Hjem » Sandnes » Hjem & fritid »  Interiørbyen Sandnes

Interiørbyen Sandnes

Om det ikke alltid er sol ute, kan du iallefall få hjemmet ditt til å stråle av din personlige stil. Heldigvis trenger man ikke reise lengre enn til Sandnes for å finne interiørutvalgets mekka.


Vi nordmenn tilbringer mye tid hjemme og på hytta. Omgivelsene påvirker humøret vårt og våre personlige relasjoner. Da er det viktig å skape en behagelig atmosfære, og nettopp her er det interiørdesign kommer inn. Tryll hytta om til en gjennomført retrostil, eller ta tilbake det naturekte norske design. Gi hjemmet et løft med hjemmelagede detaljer som puter med trykk, og forvandle minnene om til kunstverk ved hjelp av kvalitetsrike rammer. Om du skal pusse opp fra A til Å, innrede barnerommet, finne de personlige gavene eller bare friske opp hjemmet til høstsesongen, finner du alt innen en 5 minutters spasertur i Sandnes sentrum. IN magasinet har kartlagt Sandnes for å gi deg den ultimate interiørguiden. La oss ta en kikk på utvalget. Det lille ekstra, kan ha stor betydning. Du kan få en helt ny look ved å bytte ut bilder, puter, lys og andre dekorasjoner. Disse butikkene i Langgata i Sandnes gir deg alt du kan drømme om av detaljer som utgjør den store forskjellen.

Det rosa hus?

Ikke akkurat, men det herlige navnet på butikken Villa Rosa er en opplevelse for jenter i alle aldre. Her finner vi klær, og et enormt interiørutvalg. Butikken er smakfullt innredet med nettopp den stilen de tilbyr: En god blanding av nordisk, marokkansk, etnisk med en mix av moderne og gammel stil. Dette er interiørbutikken for alle, men spesielt luksusbohemen. I tillegg til dekorasjoner, har Villa Rosa også et lite, men nydelig møbelutvalg. Jentene har drevet butikken i 9 år, og er stolte over at Stavangerfolk velger å dra til Sandnes for å handle.

En smak av alt

Smak er en feiring for alle sanser, en drøm for den interiørinterreserte. Ønsker du å gi hytta et friskt pust, eller fornye hjemmet? Ja, da vil du finne mye spennende her. Smak har gitt oss smakfulle produkter og første-klasses service i snart ti år, og har bidratt med å gjøre Sandnes til interiørbyen den er i dag. Butikken har et variert utvalg som spenner fra etnisk, naturlig stil til neonfarger og den retroinspirerte stilen. Det spreke fargeutvalget transformererte meg til et barn i en leketøysbutikk. Puter, tavler, spenstige skilt, smykker, kopper, lyslykter og barneklær er bare noe av utvalget. Den perfekte gavebutikk. Jeg vil anbefale et besøk for å oppleve smaken.

Hurra!

Det er verdt å nevne er at Sandnes snart kan klippe silkebåndet av for Søstrene Grene som åpner ny butikk i Langgata i slutten av september. For de som ikke kjenner til den danske butikken finner du her et drøss av søte, kule og flotte interiørartikler til meget hyggelige priser. Vi ønsker søstrene velkommen til interiørbyen Sandnes.

For den kresne

Vi har vel alle et ønske om å skille oss ut, og det samme gjelder hjemmet vårt. Interiør AK tar hensyn til akkurat dette og kjøper aldri inn stort, slik av vi kan være en av de få som får kjøpt noe spesielt. Den sjarmerende butikken har stilarter som passer alle og enhver. De fører stiler som; Shabby chic, klassisk, natur, enkel eleganse og mye mer. Produktutvalget er alt fra den flotteste lysekrone, til bord og stoler, til retroskilt, smykker og sko. Verdt å nevne er det at Interiør AK er en av de få butikkene som nå har fått inn sko fra det uber-norske designet TAG Oslo. Er du blant de kresne interiørelskere? Da er det ikke en tvil om at du bør ta turen til butikken som ønsker deg velkommen i hjertet av Sandnes.

