Hjem » Stavanger »  Surfing

Surfing

På Vestlandet finner du noen av Norges beste surfeforhold. Bor du i Stavangerregionen vil du finne perfekte surfesteder langs Jærstrendene.

Har du drømt om å starte med surfing så er sommeren den beste tiden å starte. Er du nybegynner vil du finne de beste forholdene på sommeren og tidlig høst. Vannet er varmere og bølgestørrelsene er ikke for store. For nybegynnere innen bølgesurfing anbefales Solastranden, Hellestø, Sele, Bore, og Brusand/Ogna. På sommerhalvåret vil en 3-4 mm våtdrakt være nok.

Utover høsten og vinteren passer forholdene bedre for de mer erfarne surferne. Lavtrykkene blir sterkere utover høsten, som fører til kraftigere bølger. Moderne våtdrakter gjør at vanntemperaturen ikke er noe problem. Husk å sjekke bølge- og vindvarsel (www.yr.no er en god ressurs) den dagen du skal surfe, siden forholdene endrer seg kjapt utover høsten og vinteren. Strendene har stort sett gode forhold alt etter vind- og bølge-retning. Om du trenger råd eller annen informasjon anbefales det å forhøre seg med erfarne lokale surfere eller lokale surfebutikker. Husk å respektere privat eiendom ved parkering av bil. For tilreisende tilbyr hoteller i regionen surfepakker med overnatting.

Tekst: Asle Kvinnesland | Foto: Terrell Woods & Julie Macey
 

Følg IN magasinet på Facebook