Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Sharm el Sheikh – solsikkert snorkleparadis

Sharm el Sheikh – solsikkert snorkleparadis

Når frosten har lagt seg og du drømmer om varmere tider ligger eksotiske Sharm el Sheikh i Egypt bare seks timers flytid unna.

 Sharm el Sheikh er et av vinterens mest populære og prisvennlige reisemål for deg som ønsker en smak av det eksotiske uten å reise så langt. Med sitt tørre ørkenklima er du nærmest garantert sol vinteren igjennom, og du finner garantert et sted og hotell som passer deg og dine feriedrømmer. 

 
Sharm el Sheik er først og fremst kjent for sine unike korallrev, og regnes som et av verdens beste steder for snorkling og dykking. Hvis du reiser med Star Tour kan du bestille dykkeopplæring under ledelse av skandinaviske PADI-instruktører. Du kan også være med på dykkerutflukter hvis du allerede er sertifisert. På Star Tours nettsider finner du mer informasjon om dykkerpakkene.
lin & micke snorkelbilder

 Sharm el Sheik har ikke bare palmer, strender og unike snorkle og dykkemuligheter. Byen er også et unikt utgangspunkt for spennende opplevelser. Herfra kan du bestille utflukter til Kairo, Jordan, Luxor og Sinaifjellene.  Det finnes naturligvis også mange muligheter for å komme seg ut i ørkenen og få med seg den spektakulære stjernehimmelen etter solnedgang. 

Er du ekstra eventyrlysten så er det kanskje en TEMA-reise som passer deg best. «Et egyptisk potpurri – fra Rødehavet til Middelhavet» er en fantastisk tur som med fordel kan kombineres med en ekstra ferieuke i Sharm el Sheik. 
 
Sharm el Sheikh har et stort utvalg av hoteller, både for deg med et lite budsjett og for dere som har større økonomisk frihet i ferien. For familien anbefaler vi Star Tours nye familiehotell Blue Village Exotic Mirabel. Hotellet ligger rett på stranden, all inclusive er inkludert og alt ligger til rette for en herlig ferie for hele familien. Bamse og vennen hans er selvfølgelig med hele ferien.
Egypt:Destination SSH:Sharm el Sheikh

 Drømmer du om en luksusferie for hele familien, enten dere reiser bare voksne eller er en familie med barn? Da skal du se nærmere på det siste tilskuddet til Sensatorie-familien, Sensatori Resort Sharm el Sheik. I likhet med andre Sensatori-hotell er dette eksklusivt, fem-stjerners og ligger direkte på stranden. Her er det tilbud og aktiviteter som passer alle aldersgrupper. Enkelte områder er kun for voksne, så her trenger du ikke være redd for barneskrål hvis du ønsker å feriere i rolige omgivelser. 

 
Selv om du mest av alt bare drømmer om å bade i havet eller ligge på en solseng så oppfordrer vi deg til å prøve en utflukt eller flere når du først er i Egypt. Landet har en spennende historie og det er mye å oppleve utenfor hotellveggene også. 
 
God ferie!
Article image

GUIDE TIL SHARM EL SHEIK

 Star Tour har seks reisemål i Sharm el Sheik. Her er en kort oversikt: 

 
Al Montaza Bay – en rolig bukt med fantastiske strender og snorklerev. 
 
Naama Bay – et allsidig reisemål hvor du finner det beste utelivet i Sharm el Sheik, men samtidig også en orientalsk atmosfære med mange romantiske spisesteder. 
 
Nabq Bay – et moderne reisemål som på få år har utviklet seg til et av kystens mest fargerike og livlige feriested. Her finner du en syv km lang strandpromenade og en fin langgrunn strand. 
 
Ras Um el Sid – ligger på en høyde ved havet, stort utvalg av restauranter, shopping og familievennlige aktiviteter. Stranden ved steinklippene er en drøm for snorklere. 
 
Sharm el Maya – i en beskyttet bukt med gylne sandstrender. Den eldste delen av Sharm el Sheik. Det fargerike basarområdet «Old market» er en stor attraksjon. 
 
Merickhah Bay – stille og rolig sted med golfbanen Sharm el Sheikh Golf som nærmeste nabo. Hotellene ligger ved stranden der korallrevene går tett inntil strandkanten. Fint snorklested.
Egypt:Destination RMF:Tema - Nile to Nubia - with cruis on Lake Nasser_1397

UTFLUKTER FRA SHARM EL SHEIK

 Kairos høydepunkter – turen går blant annet til pyramidene, sfinksen, Det egyptiske museet og det kjente Khan el Khalili-markedet. Du kan velge mellom dagstur og en tur med overnatting. 

 
Petra i Jordan med fly – vi flyr til Akaba i Jordan og fortsetter med buss til Petra, byen som ble grunnlagt for over tusen år siden langs de viktige karavanveiene mellom Asia og Middelhavet. 
 
Heldagsutflukt til Luxor med fly – Luxor er en trivelig småby ved Nilens bredd, men samtidig et sted der du føres tilbake til faraoenes tid for mer enn 2000 år siden. Her er det praktfulle templer, skulpturer og kongegraver. 
 
Quad-safari – vi kjører med moderne firehjulsdrevne jeeper inn i ørkenlandskapet blant fjellene i Sinai, over sanddyner og karavanstier. 
 
Ørkenkveld – kamelridning i solnedgang til en beduinlandsby hvor vi spiser middag og utforsker den fascinerende stjernehimmelen. En kveld som passer både store og små. 
 
Snorkling i Rødehavet – Rødehavets fantastiske undervannsverden er blant de største opplevelsene Egypt kan tilby. På denne turen snorkler vi ved de fineste korallrevene utenfor Sharm el Sheikh. 
 
Tekst: Kristine Larsen | Foto: Star Tour

Fakta

 Star Tour flyr i vinter ukentlig til Sharm el Sheik i fra Oslo Gardermoen. Priseksemplene er per person og inkluderer hotell, fly t/r og all inclusive. 

 
Priseksempler: 
Blue Village Exotic tMirabel, fra kr 5300 
Sensatori Resort Shartm el Sheik , fra kr 6900
 
Les mer på startour.no og tema.startour.no