Hjem » Stavanger »  Sommeraktiviteter i Stavanger og Sandnes

Sommeraktiviteter i Stavanger og Sandnes

Det er tid for sommer og ferie så vi har laget en guide med tips til aktiviteter nå som dagene er lyse og varme.

Klostertur i kajakk

Rogaland Aktiv tilbyr kajakk-turer i området rundt Fjøløy. Turen byr på mange kajakk-opplevelser, fra storhavet til idyllisk skjærgård. Du får en rundtur du sent vil glemme. Vær og vind bestemmer ferden. Guiden vil møte deg utenfor Stavanger turistinformasjon kl 9.00, hvor det er transport til Rennesøy og Fjøløy. Kajakkene ligger like nedenfor Utstein kloster, og du har fantastiske muligheter foran deg. Se www.rogalandaktiv.no/padling-fjoloy for å booke tur.

Art Avatar 2

Utstillingen ART AVATAR 2 vises på Vitenfabrikken ut juli. Benytt muligheten til å se en fantastisk kombinasjon av kunst, vitenskap og tekonoogi! Det er en interaktiv utstilling hvor besøkende tas med inn i grenselandet mellom skulptur, maleri og virtuell virkelighet (VR). I utstillingen får publikum være med å eksperimentere med form, bevegelse og lek. Se www.jaermuseet.no/vitenfabrikken for info.

Soloppgangstur

Outdoorlife Norway inviterer deg til en helt unik og annerledes Preikestolenopplevelse! Guiden leder deg gjennom natten for å oppleve soloppgangen over Lysefjorden. Du starter turen i mørket og går med lykter gjennom nattens skumring. Etter ca 2,5 timers tur kommer du til Preikestolen. Før de første turistbussene kommer, vil du være på vei tilbake for å konkludere din unike turopplevelse med en velfortjent frokost på Preikestolenhytta. Se www.outdoorlifenorway.com for info..

Sommerteater

I år blir det med andre ord Sommerteater i urbane rammer! Dette passer regissør Christian Eriksen meget godt. I god sommerteatertradisjon er han klar til å radbrekke Jungelboken og historien om Mowgli. Med erfaring fra rollen som den streetwise apen Dandy i Jungelboken 2099 har han alle forutsetninger for gyve løs på Kiplings klassiker og vise den frem i Geoparkens urbane omgivelser! Bølgen og Moi stiller med sommerkiosk der det blir salg av enkel mat, snacks, is og brus. Se www.rogaland-teater.no for info.

Indianeren

Tore Renberg er igjen tilbake som dramatiker og regissør ved Rogaland Teater. Etter suksessen med komedien «Femti flotte år med Frode Kommedal», vender Tore Renberg denne gangen oppmerksomheten mot det klassiske dramaet i den nye forestillingen «Indianeren». Det er Indian summer og fødselsdag hos familien Brede, en familie med privilegier, penger og posisjoner, som også er arvinger til en stor familieformue. Se www.rogaland-teater.no for info.

NewtonCamp 2017!

Det blir overnatting i hengekøyer ved vannet og hengende i fjellveggen! Du treffer mange ungdommer på din alder (10-13) og du kommer til å lære mye GØY. På NewtonCamp gjør du mange spennende aktiviteter, oppdagelser og utfordringer. Hver sommer arrangerer Stavanger Turistforening NewtonCamp i samarbeid med Tekna og Norsk Oljemuseum på Preikestolen BaseCamp. Campen varer fra mandag til fredag og byr på et varieret og lærerikt program. Se www.preikestolenfjellstue.no for info.

Sommerskifest

Sett av datoene 26. - 29.juli! Da er det klart for sommerens store skibegivenhet i Sandnes og Lysebotn! Onsdag 26.juli blir for første gang Blink-langløpet arrangert. Et langløp der både eliteløpere møtes, og mosjonister får prøvd seg i egen klasse. Torsdag 27. juli kan du prøve deg i Norges råeste motbakkerenn, Lysebotn Opp. Fredag og lørdag blir det kruttrøyk i Sandnes sentrum når verdenseliten staker seg vei gjennom gatene. Se www.blinkfestivalen.no for info.

