Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Velkommen til vinteridyll på Oppdal

Velkommen til vinteridyll på Oppdal

La det snø, ja la det snø. Mange har nok gledet seg lenge til at det hvite teppet skal legge seg tykt og fyldig på bakken, slik at skiene, enten det er èn eller to fjøler, kan se dagens lys igjen.
Article imageVintersport og aktiviteter knyttet til snøen blir bare mer og mer populært, enten det utøves som toppidrett, eller bare som ren fornøyelse med familie og med venner. Oppdal tiltrekker seg mange skientusiaster som hvert år søker fart og spenning, og mange tilreisende besøker alpinanlegget i lengre perioder hver vinter.
– Skianlegget gir tilgang til store områder, med hele 18 heiser og 40 nedfarter er Oppdal et skiparadis av ypperste klasse. Anlegget er fordelt utover et stort geografisk område, noe som egner seg ypperlig også for offpiste-kjøring både på ski og snowboard. I tillegg er det stabile vinterforhold og mange fasiliteter for hele familien. Mange kommer til Oppdal kun for frikjøringen, sier Trygve Sande.
Snø, fart og spenning er en ren livsglede for mange. Mens noen liker å gå bortover, liker andre å sette nedover de bratteste bakkene så snøføyken står. Opplevelsene man har ute i naturen, blir ofte lidenskapelige.
– Å være ute i naturen skaper mange magiske øyeblikk. Løs snø blir for eksempel eksklusivt hver gang man opplever det, selv om det kan skje uttallige ganger i løpet av en vinter. Det å skli nedover og oppleve naturen gjør snø spesielt. I tillegg til at man er aktiv er man  ute og har det gøy, sier Trygve.
I tillegg til å ha mange heiser og utfordrene bakker, skjer det ulike spennende arrangementer av forskjellig omfang i løpet av vinteren. Det største av dem alle, er Megapark.
Article image

– Megapark er fra 25. - 29. mars. Det er et arrangement som Fri Flyt og Oppdal skisenter arrangerer, hvor de inviterer til et terrengparkevent utenom det vanlige. Hit kommer rundt 500 jibbere, filmcrew og fotografer fra hele verden, til felles internasjonal moro, og til stor begeistring fra publikum. Dette har blitt en kjempesuksess, og konkurransene blir stadig mer prestisjetunge og har solide premier. Dette er en skikkelig snøfest, og det kanskje det største som skjer i skisenteret, forteller Trygve. Han legger til at det i år også er duket for en «Skitestival», hvor man fra 28. februar - 1.mars kan komme til bakken å prøve ut neste års utstyr fra alle de største leverandørene, samt få gode råd og tips om hva som passer best for en selv.
– I tillegg til dette, er det også studentuker fra 5. januar - 1.februar. Da vil det være rabatterte pakketilbud som garantert vil by på mye liv og latter i Oppdal, og som det vil være verdt å benytte seg av hvis man er student, forteller Trygve avslutningsvis til IN magasinet.

Tekst: Silje Lyngved Owrenn  Foto: Trond Aalde