Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Reisebrev fra to av verdens motemetropoler

Reisebrev fra to av verdens motemetropoler

Envy på MagasinBlaa har i et samarbeid med IN magasinet, fotograf Svein Bringsdal, stylist Erica Pettersen og makeupartist/hårstylist Moa Engstrom, fotografert sesongens trender i to av verdens motemetropoler, Paris og New York.

Resultatet av dette kan du se i moteserien «Paris vs New York» i denne utgaven av IN magasinet for Stavanger og Sandnes.Butikken Envy fører håndplukkede designerklær med et fokus på skandinaviske merker. Design fra blant annet Bruuns Bazaar, Cathrine Hammel og Minimum er bare noen av fristelsene de har å tilby.

Article image

STAVANGER (25 september)

«Våre kunder skal misunnes, sier vi» står det tydelig skrevet på envyas.blogspot.no, Envy´s daglig oppdaterte blogg om det som skjer i butikken deres. Mitt møte med stedet og daglig leder, Anne Therese, bekrefter at dette er noe Envy har lykkes med! Det er en fryd å være på besøk og plukke styling til moteseriens antrekk i akkord med sesongens trender. Fristelsene er overalt i den lille perlen av en butikk. Denne sesongen er fylt med deilig strikk, tunge og varme materialer, romslighet, lær elementer, farger i mørke jordtoner og feminine detaljer som høye støvler og eksklusivt tilbehør. Til moteserien «Paris vs New York» valgte jeg å vise dette gjennom ett feminint men også røft utrykk i stylingen. Jeg har bevisst valgt å være minimalistisk for å fremme de selektivt valgte plaggene jeg plukket hos Envy. Kvalitet fremfor kvantitet er noe jeg setter høyt i sammensetningen av ett godt antrekk. Svein ønsket å ta i bruk sin ekspertise i arbeid med naturlig lys som utspiller seg meget forskjellig i Paris og New York og skapte interessante kontraster. Moa fokuserte på rene, friske utrykk med få og klare detaljer i make-up og hår.


 «Ved at jeg har en forkjærlighet for skandinaviske merker og det minimalistiske utrykk syns jeg det var en opplevelse å gjøre en moteserie for butikken Envy. Det enkle og kvalitetsbevisste representerer mye av den samme stilen jeg foretrekker å jobbe med» 

Erica Pettersen

Article image

PARIS (5 oktober)

Byen som er kjent for å huse designerhus som Chanel, Dior og Balmain og kan friste med shoppingsteder som Champs Elysées og Colette. Det er ingen tvil om at Paris vekker ett hvert motehjerte. Vi ankommer den vakre hovedstaden på kveldstid og blir oppslukt av hvor forlokkende det er langs elven Seinen, området hvor vi skal fotografere en del av moteserien dagen derpå. Vi startet tidlig neste morgen med å møte modellen vi skulle jobbe med, vakre Priscilla, fra Ford Models Management. Hun har ett interessant og tøft utseende som skaper en fin kontrast til «casual-chic» stilen vi ønsket for delen av serien, som ble tatt i Paris. I valg av make-up falt fokuset på modellens fine lepper gjennom å legge en bærfarget leppstift som er en gjennomgående trend i makeup for sesongen. Resten av make-upen er naturlig med ett hint av «shine» på øyelokket og kinnbenene. Som en kontrast til makeup og stylingen valgte Moa ett «rotete/messy» hår som modellen kunne leke med under opptaket. Det unike lyset som inspirerte Sartre, Voltaire og Descartes kunst var fortsatt tilstede i lysenes by da Priscilla ble fotografert av Svein. «Se på dette lyset!» var ett gjennomgående utbrudd fra han igjennom hele dagen da vi bevegde oss på promenaden langs Seinen fra Louvré til Eiffeltårnet.

