelsene i full sving. Peppekakedeigen er bakt på forhånd, og ende...
Les mer
Julemat i norske hjem
Hvorfor spiser noen svineribbe eller pinnekjøtt på julaften, mens andre velger lutefisk eller kalkun?
Hva som spises i julen varierer geografisk og slektsmessig. I Trøndelag og på Østlandet er det tradisjon å spise svineribbe, mens de...
Les mer
Julens gyldne dråper
I do love this stuff! Under innspillingen av sin TV-serie om det skandinaviske kjøkken ble kokken Keith Floyd introdusert for regionens «nasjonaldrikk» akevitt. Det ble mange drammer. Det samme gjør det for feststemte nordmenn, ide...
Jo krafti...
Les mer
Tre liter førjuls-vin
Christer Berens røde pappvin M dA er blitt mykere, saftigere og rikere enn da vi smakte den i mai. Det gjør at den passer bedre til førjulsmat.
Siden pappvin er ferskvare, ligger vinen på tank i Italia og tappes annenhver måned. ...
Les mer
Svenske Waynes Coffee har kommet til Norge
Skandinavias største kaffekjede, Waynes Coffee, åpnet dørene i Norge denne uken. Lykkes de i å vinne nordmenns hjerter kopp for kopp, slik de ønsker, kan Waynes bli å finne over hele Norge.
- Vi var tre venner som i 1994 savne...
Les mer
Menn liker ikke rosa
Nå lanseres sommerens helrosa vinkartong. Nyheten vil nok falle best i smak hos kvinnelige vinelskere. Bare to av ti norske menn liker fargen, viser en undersøkelse.
Redd for rosa Er norske menn redd for rosa? I forbindelse med lanse...
Les mer
Den perfekte festivalvin
Festivalarrangørene jubler over at vinprodusenten Wolf Blass nå lanserer vin på plastflaske. Det betyr atskillig mindre glasskår og søl på festivalområdene. Drikkevarer som vann, saft og brennevin finnes allerede i plastflasker, og nå ...
Australia e...
Les mer
Frisk preferanse
Hvitvinen préférence Côtes-du-Rhône blanc 2006 egner seg ypperlig i vårsola.
Inne og ute Men den er såpass god at den også tåler å bli drukket inne – hvis det regner ute, altså.Den passer utmerket på terrassen, eller til sjømat og ...
Les mer