Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Nye mål i Italia

Nye mål i Italia

Nå åpner Star Tour direkterute til Pescara, midt i italienernes eget ferieparadis. Det er midt i smørøyet for å utforske Puglia og Abruzzo.
Article image

IN magasinet testet deler av de nye charterpakkene med tre dager i Puglia og fire dager i Abruzzo. Konklusjonen er klar: kultur i særklasse, innslag av luksus, fantastisk god mat og drikke. Vi oppdaget sider av Italia som til nå har vært utenfor allfarvei for oss nordmenn. 

Abruzzo ligger rett øst for Roma, og grenser til Puglia i sør. Puglia er området vi her hjemme ofte kaller hælen på den italienske støvelen. Begge regionene er kjent for rik kultur, vakker natur og kulinariske opplevelser i særklasse.

Article image

Mummihus og kultursus

Vi valgte å tilbringe de første nettene som huleboere i Puglia. Foreldre får definitivt et forklaringsproblem hvis de sjekker inn med barna på Hotel Il Palmento.

Barn flest tror nemlig at Mummidalen ligger i Finnland og at hobbitene fra Tolkiens Ringenes Herre bor i Hobbitun eller i en bortgjemt dal på New Zealand. Tro om igjen. Hotellet Il Palmento ser nemlig ut som en krysning av Mummidalen og Hobbitun.

Det er rett og slett ”utrolig” flott, nesten som å bo i en grotte, men med alle bekvemmeligheter som også hører med et hotellopphold. I tillegg er det et ”snasent” basseng rett utenfor døra der barna kan vasse rundt og leke mummitroll, mens resten av familien spiser parmaskinke på bassengkanten.   

Alle husene er bygget i klassisk trullistil. En trullo, eller trulli i flertall, er hus bygget i tradisjonell byggestil i Murge-området i Puglia. Spesielt i byene Alberobello, Locorotondo, Fasano, Cisternino og Martina Franca, er det populært med slike hus, men de tyter frem også andre steder.

Husene bygges i stein og kjennetegnes av kuppelformede tak. Flesteparten av husene har en kuppel for hvert rom, noe som gjør at de ser ut som små slott fra utsiden.
De ble opprinnelig laget som boliger og lagerhus, og tradisjonelt ble de bygget uten sement. Både veggene og takene er tykke, for å holde boligen kald om sommeren og sikre et lunt inneklima om vinteren.

Verdensarv

I dag er de gjenværende trullihusene beskyttet gjennom UNESCOs verdenskulturarvliste og har blitt svært populære reisemål - spesielt for engelske og tyske turister. Hotell Il Palmento er egentlig en hel liten trullilandsby med 34 trulli som er restaurert. Resepsjonen var engang bakeriet i landsbyen.

Selv om dette først og fremst er et reisemål for kultursultne feinschmeckere, mangler det ikke på tradisjonelle aktivitetstilbud som man ofte forventer av feriemål ved havet. Star Tour lar deg kombinere ulike destinasjoner i en og samme pakke.  Har du leiebil, kan du for eksempel ta en halv uke i trullihus og neste del av uken ved stranda, lenger nord, i Abruzzo. Har du litt ekstra tid, anbefaler vi absolutt en uke på hvert sted. 

Ett hundre og trettitre kilometer med gylden strand, klipper, skog, og sjarmerende små byer. Dette er Abruzzo, en til nå relativt ukjent region for norske kulturreisende. Også her er stikkordene avslapning, mat, vin, kultur og ikke minst luksus.

Stalltipset er Hotel Mion i badebyen Silvi Marina. Hotellet holder høyeste standard av Star Tours hoteller i området og har unik plassering praktisk talt på stranden.

Byens lokalisering mellom oliventrekledde åser, historiske byer og Adriaterhavet gjør den til et idyllisk utgangspunkt for en kultur- og badeferie av de sjeldne. Fra stranden er det kort vei til nasjonalparken i Abruzzo, Gran Sasso og historiske byer som L’Aquila, Chenti og Teramo. I tillegg er det kun to timer med bil til Roma, hvis savnet etter en storby skulle bli for stort.

Article image

Fakta

Star Tours direkterute Oslo – Pescara startes i mai, og legges ut for salg fra 25. oktober. Det vil være ukentlige avganger.
 
Priseksempler:
• 1 uke kun fly t/r fra kroner 1995,-
• 1 uke sol & bad i Abruzzo fra kroner 3345,-
• 1 uke bil + trullihus på egen hånd, fra kroner 7745,-

For mer informasjon:  www.startour.no

Tekst og foto: Kristoffer Gregersen