Jordtoner og sjel

Swedish Grace drives av svenske Sari Larsson. Helt siden oppstarten, for 23 år siden, har livstilsbutikken hatt et fokus på jordtoner og enkle detaljer. Det har vært et klokt valg, for den den jordnære, litt grove stilen i butikken har tålt tidens tann og fungerer vel så bra enten du ønsker deg industriell-stil, klassisk, varm bohemsk, eller til og med minimalisme. Tar man turen innom denne vakre butikken legger man merke til at hun har spesialisert seg på innredningsartikler med sjel. Her finner du rustikke møbler, kule lamper, klær og sko. Tepper og puter som selges i butikken, syr hun selv og møblene hentes med jevne mellomrom fra Sverige. Eller kanskje du ønsker deg spesialsydde gardiner? Disse syr Sari gjerne på bestilling.

En kunstopplevelse

Å skape unike produkter er en kunst, og det er nettopp dette Siv Andersen Art Gallery har tatt bokstavelig. Hun har gjort galleriet svært folkelig, og tilbyr kunst til oss fra lokale og nasjonale kunstnere. Stadig flere kommer til, og hun er alltid på utkikk etter nye talenter til hennes utvalg. Keramikk, både skulpturelle og brukskunst, smykker, ull og silkeklær, glasskunst og malerier. Mellom førti og femti kunstnere er representert i galleriet, så her finnes noe for enhver lommebok. Jeg prøver å velge en favoritt, men det er simpelthen for vanskelig. Her er det mye fryd og pryd for øyet, og virkelig vakre ting med sjel. I tillegg til butikken, står det til enhver tid separatutstilling i galleriet. Stikk innom for en fantastisk kunstopplevelse, og ikke minst for å få muligheten til å la kunsten pryde ditt eget hjem.

En ramme om minnene

På et hjørne i et lite smau finnes det en helt spesiell verden. Med inngang fra Langgata og beliggenhet i Storgata finner vi Rammehjørnet. Når man entrer butikken minner det mer om et galleri enn en butikk. Flere hundre rammer, og eksempler på innramninger er representert i det sjarmerende hjørnet. Det som fanger blikket først er innrammede barnesølvtøy med en ramme inni rammen med et bilde av en liten gutt. Mannen bak kassen, butikkeieren Einar Hanssen, smiler varmt. Bildet er av han som liten. Enten det er et bilde, et kunstverk, personlige gjenstander eller til og med klær, kan man skape kunst ved å legge til den perfekte ramme. Rammehjørnet har alt fra det romantiske, til det minimalistiske. Knallfarger og utsøkt treverk. Einar er veldig opptatt av at rammen skal gi kunstverket det uttrykket man er ute etter. Det er bare fantasien som setter grenser, her er alt mulig. Lurer du på hvordan innrammingsprosessen foregår? Vel, da er det bare å ta turen innom. Verkstedet er nemlig en del av butikken, noe jeg synes skapte en slags nostalgisk stemning.  
– Vi er opptatt av kvalitet, nå kan se de hvordan den blir til. Alt er mulig, svarer Einar til hva rammehjørnet kan utføre. Gå ikke glipp av Sandnes koseligste butikkhjørne.

Borte bra, men...

Hjemme best? Noen av oss er glad i å reise, mens andre trives best hjemme. Uansett er det ikke til å se bort ifra at vi trives godt i våres reder. Heldigvis er stilen i Sandes inspirert av alle verdenshjørner, slik at hjemmet selv kan føles som en liten reise. Din egen baderomsoase, private restaurant, det aktive barnerommet, det fredfylte soverommet og den hellige stuen. Vi har sjekket ut det beste utvalget innen møbler og innredning til ditt hjem.

