Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Skifer Hotel

Skifer Hotel

20 oktober, kl. 20.10. er det offisiell åpning av Oppdals nye stolthet – Skifer Hotel. Ambisjonen er å bli Midt-Norges beste.

Planene om et nytt hotell i Oppdal har pågått i flere år. Flere kjente investorer er med, og det har hele tiden vært skjønn enighet om at ingenting skulle overlates til tilfeldighetene. Kommunen godkjente prosjektet i 2009, og bare tre måneder etter startet byggearbeidet. Nå, et drøyt år senere, er Skifer Hotel klar for å ta imot sine første gjester.
– Vi ville ha et sted med karakter, og det har vi fått, forteller direktør Rune Nordstokke.
Fordi de ønsket særpreg har Skifer Hotel bevisst unnlatt noen form for kjedesamarbeid. Eierne ønsket å ta alle viktige beslutninger på egen hånd.
– Den viktigste var at nivået skulle være høyt. Alt fra interiør, farger og madrasser er planlagt til minste detalj. Vi har også brukt mye tid på å finne de rette menneskene til de riktige jobbene. Målgruppen vår er først og fremst Midt-Norge og det var viktig at de ansatte skulle ha kjennskap til området.
Så langt har interessen vært formidabel. Nå er det opp til oss å levere, sier Nordstokke.

Article image

Hvorfor Skifer Hotel?

At stedet skulle bli kalt Skifer Hotel var ingen selvfølge. Ledelsen hadde flere runder med ulike navn før de endelig bestemte seg.
– Med tanke på at det er brukt mer enn 500 tonn skifer, både inne og ute, føler vi at vi nå har funnet et navn som kler etablissementet. «Skifer» vil også bli en gjenganger i flere ulike konsept tilknyttet tilbudet, sier Nordstokke.
Ett av dem er Skifer Smak, der opplevelsen mat og vin er i fokus. Ett annet er After Skifer; i utgangspunktet en tradisjonell afterski, men uten de mest elleville elementene. Fremfor dans på bordene tilbyr Skifer Hotel trivelig stemning kombinert med god underholdning.

Article image

Variert tilbud

Skifer Hotel har totalt 177 rom, alle med dobbelseng. Noen er små, andre større. Barnefamilier tilbys egne rom med
innebygde ekstrasenger.
– En diskret boks på veggen trekkes ut, og to barnesenger er umiddelbart på plass, sier Nordstokke.
Hoveddelen er imidlertid kurs og
konferanse. Møteromskapasiteten er på alt fra 2 til 250 personer. For deltakere som ønsker en helt privat sfære finnes såkalte Chambreê Separeê med egen inngang og toalett. Målet er å bli Midt-Norges beste konferansehotell. Skifer Hotel har blant annet innledet et samarbeid med kulturhuset og kan derfor bidra til at Oppdal nå kan ta imot landsmøter og andre større arrangementer.
– Det er denne virksomheten som kommer til å bli grunnsegmentet vårt, sier Nordstokke.

Lokale delikatesser

Heller ikke mat og drikke er overlatt til tilfeldighetene. Husets á la carte restaurant har et rustikt og avslappet preg, og menyen er nøye planlagt. Midt-Norge er kanskje et av landets beste når det kommer til produksjon av råvarer, noe også spisekartet vil bære preg av. Lam er en klassiker. Det samme er mer eksotiske innslag som moskus.
– Dette tilbudet håper vi at også Oppdals hytteeiere vil benytte seg av. Åpningskvelden er for eksempel forbeholdt lokal-
befolkningen, forteller Nordstokke.
I tillegg til restauranten finnes også en egen lobbybar, hvor det blir servert drikke og småretter.

Delikat velvære-avdeling

I hotellets tredje etasje ligger velvære-avdelingen, Minera Velvære. Utsikten mot fjellheimen er vakker, innredningen delikat og smakfull og fasilitetene mange.
Her finnes blant annet treningsrom, sauna, behandlingsrom og opplevelsesdusj.
– Opplevelsesdusj?
– Det er en «fiffig» kombinasjon av vann, lys og duft. Den må ganske enkelt oppleves, sier Nordstokke.
Dette er et gratis tilbud for hotellets gjester. Det eneste man eventuelt må betale ekstra for er separate behandlinger.

Fremtidens beste skianlegg

En drøy kilometer fra Skifer Hotel ligger ett av landets beste skianlegg. I en kåring foretatt av Dagens Næringsliv i 2009 scoret de svært høyt. Eneste minus i forhold til for eksempel Hemsedal, var at området manglet tilstrekkelig overnattingsmuligheter. Med åpningen av Skifer Hotel er dette problemet nå løst. Nordstokke forteller at området har all verdens potensial til å løfte seg. Håpet er å friste Åre-gjestene tilbake til Norge. Prismessig er det ingen grunn til at det ikke skulle være mulig. I tillegg til å ha akseptable priser, vil Skifer Hotel i løpet av vinteren lansere en rekke tilbud – både for store og små.

Ingen kompromisser

Selv om finanskrisen ikke har fått like dramatiske konsekvenser for Norge som for andre land, synes det kanskje noe vågalt å starte opp et nytt hotell akkurat nå? Nordstokke er uenig.
– Det er mye bedre å begynne nå enn når tidene er gode. Vi som jobber her har lang erfaring fra bransjen, og vet at det alltid vil forekomme svingninger i markedet. Det gjelder å finne en struktur som kan håndtere både opp- og nedturer – uten a gå på kompromiss med den opprinnelige ideen. Tilbudet skal være like godt – hele tiden, avslutter Nordstokke.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Skifer Hotel