Hjem » Stavanger »  Garnbutikken med det lille ekstra

Garnbutikken med det lille ekstra

Interessen for strikking har spredd seg som ild i tørt gress, og stadig yngre strikkere finner veien til Magiske Masker på Østervågkaien 5. Strikking og annet håndarbeid er ikke lenger en aktivitet kun de eldste bedriver – strikk er rett og slett på moten.

Magiske Masker holder til i et fantastisk sjøhus fra 1861.
– Vi pleier å si at vi er garnbutikken med det lille ekstra, sier innehaver Ann Kristin Lima Karlsen.

I hyllene bugner det av kvalitetsgarn fra både norske og utenlandske leverandører.
– Vi ønsker å gi våre gjester en opplevelse. Form, farge og fagkunnskap er vårt varemerke, kan Ann Kristin fortelle oss. 
– Vi har alle norske leverandører av garn. Sandnes Garn, Raumagarn og Hillesvåg. I tillegg har vi garn fra House Of Yarn, Dale, Du Store Alpakka, Viking og Drops. Av de mest populære utenlandske må jeg nevne danske Knitting for Olive og Filcolana. Til høsten kommer vi også til å ta inn merket Isager, det er også et fantastisk dansk garn! Vi har også de litt mer eksklusive kvaliteter, som for eksempel Angora og Kashmir med Silke fra Phildar. Vi gjør vårt beste for å følge med på de siste trendene. På den måten håper vi å kunne tilby våre kunder moteriktig strikk.

Serviceinnstilling godt over normalen

Dette ser ut til å falle i smak blant strikkende rogalendinger. Ann Kristin kan fortelle at det stadig kommer gjester inn som vil strikke noe til seg selv eller andre. Det eneste problemet er at noen av dem faktisk ikke kan strikke. Det gjør ingenting. Med en serviceinnstilling godt over normalen, lærer faktisk de hyggelige damene på Magiske Masker bort strikkingens edle kunst til de uerfarne. At de kaller seg garnbutikken med det lille ekstra er ikke vanskelig å forstå. Med en fantastisk fagkunnskap og serviceinnstilling, tilbyr Magiske Masker noe som aldri kan erstattes av netthandel og sjelløse kjøpesentre. Bare det å komme inn i butikken, ta inn fargene, luktene og kjenne teksturen i kvalitetsgarn er en opplevelse i seg selv. Stadig yngre klientell dukker opp i døren, og da står Ann Kristin og de ansatte klare med solid kompetanse og skaperglede.
– Vi arrangerer strikkekafé en gang i måneden, og andre koselige aktiviteter og begivenheter for interesserte strikkere, forteller hun.
– Dessuten er ikke strikking lenger en «jentegreie», Vi ser at stadig flere gutter kommer innom på jakt etter garn og pinner. Det er veldig gøy å se at så mange forskjellige mennesker kommer innom på jakt etter det perfekte garnet. Det lover godt både for denne butikken, og for våre stolte håndverkstradisjoner.

FAKTA: Magiske Masker

Adresse: Østervågkaien 5, 4006 Stavanger
Telefonnummer: 468 00 964
Web: magiskemasker.no
Facbook: Magiske Masker, Garn & Sånn.
Instagram: instagram.com/magiskemasker
Åpningstider: man-fre 10-18, tors 10-19 & lør 10-16

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook