Hjem » Asker&Bærum »  Sportsbutikken med personlig service & fagkunnskap

Sportsbutikken med personlig service & fagkunnskap

Tradisjonsrike Verket Sport har vært drevet av nåværende eiere, Eirik Vik Olsen og Alexander Sandbrekke siden 2014.

Verket Sport er stolte av sitt brede sortiment og den faglige kunnskapen deres ansatte besitter.

Verket Sport er en fullsortiments sportsbutikk hvor kundene finner den sjeldne kombinasjonen av vareutvalg som matcher de store kjedebutikkene, og en betjening med serviceinnstilling og fagkunnskap man gjerne forbinder med mindre spesialbutikker.
– Det med kundebehandling og service er vi er virkelig opptatt av, forteller medeier Eirik Vik Olsen.
– Min kollega Alexander og jeg har tross alt til sammen 50 års erfaring i bransjen. Det merker kundene! Ikke minst er vi gode på custom-tilpassing av både sykler, ski og støvler. Alle våre ansatte har faktisk i snitt 10 års erfaring fra bransjen.
Nå om dagen har butikken naturlig nok en enorm etterspørsel etter ski. Verket Sport kan skilte med et imponerende utvalg. Her finner alle det de trenger enten de er «proffer» eller mosjonister. Butikken har nå mer varer enn noensinne, pandemien har gjort at tilgangen på mye av produktene er dårlig, derfor har butikken tatt mye større risiko på innkjøp det siste året, og sitter selv med varer på lager. Eirik foreller oss at de stadig får nye kunder fra andre distrikter da de faktisk har varen kunden er ute etter. Samt at butikken har solgt veldig mye fjellski under pandemien.
– Selvsagt har folk reist mindre utenlands. Det har nok gjort at folk bruker fjellet og naturen annerledes her hjemme. Vi har sett en klar trend mot både lengre og tøffere turer, noe som selvsagt stiller langt høyere krav til både grunn-utstyret og sikkerhetsutstyr.

Eget verksted

I den gamle fabrikkbygningen har de på snaue 850kvm sykkelverksted med mulighet for reparasjoner hele året, og skiverksted om vinteren med egen slipemaskin, og erfarne preppere.

Stort utvalg av el-sykler

Verket Sport har et svært stort utvalg av el-sykler. I det store lokalet står det sykler på rekke og rad som venter på å bli hentet av ivrige kunder.
– Enten du vil ut i marka med en fullblods terrengsykkel, dra på lang søndagstur på grus- og asfaltveier, pendle til og fra jobb, eller sykle ned i byen for å handle, så har vi sykkelen for deg, sier Vik Olsen.
– Jeg vil si at vi helt klart er en av de lende butikkene i mils omkrets når det gjelder EL sykkel. Vi har som nevnt både utvalget og kunnskapen som skal til for å gi kundene den tryggheten de trenger for å velge riktig modell.
Haibike er en av butikkens mest populære EL Sykkel-merker, og har bygd seg opp til å bli en av de ledende produsentene av kvalitets el-sykler. Motorene fra Yamaha og Bosch er kjent for å produsere noen av de mest driftssikre motorene på markedet. Rekkeviddeangst er et nytt uttrykk som mange el-syklister kan føle et snev av. 
– Er det noen grunn til det med denne i garasjen spør vi?
– Nei da, her er det liten grunn til å bekymre seg. Displayet på styret viser både effekten til motoren, gjenværende rekkevidde, status for batteriet, og distansen du har syklet. Her prater vi kompromissløs kvalitet. En fantastisk investering du som kunde vil ha glede av i mange år, sier Eirik og ønsker nye og gamle kunder velkommen innom.

FAKTA: Verket Sport

Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook