Hjem » Asker&Bærum » Hjem & fritid »  Nyheter fra Skoda

Nyheter fra Skoda

Skoda er et merke i sterk vekst og har de siste årene regelmessig lansert nye modeller. Og tar du turen innom Møller Bil Rud kan du nå oppleve det siste tilskuddet til familien, den splitter nye Skoda Rapid Spaceback!

Siden de flyttet fra Nesbru til Rud for syv år siden har Møller Bil Rud holdt til i et stort og moderne bilanlegg i Olav Ingstadsvei. Her finner du alle de nye modellene fra Skoda, i tillegg til et bredt utvalg bruktbiler, verksted og delelager.
– Vi har satt oss et mål om å selge 440 nye Skoda og 330 brukte i år, noe som er et betydelig volum. Men vi merker godt at Skoda er i en vekstfase og opplever mye besøk med stor interesse rundt bilene. Selv om Skoda er over 100 år gammelt så er det et forholdsvis ungt merke her i Norge og det er først de ti siste årene Skoda virkelig har fått fotfeste her til lands. Samtidig som det er mange som kjøper seg Skoda for første gang så har vi også mye gjensalg til faste kunder, og statistikken viser at Skoda-kunder er blant de mest lojale, forteller daglig leder Arnfinn Aaserud.
 Og siden Skoda i snitt har lansert en ny modell hvert halv år de siste årene har det vært mange spennende nyheter for både gamle og nye Skoda-kunder.
– Skoda er inne i en fornyelse av hele modellparken og har kommet med mange nye modeller siden det hele startet med lanseringen av Skoda Citigo i september 2012. Motorpressen har vært veldig begeistret for det de har sett, og spesielt har den nye generasjonen Skoda Octavia fått mye skryt. Det siste tilskuddet Skoda Rapid Spaceback er en helt ny modell, og i tillegg har både Skoda Superb og Skoda Yeti fått ansiktsløft. Og vi har mer å glede oss til fremover, blant annet den nye Scout-modellen av Octavia som kommer til høsten.

Skoda Rapid Spaceback – ny modell i kompaktklassen

Det har vært et stort medietrykk rundt den nye Skoda Rapid Spaceback som ble lansert like før jul. Dette er Skodas første bil i kompaktklassen, og det er tydelig at dette er noe som mange har ventet lenge på.
– Dette er en helt ny modell for oss, og en bilklasse som vi ikke har vært inne i før. Den har gjort det svært bra i ulike tester, og fikk blant annet terningkast fem i VG. I tillegg fikk den fem stjerner på sikkerhetstesten EuroNCAP. Så lang har Skoda Octavia vært vår store volumselger, men vi ønsker at Rapid også skal være med å bli en volum bidragsyter. Den er et svært godt alternativ og med en startpris på 200 000 får man mye bil for pengene.
 Skoda Rapid Spaceback har et sporty og ungdommelig design med tydelige og klare linjer. Dette er en bil som egner seg like godt til kjøring i byen som landeveiskjøring, og god plass til både sjåfør og passasjerer sørger for komfort på både korte og lange kjøreturer. Et bagasjerom på 415 liter med oppslått bakseterygg og hele 1380 liter når bakseteryggen er slått ned sørger dessuten for at du får plass til det du trenger av bagasje. Skoda Rapid Spaceback er tilgjengelig med tre bensinmotorer og to dieselmotorer, fra 86hk opp til 122 hk. Det brede utvalget med ekstrautstyr gir deg dessuten muligheten til å få en bil som passer perfekt til akkurat dine behov.

Populært med firehjulstrekk

Skoda har mange modeller med firehjulstrekk, og Arnfinn forteller at dette er noen av deres bestselgere.
– Firehjulstrekk gir bedre veigrep noe som gir økt sikkerhet, og er noe man har glede av hele året og ikke bare når man skal opp den bratte bakken til hytta. Vi ser at dette er noe som blir stadig mer populært, og over 50 % av de nye modellene vi selger har
firehjulstrekk.
 Og det er liten grunn til å tvile på at det tallet ikke vil øke når Skoda Octavia Scout kommer på markedet i høst. Skoda Octavia er nok den modellen som mange forbinder med Skoda, og det er uten tvil merkets store bestselger. I fjor sommer kom den tredje generasjons Skoda Octavia som har blitt svært populær blant både bilkjøpere og motorpressen. I tiden etter har den blitt supplert med en stasjonsvogn og i høst kommer altså det siste tilskuddet til familien, den litt røffe Skoda Octavia Scout med firehjulstrekk.
– Skoda Octavia Scout har et litt forhøyet understell som gir ekstra høy bakkeklarering og beskyttelsesplate foran. Den kan leveres med to dieselmotorer på 150 og 184 hk, og en bensinmotor på 180 hk. De to største kan kombineres med automatgir, og jeg har stor tro på at dette blir en veldig bra bil.
 Hos Møller Bil Rud kan du oppleve alle de siste nyhetene fra Skoda, og her blir du alltid møtt av dyktige fagfolk som hjelper deg med det du trenger for et enkelt bilhold. Faktisk har de en vegg med trofeer som bevis på at du får god service her. Hvert år arrangerer nemlig Skoda Norge en Skoda Service Challenge, en konkurranse som Møller Bil Rud har vunnet tre år på rad før de i år kom på andre plass.
– Det er en fin gjeng med dyktige folk som jobber her, og som vinnere av konkurransen fikk en mekaniker og en serviceleder herfra representere oss ute i Europa, noe som selvfølgelig var både moro og ikke minst et bevis på at vi fokuserer på kvalitet og service, avslutter Arnfinn.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Skoda

Følg IN magasinet på Facebook