Hjem » Sandnes » Hjem & fritid »  Skjønn fornyelse

Skjønn fornyelse

Vakkert er en butikk som lever opp til navnet sitt. Det er en butikk man bare må inn i, og som tiltrekker nesten like mange beundrere etter stengetid da de store vinduene lokker til seg forbipasserende. For alt i denne interiørbutikken er nettopp det: Vakkert.

Det er under et år siden butikken åpnet opp bak Sølvberget i Stavanger. Planen var egentlig å starte konsulentvirksomhet innen interiør, og eierne begynte med å stille ut noen nøye utvalgte varer. Etterspørselen etter varene ble imidlertid større enn forventet, det ene førte til det andre, og de så seg nødt til å utvide utvalget. 
– Ett eller annet har vi gjort riktig, for vi får utrolig mange positive tilbakemeldinger, forteller Evely Oras, interiørdesigner og eier av butikken. 
– Vi ble lagt merke til av flere leverandører som tok kontakt og ønsket å få inn produktene sine i vår butikk. Vi ble derfor pent nødt til å starte butikk, smiler Oras. 
Som utdannet interiørdesigner har hun et godt øye for design, men liker best å følge hjertet og magefølelsen framfor utpregede trender. Dette er med på å gjøre Vakkert til en helt spesiell butikk. 
– Vi har en kombinasjon av produkter som ikke så mange andre har. Butikken heter Vakkert, og tanken bak navnet er en butikk fylt med tidløse og vakre ting. Skog, dyr og skandinaviske impulser har blitt veldig trendy i det siste, så vi traff nok en nisje som var på vei oppover. Men dette var noe vi gjorde fordi vi følte det var rett for oss, det var noe spennende og annerledes. Det at vi traff en popularitetsbølge var nok egentlig ganske tilfeldig, forklarer Oras.

Skandinavisk med en tvist

Butikken bugner over av interiørartikler fra kjente og mindre kjente designere. Her finner man de populære putene fra danske By Nord, håndklær og pledd med karakteristisk sikksakkmønster fra italienske Missoni, og malte stubber som kan brukes som både krakk og bord fra den norske produsenten Krosser. Butikken fokuserer på et skandinavisk uttrykk, men dette betyr ikke at alle produkter må være designet i Skandinavia. 
– Vi ønsker å utfordre den skandinaviske stilen ved å kombinere design herfra med litt annerledes produkter, som for eksempel det man finner hos Missoni Home, forteller Oras. 
– Det har mye å si hvordan man setter ting sammen. Hver eneste ting i denne butikken er håndplukket etter magefølelsen. De som jobber her er hundre prosent entusiaster, sier Oras.

Interiørassistanse

Vakkert består kun av denne ene butikken, og ifølge Oras vil det heller aldri bli en kjedebutikk. Derimot ønsker hun å legge mer vekt på interiørkonsultasjon, slik de planla fra starten. Dette er et tilbud som er til for alle, uansett hvor i oppussings- og innredningsfasen man befinner seg. Man kan få hjelp til alt fra basiselementer som materialvalg, farger og møbleringsplan, til mindre ting som belysning og dekor. Evely Oras ønsker helst å hjelpe alle som måtte trenge hennes veiledning. 
– Det finnes et hav av muligheter, og derfor er det en utfordring for mange å finne fram til sin egen, personlige stil. Vi geleider folk gjennom interiørverdenen, men det er deres egne beslutninger og stiler som skinner gjennom. De fleste er mer bevisste på hva de ikke vil ha, enn på hva de faktisk ønsker, forteller hun.

Stadig forandring

Vakkert jobber hele tiden mot fornyelse, noe man forstår fra det varierte utvalget i butikken. De var først ut i Stavanger med flere av merkene, og er på konstant utkikk etter nye og spennende leverandører. 
– Vi liker å være et lite steg foran alle andre. Kunden skal kunne komme inn her og finne noe de ikke kan finne andre steder, sier Oras. 
Hos Vakkert får man kjøpt alt fra sofa, stoler og lamper, til små telysestaker og kopper i keramikk. Her finner man også de perfekte smågavene, som Mugtail – søte kopper med hale, som også kan brukes som lysestake! 
Den ene veggen i butikken domineres av et industrielt tapet, et fotografi tatt av stavangerfotograf Tom Haga. Dette er med på å utfordre de mykere formene av tre og keramikk som finnes i butikken. Tapetene er noen av mange spennende produkter som formidles via Vakkert. 
Butikken fører også velværeprodukter fra leverandører som Karmameju og Voluspa. Oras mener at flere og flere ser på det å handle til hjemmet som en helhetsopplevelse: 
– Vi ønsker ikke å bare være nok en interiørbutikk, vi vil være en livsstilsleverandør. En person som liker ha det fint rundt seg, er gjerne også opptatt av velvære til kroppen. Dette går hånd i hånd, sier Oras. 
– Vi tilbyr produkter til ulike ledd i livet. Vi har ting som kan gjøre hverdagen din litt annerledes og lettere, litt vakrere, rett og slett! Velvære starter tross alt hjemme – med en god kopp te om morgenen, eller en deilig skrubb i badekaret.

Utfordrer

Evely Oras trives veldig godt i butikken bak Sølvberget, og er takknemlig for den fantastiske mottagelsen butikken har fått. Nå ser hun fram til å utfordre folk med sin unike teft for trend og design. 
– På under ett år har vi allerede begynt å få en fast kundekrets, noe vi setter veldig pris på. Vi har flere spennende leverandører på lur, så nå kan folk bare begynne å glede seg! 

Tekst & foto: Lina Grotmol