Frekk og freidig

– Hos oss er humoren veldig viktig. Vi er litt crazy og opptatt av galskapen. 
Personalet på DFU tar imot kundene som det skal gjøres, og er opptatt av å gi god gammeldags service. De vil fremstå som elskverdigheten selv under hele kjøpsprosessen og blir gjerne med deg hjem eller på hytta for å ta mål til. Det er ikke bare personalet selv som er elskverdig, hele butikken oser av kvalitet, lekre møbler og utvalg som vil tilfredsstille enhver saftig innredning eller fornyelsesdrøm. Italiensk, dansk, norsk, sveitsisk stil, og noen ting som rett og slett er crazy, som figurer fra Toms drag collection. Andre smakfulle detaljer som hageputer og småvarer finner du også her. Det må jo sies at denne butikken har alt, alt du trenger. Sofaer, spisebord, barstoler, tv-bord og alt til soverommet og arbeidsplassen. Du kan rett og slett innrede hele hjemmet ditt her, i tillegg skaffe deg en deilig badekåpe og body-lotion. Butikken er selve definisjonen på stil og service. Gjør deg klar for en spenstig opplevelse og en soleklar interiørfavoritt.

Fantasi og kontraster

Berheim Interiør og Antik drives av Mary og Odd M. Berheim. De har fra oppstarten av vært opptatt av å mikse det enkle med det pompøse. Dette er stedet å gå hvis du er på jakt etter nydelige, overdådige lysekroner, vakre antikke møbler, eller utstoppede dyr og fugler. Utstoppingen tar Odd M. Berheim seg av, han er autorisert preparant med mer enn 35 års erfaring. Dette er butikken for deg som liker kontraster. Her blandes klassiske gjenstander med moderne. Det enkle med det pompøse. Er du tilhenger av det vakre steintøyet fra Green Gate? Da må du virkelig ta turen hit. Her finner du kanskje distriktets beste utvalg. De fører også andre kjente merker som: Sia og Lisbeth Dahl og driver med egenimport. Ta deg god tid ved et besøk i butikken og forbered deg på en skikkelig skattejakt.

Oppussing fra A til Å

Bare et steinkast fra Maxi Storsenter finner du Sandnesbedriften D. Nysted. Faghandelen som har egen håndverksavdeling ble startet i 1946 og består av to butikker: En i Holbergsgaten og en i Luramyrveien rett ved Kvadrat. D. Nysted er et mekka når det kommer til oppussing og oppgradering av bolig. Butikken er en Jotun forhandler og har alt du måtte trenge av miljøvennlig maling, i tillegg til moteriktig tapet, fototapet, gardiner, solskjerming, verktøy, gulv, og som et ekstra krydder, enkelte interiørartikler Eller ønsker du kanskje erfarne og dyktige fagfolk til å gjøre jobben for deg? Faghandelen hjelper deg villig med dette og har til og med interiørkonsulenter som kan skreddersy innredningspakker spesielt tilpasset din stil. Synes du hjemmet ditt er litt ukoselig i høstmørket? Da har Nysted har et stort utvalg av lekre gardiner perfekt til å stenge det ute. Disse finner du både i metervare og hele lengder og de hjelper deg mer enn gjerne med å ta mål og sy for deg. Oppussingen starter virkelig hos Nysted.

Barnas paradis

Eller rettere sagt kanskje, ditt paradis, med alt for barna. Så snart det kommer et barn i hus endres mye på en gang. Du trenger masse nytt, og hjemmet ditt må tilpasses. Da er det godt at det finnes en butikk som tar imot deg og de små med åpne armer. Som tilbyr kvalitet og trygghet til fornuftige priser. Hos 40 års jubilanten Bare Barn - Sørbø på Maxi Storsenter blir du tatt godt i mot av kunnskapsrike og serviceinnstilte ansatte. De ønsker å gi deg en god og trygg opplevelse når du skal handle utstyr til barnet ditt. Her finner du alt du måtte trenge av baby og barneutstyr, fra smokker og klær til bilseter, senger og vogner. Hit kan du komme enten du ønsker du å innrede barnerommet ditt med tradisjonelle norske, barnemøbler eller mer funksjonelt og moderne. En Stokkestol som «vokser» i takt med barnet eller en Day Bed som kan flyttes rundt i rommet og settes der du har behov for den er populære produkter. De fører kjente merker som: Reflex, Reima, Stokke, Simo og Brio. Her skal du kunne komme inn som gravid mor og kjøpe alt til barnet og barnerommet. Da ønsker vi deg en gledelig reise tur/retur interiørbyen Sandnes og ditt fantastiske hjem. 

Tekst: Helene Stenhaug | Foto: Helene Stenhaug & Mette Martinsen