Hjem » Asker&Bærum » Hjem & fritid »  Peugeot 308 lett å like

Peugeot 308 lett å like

Raffinertdesign, et innovativt cockpitinspirert interiør og rekordlave CO2-utslipp gir deg en helt ny kjøreopplevelse. Nye Peguot 308 får du hos Bertel O Steen Asker og Bærum.

Salgssjef for Peugeot Stian Haug har stor tro på nye Peugeot 308, som ble ble kåret til årets bil 2014 i Genève i Mars.
– Det er en tøff bil i mellomklassen som er perfekt for de som er glad i å kjøre bil og er opptatt av kvalitetsprodukter. Bilen er godt utstyrt, har svært gode kjøreegenskaper med oversiktlig interiør og rikelig med bagasjeplass. I tillegg er den første bil i klassen med full LED lys på både fjern- og nærlys. Den har blitt godt mottatt blant ulike kundegrupper, og passer godt for folk som har sans for teknologisk utvikling og kvalitet. Flere har rukket å prøvekjøre den og vi har mange bestillinger på den allerede, sier Haug, mens han viser frem den lekre utstillingsbilen.

Lyser opp

Full LED-frontlysene bidrar også til å gjøre nye Peugeot 308 komfortabel og sikker, siden de gir deg utmerket sikt i mørket. Hvert av frontlysene består av 31 lysdioder. Den jevne lysstyrken bidrar til at man ikke blir så sliten i øynene, og lyset oppfattes nærmest som dagslys. Frontlysene aktiveres umiddelbart og gir skarp og øyeblikkelig belysning, spesielt ved tunnellkjøring. Full LED-frontlysene bruker 50 prosent mindre energi enn halogenfrontlys og bidrar til å redusere CO2-utslippene.

Styres via touchskjerm

Instrumentene er plassert høyt opp på dashbordet, for å være mest mulig i synsfeltet til sjåføren. Peugeot er under stadig utvikling, og nye Peugeot 308 har en gedigen touchskjerm som styrer infotainment-systemet. Den største måler hele 9,7 tommer.
– Her kan alt styres fra stereoanlegg og klima til kjørecomputer og navigasjon. Siden alt skjer via denne skjermen, er det svært få andre knapper på dashbordet. Dette er både lettvint og praktisk, sier Stian Haug.

Stilren

Peugeot har hatt for vane å la modellnavnet, eller nummeret, fortelle både hvor stor bilen er og hvilken generasjon det er snakk om. For eksempel røper 3-tallet i 308 at vi snakker om en bil omtrent på størrelsen med VW Golf, mens 8 viser at det er en oppfølger til 307. Nå har Peugeot valgt å se bort ifra denne måten å navngi modellene sine på. Nye Peugeot 308 er en dristig, intuitiv og moderne kombimodell med stilrent og elegant design.

En kjøreopplevelse

Takket være den fullendte plattformen EMP2 - Efficient Modular Platform 2, er nye PEUGEOT 308 med sine 4,25 meter den mest kompakte kombibilen i sitt segment. Den er i tilegg 140 kilo lettere enn sin forgjenger. Bilen gir en helt ny kjøreopplevelse, og CO2-utslippene er de laveste på markedet fra 82 g/km og 3,1 l / 100 km. Den helt nye, elegante Peugeot I-cockpit med sine innovative instrumenter og betjeningselementer gir en helt ny følelse.

Romslig

Den nye lettvekteren blir trolig et naturlig syn på norske veier i løpet av våren. Forventer du en bil med romslig bagasjeplass, kan du se frem til nye Peugeot 308. Bagasjerommet er på hele 470 liter, hvorav 35 liter er delte oppbevaringsrom under gulvmatten. Den lave lastekanten og den brede åpningen gjør det enkelt å laste det rektangulære og rommelige bagasjerommet. Bruken av høyfast stål og innovative materialer og nyutformingen av komponenter har gjort det mulig å redusere vekten betraktelig. Som den første i verden har bilen en bakluke av et termoplastkompositt. Materialet er stivt og lett og reduserer vekten på bakluken med 3 kilo.
Nye PEUGEOT 308 henvender seg til nye kunder og framstår som et sterkt og annerledes alternativ med en design der fire kjernetemaer står i fokus: effektivitet, design, kjøreopplevelse og kvalitet.
– Ta gjerne turen innom for en bilprat, avslutter Haug.

Tekst: Mari Janne Støle | Foto: Peugeot

Følg IN magasinet på Facebook