Hjem » Trondheim »  Gi deg selv en styrkeprøve

Gi deg selv en styrkeprøve

Det finnes ingen bedre mestringsfølelse enn å krysse mållinja. Meld deg på ett av sommerens Enern-arrangementer i Oppdal – du er garantert tøff nok.

Dynafit Trollheimen fjellmaraton byr på fantastiske opplevelser i oppdalsnaturen.

I Oppdal legger fjellheimen til rette for unike arrangement. En gjestfri natur som byr på et stinett i verdensklasse. Vennlig, spennende, morsomt og utfordrende. Styrkeprøver for ulike ferdighetsnivå. Disse kulissene danner grunnlaget for gode arrangement som Saltdalshytta Sykkelenern, motbakkeløpet Fjellenern og det svært populære Dynafit Trollheimen fjellmaraton.

Ny sykkeltrase

I 10 år har Sykkelenern samlet tusenvis av syklister til startstreken. 5. august er det klart for en ny sykkelfest, og det er med stor glede at Enern Oppdal kan presentere en helt ny løypetrasé for sine deltakere. Et 60 km langt terrengritt fordelt over 1000 høydemeter fordelt med terrengritt fordelt på grusvei, traktorvei og sti. Underveis vil ikke deltakerne oppleve lange, seige motbakker, likevel vil rittet by på større deler av terreng-tekniske partier og småkupert terreng. Saltdalshytta Sykkelenern er et bredde-arrangement, og har derfor tre ulike distanser å tilby. Utover den lengste distansen, kan du melde deg på 42 km (tid+trim+ungdom) eller 25 km (trim+ungdom+familie). 5. august samles eliten, mosjonisten og familien til Midt-Norges viktigste sykkelhelg. Bli med du også!

Trimmerne heier på de kjappere deltakerne på vei mot toppen i motbakkeløpet Fjellenern.

Puls i fjellet

Har du kommet til Oppdal er du på fjellet. Og der ligger det garantert en sti og venter på deg. I september inviterer Enern Oppdal deg til ei unik løpshelg. Da kan du bryne deg både på motbakkeløp eller fjellmaraton. 
Fjellenern går fra Oppdal sentrum med målgang på toppen av Skjørstadhovden 1.125 meter over havet. Dette moderate motbakkeløpet med en distanse på 8 km, er like populært for familier som de kjappeste. Dette gir en god opplevelse for alle deltakerne – det er alltid noen som heier deg frem og opp mot toppen. Kun i starten løper deltakerne på asfalt, deretter er det grus og sti som er underlaget for joggeskoa. Når du er kommet i mål kan du velge mellom å løpe ned igjen eller ta gondolen tilbake til sentrum. Bli med til topps i Oppdal lørdag 9. september!

Populært maraton

Eller sett deg selv på en ordentlig styrkeprøve dagen etterpå. Da går nemlig Dynafit Trollheimen fjellmaraton av stabelen. Som det eneste i sitt slag i Norge, går nesten hele løypetraseen over skoggrensa. I et tøft, men vakkert høyfjellsterreng. Med start i Gjevilvassdalen og målgang i Oppdal sentrum, blir du som deltaker presentert for et helt unikt løpeterreng. 45.000 sauer på sommerbeite i Oppdal har sørget for et enestående stinett. Innover daler, over vidder, opp og ned fjellsider. Enern Oppdal sitt fjellmaraton har i løpet av sine to år blitt et svært populært løpsarrangement i Norge, og ble kåret til ett av landets beste terrengløp. Velg mellom 42 km eller 23 km, fordelt over 2.200 eller 1.100 høydemeter. Trollheimen venter på deg 10. september. 

FAKTA: Oppdal

• Saltdalshytta Sykkelenern 5. august
• Fjellenern 9. september
• Dynafit Trollheimen fjellmaraton 10. september
• For mer informasjon og påmelding: enern.com