Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Kulturelle Oppdal

Kulturelle Oppdal

Kultur og kulturelle tilbud, er uten tvil del av samfunnet. I Oppdal er kulturhuset et viktig knyttepunkt for lokalbefolkningen, men også for tilreisende. Her finnes mange forskjellige tilbud, for en hver smak og alder. Kulturhuset samler både kultur, kunnskap og fysisk aktivitet i et og samme hus.
Article image– Kulturhuset i Oppdal har blitt en stor scene for kulturtilbud etter at det åpnet i mars 2007. Her foregår det konserter, forestillinger, filmvisninger, hvor lokale bidrag også preger det jevne tilbudet av hendelser. Vi satser ikke bare lokalt, men også mye på turismen. Oppdal er som kjent veldig store på ski, og i høysesongene er det mange som tar turen til hytta eller alpint anlegget. Det kulturhuset bidrar med er fritidsaktiviteter, det handler tross alt om fritiden til folk, og sosiale opplevelser, ikke bare ski. Her får man morsomme og positive kulturopplevelser, som er inkluderende og viktig for helse og godt humør, sier Morten Haagensen, Markedsansvarlig i Oppdal kulturhus.
Kulturhuset ønsker å tilby både de lokale og de tilreisende en arena for hverdagslige kulturtilbud. Stedet har blitt svært så populært, og har blitt en møteplass og et fint samlingssted på tvers av interesser.
Article image– Vi har blant annet svømmeanlegg, kunstgalleri, kino og bibliotek. Svømmeanlegget kan også defineres som et badeland, da vi har vannsklie, badstue og egen velvære avdeling, det er også matservering i anlegget. Det er et stort bruksområde, med mye aktivitet. I kunstgalleriet er det både lokale kunstnere og hytteeiere som stiller ut kunsten sin, mye av tilknytning til Oppdal. Biblioteket er også veldig populært, da mange tilreisende bruker å låne med seg noen gode bøker som de kan lese under oppholdet på hytta. Kinoen i kulturhuset har jevne og gode filmtilbud, det er stor interesse for å se film, og vi vil mest sannsynlig nå opp i mot 30.000 besøkende i år. Vi har passert 25.000 nå, sier Morten.
Article image

Å oppleve, ha det gøy, bli inspirert og tilbringe kvalitetstid sammen med andre, gjør godt for både kropp og sjel. Ikke minst bidrar det også til spenning i hverdagen.
– Kulturhuset er en egen del av Oppdal som reisemål, og et godt fritidstilbud for befolkningen her. Uten alle disse tilbudene hadde ikke det totale inntrykket av Oppdal som et reisemål for hele familien, blitt det samme. Oppdal er så mye mer enn bare ski. Det er også alle de aktivitetene som ligger rundt, som bidrar til det totale og positive inntrykket man får av Oppdal. Et satsningspunkt for oss er i tillegg kurs og konferanser, da kulturhuset er moderne, fullt av utstyr og fasiliteter, og har plass til hele 400 stykker, forteller Morten avslutningsvis til IN magasinet.

Tekst: Silje Lyngved Owrenn  Foto: Santina Crolla