Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Florida på billigsalg

Florida på billigsalg

Skal du til USA en gang i ditt liv så er det nå du må dra. Rekordlav dollar og norsk lønnsfest gjør deg dollar-rik.
Article image

Bli med på powershopping i Florida. Aldri har det vært mer fornøyelig å dra kredittkortet i USA enn akkurat nå. Jeg befinner meg på Floridas største outlet, Sawgrass Mills, og føler meg latterlig velstående som nordmann. Eksklusive joggesko, 650 kroner. Siste kolleksjon treningstøy, 150 kroner per del. Nytt kamera til halv pris sammenliknet med Norge. Jeg har fått tre skarve timer til disposisjon, så her kreves det disiplin og knallhard prioritering. Det enorme handlesenteret ligger en halvtime nord for Fort Lauderdale, og er så omfattende at du får eget kart når du ankommer. Her er det smart å velge ut de forretningene du vil besøke og legge opp løypa etter det.

Direktefly til Fort Lauderdale

Det er liten tvil om at det blir gøy å være norsk i Florida den kommende vinteren. Ikke nok med at feriepengene varer lenger enn noen gang. Med Star Tours direktefly fra Oslo til Fort Lauderdale ukentlig hver fredag setter du bena på amerikansk jord etter knappe ti timer i luften. Uten mellomlandinger med utallige sikkerhetskontroller og kjedelige flyplasser. At selskapet i tillegg har bygd om flyene sine og har solid benplass til alle gjør flyturen til en fest. Vel fremme i USA ligger feriemulighetene og shoppingkuppene og venter på deg. Det finnes neppe et reisemål med så mange aktiviteter og severdigheter som nettopp solskinnstaten på Amerikas østkyst. For noen tiår siden var Florida et sted amerikanske pensjonister tilbrakte vinterhalvåret. I dag er staten på full fart tilbake på trendtoppen. Stadig flere vil nyte det fantastiske klimaet, stemningen, strendene, butikkene, restaurantene – og for ikke å glemme alle de blide og glade menneskene du møter overalt. For det er helt tydelig at man blir glad av å bo et sted hvor sola alltid skinner og hvor du aldri trenger dunjakke, vintersko eller ørevarmere. Og takk for det!

10MIAXXX901005
I Miami finnes det en strand for alle, og det er aldri trangt om plassen.

Floridas Venezia

Mange barnefamilier velger å bo i Fort Lauderdale, en halv times tid nord for Miami Beach. De mange kanalene har gitt Fort Lauderdale tilnavnet ”Floridas Venezia”, og en tur med taxibåt er absolutt verdt å få med seg. De siste årene har området blitt betydelig modernisert, og stadig flere velger å tilbringe ferien sin nettopp her. På Las Olas Boulevard finner du alle de store moteforretningene, kombinert med gode og hyggelige restauranter og idyllisk beliggenhet.

Article image
Fort Lauderdale er førstevalget for mange barnefamilier, ikke minst på grunn av de flotte strendene.

Se og bli sett på Miami Beach

Den som er ute etter fart, moro og storbyliv setter kursenz mot Miami Beach. Her skal du se og bli sett. På Ocean Drive triller lettkledde jenter forbi på rulleskøyter, spenstige menn i alle aldre viser muskler i Hummus Park. De aller fleste som jobber her har en drøm om noe annet, om berømmelse og kjendisstatus. Miami er et sted hvor alle har gjort det til en profesjon å selge talent og utseende. De er pene og unge, Miami er byen hvor look is everything. Hvis du vil kombinere kjendisspotting, shopping og restaurantbesøk reiser du litt lenger nord, til Lincoln Road på 16. gate. Floridas første gågate er et eldorado av folkeliv, uterestauranter, gallerier, spennende spesialbutikker og store kjeder.