Søndagsbrunsj

Hva med en søndagsbrunsj hos hos Renaa Matbaren? Kaldmat og dessertmeny rundt kjøkkenet, individuell bestilling av varmmat der rettene står som dagens på tavlen. Brunsjen åpner kl 13:00 og avsluttes kl 17:00. Stemningen er avslappet og feelgood, Jesper fra Broremann og DJ i Orangeria. Matbaren på Breitorget er et uformellt spisested i bistrostil, de har åpent for lunsj og middag alle dager. Se www.restaurantrenaa.no for info.

Gladmat

Fra 19.-22. juli arrangeres Skandinavias største matfestival! Den første Gladmatfestival fant sted i 1998 og ble en suksess. Festivalen er et av høydepunktene i sommersesongen i Stavanger, med over 250.000 gjester. Vi kan slå fast at Gladmat er Nordens største matfestival, og er blitt et knutepunkt og ressurssenter for matregionen. Engasjementet i regionen er stort hva angår mat og matkvalitet. Se www.gladmat.no for info.

Power to the Bees

Biene sitt liv og produksjon av honning har fascinert mennesker gjennom historien. Også kunstnare har latt seg inspirere av estetikken og funksjonaliteten i bikubane, og symbolikk og myter knyta til honning. Dette er utgangspunktet for satsingen for sommarutstillinga på Hå gamle prestegard i 2017 med det internasjonale utstillingsprosjektet POWER TO THE BEES som handlar om bier, natur, kunst og samfunn. Utstillinga er åpen til og med den 27/8. Se www.facebook.com/hagamleprestegard for info

Dagfinn Lyngbø

Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, Dagfinn Lyngbø, er endelig på veien med nytt soloshow, og står på scenen i Stavanger i september. Forestillingen har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og spiller etter nyttår på Latter i Oslo. Forestillingen har pr. i dag solgt over 65.000 billetter. Dagfinn Lyngbø har til sammen har solgt ca. 400.000 billetter på de ulike showene sine og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser. Se www.stavanger-konserthus.no for info.

Seilopplæring for barn

Et spennende tilbud til de som ikke har seilt før og de som har litt kunnskap. Hver torsdag i august til og med 29.09.16. Kl. 1700 - 1900. Oppmøte; Nysundhalsen, avkjørsel ved Eigerøy bro. Tilbudet er GRATIS. Nødvendig opplæring gis, det tas sikte på at alle skal få prøve å seile allerede første dag.Utlån av våtdrakter og redningsvester av mindre størrelser, ta med egen drakt om du har. Se www.grand-egersund.no for info.

Golf

Golf er en av verdens største idretter som de fleste kan spille. Stavangerregionen har ikke mindre enn seks 9-hulls og fire 18-hulls golfbaner, syv av dem er innenfor en halv times kjøring fra Forus. Banene har profesjonell kvalitet og er stort sett åpne for spill hele året. I regionen finner du blant annet Sola Golfklubb, Solastranden Golfklubb, Jæren Golfklubb, Stavanger Golfklubb og Sandnes Golfklubb

Ut på tur

Det er lett å glemme at man har en av landets vakreste attraksjoner i egen bakgård. Når tok du sist turen til Preikestolen? Nå når sommeren er her er dette en perfekt dagstur til et av verdens mest spekatulære utsiktspunkter. Sjekk værmeldingen og plukk en fin sommerdag, pakk niste og legg ut på tur i vakker natur. Det var forøvrig ikke før omkring 1900, at den første turisten tok turen til topps, og Preikestolen som turistmål ble oppdaget.

Ut på sykkeltur

Dersom du ikke allerede har gjort det så er det på tide å ta frem sykkelen fra vinterdvalen. Sykkelen er det perfekte fremkonstmiddelet om våren og sommeren. Stavanger, Sandnes og omegn er full av fine turer og praktiske sykkeltraseer på Stavanger Kommunes nettsider finner du for eksempel en rekke spennede sykkelruter om du er usikker på hvor du skal sykle. 

Champagnelunsj

Det er viktig å skille hverdag og helg så hva med å markere helgen med «Champagnelunsj» hos Bølgen & Moi Stavanger? Hver lørdag kan man kose seg litt ekstra med god mat og sprudlende drikke som står i stil med ditt gode humør. De åpner hver lørdag klokken 11 og tar imot bordreservasjoner frem til klokken 13. Du kan bestille bord hos Bølgen & Moi Stavanger eller ved å sende en e-post til stavanger@bolgenogmoi.no.

Tekst: Asle Kvinnesland
 

Følg IN magasinet på Facebook