Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Ingen for små, ingen for store

Ingen for små, ingen for store

Fra å være et lite utleiefirma av høytaleranlegg i 1985 til å vokse til en av de største i markedet, kan man i dag fristes til å si at det som ikke tilbys av lyd- og lysutstyr på Lade ikke er verdt å ha. Enten det er små private arrangement eller store festivaler så dekkes behovet på beste måte.
Etter flere oppkjøp og fusjoner har Trondheim Lyd Lysverket AS i dag spisskompetanse innenfor de fleste områder som angår lyd, lys og scene. Siden starten for snart 25 år siden har også etterspørselen av kompetanse vært økende, særlig hos firma som ønsker å kjøpe sceneteknisk utstyr. En salgs- og installasjonsavdeling ble derfor opprettet høsten 1998.

– Vi er stolte av vår kompetanse, og den jobben vårt faste crew på 25 ansatte utfører. Foruten å sikre kunder utførelse av høy kvalitet, så er våre ansatte erfarne og løsningsorienterte.

– Fornøyde kunder er vårt mantra, forteller Hege Strand, daglig leder gjennom fem år.

Lydanlegg fra noen hundrelapper

Tendensen er at stadig flere personer ønsker å bruke vår kompetanse. Vi ønsker å imøtekomme ikke bare det profesjonelle markedet, men også det private.

– At vi har vokst oss så store gjør muligens sitt til at mange tror vi kun leier ut utstyr til å håndterer store arrangement. Men vi har også det som måtte behøves til små, private arrangement, forteller Hege. For talen til 50-års jubilanten så trengs det for eksempel en mikrofon. Da stiller vi gjerne med lydanlegg og gir den veiledning som behøves til bruk av utstyret. Prisene som Trondheim Lyd Lysverket AS tilbyr til denne type arrangement er konkurransedyktige og langt fra avskrekkende.

– Når vi for eksempel jobber med skoler eller revyer så lager vi enkle og rimelige pakker som kan benyttes, informerer Hege.

I trygge hender

Hege Strand er en daglig leder som også vet å verdsette nødvendigheten av positivisme i en slik bransje.

– Fagkunnskap og høy kvalitet er selvsagt grunnmuren, men vi jobber kontinuerlig med kundebehandling og service, forteller Hege.

På kontorene har hun med seg 10 dyktige medarbeidere, og hun vet av erfaring at kundene setter pris på imøtekommende og løsningsorienterte ansatte, enten det gjelder kundebehandlere på kontoret eller teknikere ute i feltet.

Undertegnende kan etter visitten hos Trondheim Lyd Lysverket AS bekrefte firmaets positive aura. I lyse, nyoppussede lokaler var det en alle tiders start på dagen å bli møtt av smilende ansatte. Å slå av en prat med gutta, som i hyggelig kollegialt samspill testet de siste teknologiske nyervervelsene var heller ikke meg imot, selv om forståelsen av temaet gikk langt over hodet på meg.

Forresten så har jentene også gjort sitt inntog i bransjen. Kanskje står crewet om mulig enda sterkere når oppdraget er å gjøre om en grå og skitten lagerhall til et fantastisk smakfullt og gjennomført selskapslokale, med tanke på de estetiske detaljene…

Overveldende tilbakemeldinger

En omvisning i lagrene som ligger ved Ringnes Bryggerier er imponerende. Scenemoduler, trosser, PA-anlegg, lyskastere, kabler og instrumenter er systematisk og sirlig plassert, nummererte og kodet slik at enhver skal kunne finne det man måtte behøve i en rask håndvending.

– Systemet trenger vi for å være så effektive som vi ønsker, sier Hege. Og effektive, det er de. Undertegnende har sett teknikerne i aksjon, og samtykker med kundenes tilbakemelding, eksempelvis uttalelsen til Elisabeth Trøan fra Eventbyrået; Takk for nok en gang kjempebra innsats – dag som natt, et suverent humør, knallbra humor, stor arbeidsvilje og profesjonell innstilling.

En sparringspartner – fra idé til gjennomføring

I anledning de fleste arrangement så bør vi komme på banen på et tidlig tidspunkt, sier Hege.

– Slik kan vi velge de riktige løsningene sammen med kunden. Vi ser mulighetene, og kan også anbefale hvordan ting kan gjøres rimeligere, forteller firmaets daglige leder. Trondheim Lyd Lysverket AS har så lang erfaring med alle typer arrangement at de uansett utfordring kan foreslå mange gode og kreative løsninger, og alltid til det beste for kunden. Teknikerne håndterer kjøreplaner og kan fungere som teknisk sjef.

– Det umulige er mulig. Problemer finnes ikke, kun utfordringer. Og de tar vi med glede fatt på. Det er jobben vår, avslutter Hege Strand

Tekst: Anniken Nornberg Isaksen
Foto: Wad/Danielsen Photography AS, wad-danielsen.com