Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Lazy Days på Kapp Verde: Bare sol, salt og sand

Lazy Days på Kapp Verde: Bare sol, salt og sand

I høst kommer det et helt nytt charterreisemål på kartet. Kapp Verde er stedet for deg som vil gjøre – minst mulig.
Article imageHer er det nemlig ingen grunn til å få dårlig samvittighet av å bare ligge på stranda, spise eller sove. Deilig. Perfekt for total avslapning. Det er nemlig ingen forstyrrende elementer. Ingen shopping, ikke internett, ikke telefon (dvs. det koster over 40 kroner minuttet å ringe hjem).

Våre svenske naboer merket freden allerede første dagen. ”Titta på myrorna,” sa svensken. Han var tydelig imponert over at maurene
hadde flyttet en peanøtt en hel halvmeter. Man kommer fort inn i Kapp Verde-modus.

I oktober åpner Star Tour charterreiser til Sal, en av Kapp Verdes 10 øyer. Dette er et reisemål under utvikling. Det er med andre ord fortsatt mulig å oppleve stedet som det virkelig er: Rolig, sjarmerende og hyggelig lokalbefolkning, fantastisk natur og rent vann.

Det mangler ikke sol på Sal. Men varmen blir ikke like trykkende som man skulle tro for et sted som ligger rett ved ekvator. Det blåser nemlig litt hele tiden, slik at man ikke kjenner varmen trykke, men oppdager det først når speilet fylles av en knallrød figur på kvelden.

Men selvfølgelig kan alt modereres, også det å gjøre ingenting. Blir man lei av å slikke sol ved poolen eller på stranda, er det faktisk en del aktiviteter man kan ta seg til. Sals utrolige vindforhold brygger nemlig for en helt spesiell opplevelse for surfing, kiting og vindsurfing. Om du ikke allerede er surfekonge, er det mange typer kurs å velge mellom. Det er også gode muligheter for dykkere, særlig for de som ønsker å dykke på vrak. Mang en skute så sine siste bølger nettopp utenfor kysten på disse øyene. Sal byr også på dypvannsfisking, beachbuggy og seiltur, men kanskje aller best av alt: bade i salt.

Hopper man på en av Star Tours øyturer går turen innom et gammelt saltutvinningsanlegg i et gammelt vulkankrater. I bunnen er det vann og det er bare å hoppe uti og flyte rundt, mens man leser avisa.

Blir det mer slaraffenliv enn kroppen trenger, kan vi anbefale en kort flytur til en av Kapp Verdes andre øyer. Der handler det nemlig om mer enn sand og vann. Kontrastene er store. Hvorfor ikke ta en dag med smaking av lokal vin og kaffe på vulkanøya Fogo, eller en tur til Santiago med hovedstaden Praia, som å reise til det afrikanske fastlandet. Her vrimler det av liv.
Article image

FAKTA:

Priseksempel:
- 28/10 - en uke fra kr 7645,-
per pers når
to reiser sammen.
- Hoteller i alle klasser, gjennomgående god standard. Her finnes alt fra bed and breakfast til et enormt resort med alt inkludert.
- Allsidig reisemål som passer for par, barnefamilier og de som vil se og oppleve noe helt nytt.

Aktiviteter:
- Fiske - Prøv dyphavsfiske. Fisken biter villig
- Vandreturer - Her kan man bestige fjell og vandre i både tropisk natur og i ørkenlignende landskap
- Sykling - Flotte sykkelmuligheter på landeveien og i fjellene
- Windsurfing - Vindene og strendene gjør Kapp Verde til et flott surfested, både bølgesurfing, windsurfing og kiting.
- Tennis - finnes i tilknytning til de fleste hotellene
- Dykking - Kapp Verde har et rikt undervannsliv, som bør oppleves

Kapp Verde:
- ovedstaden heter Praia
- Antall innbyggere: Ca 400 000. På Sal bor det ca. 18 000.
- Valuta: Kappverdisk escudo (CVE)
- Klima Sommersesong med tørt klima fra november til juli. Temperatur ca 28 grader.
- Språk Kreolsk og Portugisisk
- Tidsforskjell - 3 timer

For mer informasjon:
www.startour.no


Tekst: Kristoffer Gregersen
Foto: Star Tour