Hjem » Sandnes » Hjem & fritid »  På vei mot drømmekarrieren

På vei mot drømmekarrieren

Niels Jakob Erlingsson (21) fra Island er en ung mann som vet hva han vil. Han har alltid vært flink med tall, og studievalget i økonomi var tidlig klart. Da han kom til Stavanger for kjærligheten, var BI et klart valg. Drømmekarrieren er finansdirektør, og studenten har i høst tatt det første store steget inn i arbeidslivet med et internship i Conoco Phillips.

– Jeg har så mye igjen for det, smiler Niels Jakob. Interternshippet har gitt han viktige kontakter, i en bransje hvor nettverking er en sentral del av karrieren. Det var i 5. semester av bachelorgraden at han fikk muligheten til å være med på det nye internship-programmet i BI. Høsten besto av en deltidsstilling i Conoco Phillips kombinert med noen fag på skolen, samlinger i klasserom, faglige veiledere og egenstudier via nettportalen It`s Learning. 
–  Jeg fikk muligheten til å ta all undervisningen fra tiden på BI inn i praksis. Jeg ble utfordret og jobbet mye direkte i prosjekter. Som en avslutning av internshippet leverte jeg en prosjektrapport til skolen, forklarer han og understreker hvor glad han er for at BI satser på tett samarbeidet med næringslivet.

Stort læringsutbytte

Hensikten med internshippet er å gi studentene mulighet til å kombinere næringslivserfaring med studier på en systematisk måte for å øke lærlingsutbytte i begge situasjoner. Studentene får anledning til å bruke teorier og modeller de har lært til å løse arbeidsoppgaver i en bedrift. Næringslivet får på sin side tilgang til oppdatert akademisk kunnskap, arbeidskraft og anledning til å være med på kunnskaps-utviklingen gjennom å spille inn sine behov for kvalifisert kunnskap i utformingen av innholdet for sine internships. Det legges vekt på respekt for næringsvirksomheten, ansvar for egen læring og kritisk refleksjon.
– Jeg er absolutt klar for arbeidslivet etter denne erfaringen bekrefter Erlingsson.

Ingen lettvekter

Internship-ordningen kjørte pilot på BI Stavanger i høst, og vil bli en del av bachelor fra og med høsten 2012. Handelshøyskolen BI er uavhengig vitenskapelig høyskole med seks studiesteder i Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Drammen.
Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning, alt økonomisk overskudd brukes til å styrke BIs fag- og læringsmiljø. Handelshøyskolen er en uavhengig kunnskapsstiftelse som ser det som sin samfunnsoppgave å bidra til verdiskaping gjennom samspill mellom forskning, studier, studenter, næringsliv og øvrig samfunnsliv. BI har helt siden etableringen i 1943 vært opptatt av å bygge broer mellom fag og praksis.

Heldig?

I tillegg til internshippet, har skolen også en mentorordning, hvor Niels Jakob har fått tildelt en mentor fra næringslivet. Det er her han har fått målet om finansdirektør fra. Og fremtiden ser aldeles bra ut. Nå skriver han på bacheloroppgave om finanskrisen og de islandske bankene, og Conoco Phillips har tilbudt han sommerjobb noe han så klart har takket ja til.
– Det er en spennende tid, smiler studenten, som svarer at veien videre blir en mastergrad. Mest sannsynligvis i Norge. Spørsmålet om han er heldig kan hvertfall besvares med at det lønner seg å være målrettet.

Tekst: Helene Stenhaug | Foto: Marthe Eyde Kjuus