- Kok suppe på en spiker
- Historisk vin i boks
- Lidenskap og vitenskap på bordet
- Ny norsk merkevare
- Vinvåren blomstrer i Toscana
- En nødvendighet for diabetikere, slankere og trimere
- Vinetikette
- Med sjefskokk Sonja Lee i Rottatouilles fotspor
- Når en pepperkakebaker baker pepperkaker
- Julemat i norske hjem
Frisk preferanse
Inne og ute
Men den er såpass god at den også tåler å bli drukket inne – hvis det regner ute, altså.Den passer utmerket på terrassen, eller til sjømat og lette middags- og lunsjretter med lyst kjøtt. Druen grenache blanc gir vinen fylde og kraft, mens viognier gir kompleksitet og harmoni.Geologisk sett spiller også terroir – klima og jordsmonn – en stor rolle for utviklingen av de karakteristiske Rhône-vinene. Middelhavsklimaet og mistralfenomenet setter sitt særpreg
Mestselgende vin
Caves Saint-Pierre har mer enn 100-års erfaring med vindyrking, og har blant annet en gammel vingård midt i Châteauneuf-du-Pape og tilbyr et bredt spekter av viner fra Rhône.Ifølge produsenten selv lanserte de serien Préférence for å videreføre dette fokuset. Serien skal reflektere moderne viner samtidig som den tar vare på dalens tradisjonsrike karakterer og eleganse.Vinene er mellom det moderne og det tradisjonelle. De skal være gode og utfordrende for nybegynnere, men også på de som kan litt mer om vin. I Norge er Préférence Cotes du Rhone Blanc 2006 en av de mestselgende hvitvinene fra Rhône. Den finnes på de fleste polutsalg.