Hjem » Sandnes » Hjem & fritid »  Interiørparadiset

Interiørparadiset

Øverst i Arkaden åpnet nylig en butikk som har skapt begeistring hos mange. Med sine frodige utstillinger og unike interiørartikler tiltrekker butikken seg en variert kunde-krets, og den tilhørende kaffebaren gjør handleopplevelsen komplett!

Scandinavian Breeze har det beste av mange verdener. Her kan man drømme seg bort blant mengdene med vakre interiørartikler, og utvalget strekker seg fra knøttsmå pyntegjenstander til sofaer og bord. 
– Vi har veldig mange leverandører, noe som skiller oss fra lignende butikker. Vi drar på messer og plukker ut akkurat det vi tror våre kunder vil ha. Slik får vi en unik blanding av produkter, forklarer Henk ten Harkel, som jobber som både stylist, butikkmedarbeider og innkjøper for Scandinavian Breeze.

Article image

Tiltrekkende

Sier du ifra om det er noe du savner i butikken, skal du ikke se vekk ifra at det dukker opp i nærmeste fremtid. Personalet lytter nemlig til kundene sine, og har dem i bakhodet når de plukker ut varene. 
Butikken ønsker å strekke ut til mange ulike grupper, og har derfor et svært allsidig utvalg. Likevel går det en rød tråd gjennom produktene, noe som gjør at butikkens estetiske uttrykk er meget tiltrekkende. 
– Vi har medarbeidere i ulike aldersgrupper, noe som gjør det lettere å kommunisere med ulike kundegrupper. I tillegg påvirker vi som jobber her vareutvalget. Etter at jeg startet her, har butikken fått flere maskuline trekk, smiler Harkel. 
Uttrykket i butikken er en harmonisk miks av rustikk, industriell og romantisk stil. Harkel forteller at han følger nøye med på norske interiørblogger for å holde seg oppdatert på interiørtrendene. I tillegg følger han sin egen smak når han plukker ut varer og innreder butikken.

Kaffebar

Ved siden av butikken driver også gjengen på Arkaden en tilhørende kaffebar. Her kan man nyte en kopp kaffe, en sandwich eller diverse fristende bakverk. Særlig kyllingsandwichen har rukket å bli en favoritt, sammen med den fantastiske iskaffen! Dette er i tillegg en av få kaféer i byen som serverer lavkarbomat, i tillegg til glutenfrie produkter. 
Og det er en baktanke bak kafeen: 
– Den er perfekt for menn som er med damene på shopping. Her kan de sitte og nyte en kaffe, mens damene får handle i ro og fred, sier Harkel.

Skandinavisk design

Scandinavian Breeze startet som en nettbutikk med samme navn. Rett før jul i fjor åpnet butikken på Arkaden, og kaféen åpnet rundt påsketider i år. Butikken har allerede rukket å bli svært populær, med utenlandske så vel som lokale tilhengere. 
– Vi har erfart at den skandinaviske interiørstilen har blitt mer og mer populær, også i utlandet. Vi har veldig mange turister her inne, forteller Harkel. 
Alt som selges på Scandinavian Breeze er skandinavisk design, hovedsakelig fra Sverige og Danmark. Man får følelsen av at varene er unike, særlig siden butikken tar inn få artikler av hvert produkt. I tillegg er varene strødd rundt i butikken, framfor å være plassert på rekke og rad. Dette gir kunden inspirasjon, og man får en bedre forståelse for bruksområdene. Harkel understreker at alt er til salgs i butikken, også møblene. 
Et av merkene man finner i butikken er det danske merket House Doctor, som produserer både store møbler og mindre interiørartikler. Inne i butikken står blant annet en herlig sofa herfra. Scandinavian Breeze har også andre kjente leverandører, som Bloomingville, Madam Stoltz og Hübsch, samt danske Ib Laursen med sine populære krus og muffinsformer.

Magisk stemning

Scandinavian Breeze er mange kvinners drømmebutikk, og butikkpersonalet forteller at de ofte hører kunder utbryte at de ønsker seg «hele butikken». Og er det rart? Her finner man produkter som er både vakre og funksjonelle, og det til de fleste rom i huset. 
 Hva er mest ettertraktet? 
– Dørmatter med morsomme tekster, kan Harkel fortelle.
– I tillegg er folk veldig glad i lys og lysestaker, små pyntegjenstander og skilt. 
Det virker som om Scandinavian Breeze har dukket opp på det perfekte tidspunkt – en butikk med en interiørstil «alle» er ute etter for øyeblikket. Harkel er enig. 
– Vi har sett en utvikling innen interiørtrender den siste tiden. Folk ønsker et unikt hjem – et sted hvor man uttrykker ens egen personlighet. Denne butikken gjenspeiler dette. Man har muligheten til å utvikle en unik stil som ikke alle andre har. Vi får inn nye varer hver uke, noe som åpner for enda flere muligheter for våre kunder. 
Scandinavian Breeze er en nyskapende og dynamisk butikk som fanger inn kunden i et eget interiørunivers. Med et hyggelig personale og en trivelig kaffebar tilfører butikken en hjemmekoselig og magisk stemning til toppen av Arkaden! 

Tekst & foto: Lina Grotmol