Article image

NEW YORK (20 oktober)

Byen som aldri sover og som aldri lar drømmene ligge i fred. New York møtte oss denne gang med en variasjon av inntrykk.; Fra ett yrende byliv med mote, kunst og andre artistiske utrykk til opplevelsen av sterke naturkrefter. Bybildet i New York er tungt, massivt og fargerikt og rent motemessig er byen gatemotens mekka med dens mange og varierte stil-typer. Fra turistattraksjonen Time Square til urbane 5th Av, Manhattan og til hipster-elskende Williamsburg, Brooklyn er New York virkelig en smeltedigel av motefantaster. Med klær fra Envy ønsket vi å fremme en røff stil med bruk av tunge plagg i ull og skinn, samt grove og mørke farger som sto godt til lyset og stedene vi valgte å fotografere. Modellen vi tok i bruk i New York var nydelige Synne Kristiansen som er med Woman Model Management i byen. Med hennes søte utseende falt valget på en tøff make-up look, med et hovedfokus på øyne. Moa la liner på over og undersiden av øynene i en intensiv cat-eye lignende effekt. Hun la også en høypigmentert sølvskygge på øyelokket for å skape mer liv i, gi en sterkere kontrast og for å skape ett samspill med stylingen. Hårvalget falt på en klassisk lav hestehale, noe som bringer frem Synnes fine ansiktstrekk. Variasjonene i bybildet var noe Svein ønsket å legge vekt på, så vi forflyttet oss derfor fra steder der Manhattan strålte i bakgrunnen til skjulte gater ved Hudson River og til spektakulære Brooklyn Bridge. Nok en fantastisk dag på jobb!

Se moteserien her Paris vs New York.

Våre fantastiske bidragsytere:

Envy 
Envy er en spennende klesbutikk for kvinner som fører anerkjente designerklær og har et hovedfokus på skandinaviske merker. De fører blant annet Bruuns Bazaar, Day, Blues, Marlene Birger, Tiger, Tara Jarmon og Custo. Du vil finne et godt utvalg av klær, sko og annet tilbehør. Med daglig leder, Anne Therese, i spissen håndplukker Envy det unike i det store utvalg av design for kvinner og tilbyr med det «det lille ekstra». Butikken har eksistert siden 2002 og holder til i MagasinBlaa, Stavanger. 

Svein Bringsdal 
En internasjonal motefotograf samt grunder og primus motor for SVA Magazine, et internasjonalt mote og kunst magasin som er gitt ut i 26 land. Svein er kjent for sine minimalistiske motebilder, gjerne inspirert av nordisk natur og landskap. Han jobber for ulike kunder verden over, blant andre for Chanel i Paris. Han arbeider også med kunstfotografi og har holdt flere separatutstillinger i inn og utland. 
«Det var spennende å få lov til å fotografere moteserien for Envy i Paris og New York og det er interessant å illustrere hvordan de to byene står opp mot hverandre i en moteserie» 

Erica Pettersen 
Motestylist som nylig byttet base fra Milano til Oslo og med ett år i SVA Magazine sin redaksjon, jobber Erica med ett bredt spekter av kunder innenfor motebransjen, både i inn og utland. 
«Ved at jeg har en forkjærlighet for skandinaviske merker og det minimalistiske utrykk syns jeg det var en opplevelse å gjøre en moteserie for butikken Envy. Det enkle og kvalitetsbevisste representerer mye av den samme stilen jeg foretrekker å jobbe med» 

Moa Engström 
Make-up artist/hårstylist Moa Engström er av svensk opprinnelse og har i over 3 år hatt sin base i Oslo. Moa gjør make-up og hår for alt fra moteserier og mote visninger til tv og reklame på hjemmebane samt internasjonalt. Med sin gode tilnærming til faget er hun nå ett nytt tilskudd til SVA Magazine. 
«Är väldigt glad över att ha fått samarbeta med Envy och blev imponerad över den höga kvalitén kläderna hade. Rekommenderar också nagellacken från Deporah Lippman som säljs i butiken och är fantastiska!» 

Tekst: Erica Pettersen 

Følg IN magasinet på Facebook