Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Copperhill utvider med kanadisk stjernearkitekt fra Norge

Copperhill utvider med kanadisk stjernearkitekt fra Norge

Det er store planer rundt Förberget ved Copperhill Mountain Lodge. Hotellet forbereder en unik satsning. Med respekt for miljøet plasseres Todd Saunders arkitekttegnede hytter i området. Du vil være i ett med naturen, men likevel nær hotellets fasiliteter. Musikkrom, naturspa, sauna, lesesal og hytter for overnatting er planlagt langs en vakker natursti. Det vil også bygges et vakkert kapell, tegnet av Todd Saunders, i området slik at man kan gifte seg der.

– Det vil bli magisk! Det handler om å kunne bo og aktivere seg på en enkel måte med nærhet til naturen, uten en annen bygning i sikte, men likevel være nær alle hotellets fasiliteter, sier Eva Ottosson Rask, administrerende direktør i Copperhill Mountain Lodge. 

Bryllup blant fjelltopper

Eva Ottosson Rask har stor tro på å satse på Åre som en bryllupsdestinasjon. 
– Bryllupsturismen er stor. Ta Ishotellet i Jukkasjärvi, for eksempel. Vi kan være en lignende grunn for å reise hit. Vi har allerede mange gjester som kommer hit for å gifte seg. Åre har lenge vært et attraktivt sted for bryllup. Men vi vet at vi har en begrenset kapasitet og ønsker å bygge noe som hele bygda kan dra nytte av, sier Eva Ottosson Rask.

Med miljøet i fokus

Bak det naturnære designet står det norske arkitektfirmaet Saunders Architecture, med Todd Saunders i spissen. Den kanadiske stjernearkitekten har bodd og jobbet i Norge siden 1996. Byrået er blant annet kjent for å ha tegnet hotellet «Fogo Island Inn» på den kanadiske østkysten. 
– Saunders Architecture tar fullstendig hensyn til miljøet med alt de lager, og det er en av grunnene til at vi valgte å jobbe med dem. Så langt har de ikke kuttet ned et eneste tre for å gjøre plass til en bygning, siden alle byggene er tilpasset den omkringliggende naturen. De prøver også så langt som mulig å bruke lokale og miljøvennlige materialer med alt som bygges, sier Eva Ottosson Rask. 
Foreløpig er det vanskelig å si hvor lang tid prosjektet vil ta.
– Om alt går etter planen er tanken at prosjektet vil strekke seg over en femårsperiode. Vi bygger de ulike enhetene etter hvert, slik at vi underveis kan justere både plassering og utforming slik at helheten blir riktig, sier, sier Eva Ottosson Rask.
– Dette handler ikke om å bygge en ny ferieby, men å lage arkitektoniske bygninger som øker attraktiviteten til Åre som destinasjon, sier Eva Ottosson Rask.

Kommer for vinteren blir værende på grunn av sommeren

Det blir ofte sagt at folk flytter til Åre for vinteren, men blir værende for sommeren. Har du opplevd en sommer her forstår du hva de mener. I tillegg til alle gastronomiske opplevelser du alltid har tilgang til i Åre så er fjellet og dalen fullt av muligheter for ulike aktiviteter. Alt fra vakre turstier rett utenfor «stuen» til en av Nord-Europas beste sykkeldestinasjoner. Både alpint, oppoverbakke og på flaten. I tillegg er det muligheter for fiske, ziplining, rafting, paragliding og en rekke opplevelser som vil gi deg en helt annen oppfatning av omgivelsene. Om vinteren er fjellet vakkert kledd i hvitt. Mens om sommeren er det en eksplosjon av farger og dufter. Copperhill Mountain Lodge tilbyr feriepakker til sommer og høst som passer for hele familien.
- Velkommen opp og du vil forstå hva vi mener, sier Eva Ottosson Rask, admin dir på Copperhill Mountain Lodge. 

Følg IN magasinet på Facebook