Hjem » Stavanger »  Stavangers nye Viking attraksjon

Stavangers nye Viking attraksjon

På Strandkaien 44 i Stavanger finner vi byens nye Viking attraksjon. Viking House åpnet dørene i mai og kan friste både fastboende og turister med et innblikk i vikingenes fantastiske verden.

- Bli med ombord vårt vikingskip og reis tilbake i tid. Ved bruk av Virtual Reality-teknologi får man se filmen «Den Første Kongen» og oppleve Harald Hårfagres liv basert på sagaene.
Viking House bruker de nyeste og mest avanserte brillene på markedet innen VR-teknologi, og lover sine gjester den ultimate virtuelle opplevelsen. Denne teknologien har nå blitt så bra at dette langt på vei føles virkelig. Her opplever de besøkende Vikingenes verden i 360 grader, og møter vikingene ansikt til ansikt. Slik kan Viking House gi de besøkende en unik mulighet til å oppleve gamle historiske hendelser på et helt ny måte. Her reiser vi tilbake i tid og opplev VR-filmen «Den første kongen». Den handler om sagaenes fantastiske beretninger om Harald Hårfagre og slaget i Hafrsfjord i 872. Slaget blir regnet som det siste i Harald Hårfagres erobring av Norge som enekonge, og markerer dannelsen av Norge som ett rike. Her får du virkelig oppleve vår spennende historie og kulturarv slik du aldri har sett det før.
Utenom VR-opplevelsen er det flotte lokaler med håndlagde tre-utskjæringer i tradisjonell vikingstil en attraksjon i seg selv. Du kan også treffe senterets egne vikinger som har på seg tradisjonelle klær eller ta en titt på et godt utvalg av vikingrelaterte suvenirer i butikkdelen av besøkssenteret. Blant annet har de et godt utvalg av vakre håndlagede smykker som er genuine kopier av ekte viking-smykker. Det er også mulig å lage seg en kopi av Norges første mynt i en ekte mynt-presse.

Norges første nasjonale mynt

Fra år 1055 bestemmer Harald Hardråde at kun denne mynten blir gyldig som betalingsmiddel i Norge. Han velger Trikvetra symbolet på advers siden, og Dobbelkorset på revers siden. Da Norge i 1905 ble en selvstendig nasjon, begynte vi umiddelbart å benytte symbolene fra Hardrådepenningen i vår nye myntrekke. Viking House har brukt 2 år på og utvikle myntstemplene og mekanikken for kunne tilby et identisk og større «håndslått» eksemplar, av Norges første nasjonale vikingmynt i rent sølv. Originalt var størrelsen på denne mynten kun 16 mm og veide 0.5 gram. Husets sølvsmed og myntmaker Steinar har gjort den i 22mm, og vekt ca. 4 gram for å gi den litt mer «tyngde». Viking House er eneste sted i Norge hvor man kan «slå» sin egen kopi av denne unike mynten.

Events og teambuilding

Viking House arrangerer også events og teambuildinger. Her er det mulig å få privat visning av VR-filmen kombinert med snacks og drikke i ekte vikingstil. Dette kan gjøres i kombinasjon med Viking Tour, hvor man blant annet får se Hafrsfjord og Sverd i fjell. Vikingene er jo kjent for sine oppdagelsesreiser til sjøs. Kanskje en tur med båt først og deretter inn i Viking House? Viking House kan skreddersy opplevelsen ut i fra den enkeltes ønsker. Ta turen fra Strandkaien og inn i vikingenes verden. Eventyret venter!

FAKTA: Viking House

• Adresse: Strandkaien 44, 4005 Stavanger
• Web: vikinghouse.no
• Telefon: 412 46 716
• E-post: post@vikinghouse.no
• Facebook: facebook.com/vikinghousenorway
• Instagram: instagram.com/vikinghousestavanger

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Viking House
 

Følg IN magasinet på Facebook