Article image
Mange mener Miami har en av de vakreste skylinenene i Amerika,

Strand i soloppgang

Jeg har allerede nevnt de vakre strendene, som faktisk strekker seg fra Miami og nesten helt opp til New York. Det betyr at du har mye å velge i når du ferierer i Miami eller Fort Lauderdale. Her finnes det strender for barnefamilier, homser, joggere, kjærestepar, lokale og turister. Personlig synes jeg stranden er aller vakrest ved soloppgang. Ta på deg joggeskoene og løp noen kilometer den ene eller andre veien mens morgensolen farger himmelen lyserød, og det mørket havet våkner til liv og får sin karakteristiske turkise farge. Du møter lokale på luftetur med hundene sine, gatefeiere som rydder opp etter nattens begivenheter og en og annen uteligger som våkner til liv under en solstol eller et tre. Alle er like blide. Selv politiet og den hjemløse hilser blidt ”Good morning!”, hvis du tar deg tid til å si hei. Another beautiful day in paradise! tenker jeg, og løper videre.

USA:USA:Miami Beach
De vakre art deco-byggene har gjort Miami verdenskjent. På kveldstid forandrer South Beach seg til noe

Lei av Florida – lei av livet?

Det er nesten umulig å kjede seg i Florida. Valgmulighetene er mange. Hva med uke i Miami og en uke på karibiske Bahamas? En uke i Fort Lauderdale, en uke i laidbacke Key West og en uke på cruise? Den karibiske øya Puerto Rico står også på programmet, kombiner gjerne med Miami, Napels på vestkysten av Florida eller en leken uke i Orlando. Mulighetene er mange, og du legger opp ruta etter eget forgodtbefinnende, lommebok og humør. Enjoy! Det gjorde jeg!

10 ting du må gjøre i Florida
• Besøke sumpområdet Everglades i en superrask airboat og være med alligatorsafari
• Gi kredittkortet frie tøyler på Sawgrass Mills
• Besøke det sørligste punktet i USA, romantiske Key West
• Slå deg løs, med eller uten barn, i en av de mange fornøyelsesparkene i Orlando
• Bruk minst en kveld på å la deg underholde av folkelivet på eksklusive Ocean Drive, Miami
• Ta vanntaxi gjennom kanalene i Floridas Venezia, Fort Lauderdale
• Svøm med delfiner på Key Largo eller Hawks Key, på vei til Key West
• Besøke Little Havanna. Drikk cubansk kaffe og spis Floridas billigste lunsj
• Unn deg en ettermiddagsdrink på eksklusive Delano Hotell i Miami
• Bli med på et båtcruise for å se Miamis skyline fra sjøen – og ta en titt på kjendisenes sommerhus.

Shoppingkupp
• Fotoutstyr, ipod, annet elektronisk utstyr
• Treningstøy og joggesko
• På outlets får du kjente merkeklær til sterkt reduserte priser
• Mat og drikke
• Leiebil
 
Her shopper du:
Kredittkortet kjeder seg ikke i Florida. Det er mange gode steder å velge blant. Sawgrass Mills en halv time nord for Fort Lauderdale er et must. Hvis du bor i Miami-området har du mye i vente på Aventura Mall. Du som har gullkort velger Bal Harbour. Her finner du alle de internasjonale motehusene, og hver butikk har en stor, muskuløs dørvakt i inngangen. Senteret er lekkert og eksklusivt, med flere gode spisesteder for en avslappende lunsj. Det er også verdt turen å stoppe innom Bayside Shopping Center. Dette er Miamis Aker Brygge med restauranter, butikker og barer. Her er det også mulig å bli med på ulike båtcruise, blant annet Millionaires Row, som guider deg forbi kjendisenes feriesteder.

Reisefakta USA
Neste vinter flyr Star Tour ukentlig hver fredag fra Oslo til Fort Lauderdale. Flyreisen skjer med Star Tours nye 747 Blue Comfort t/r. Flyene er nyombygd og har hele 84 cm benplass på økonomiklasse (til sammenligning har SAS 83 cm). På Premium Class har du hele 94 cm benplass! Star Tour har mange kombinasjonsmuligheter i USA. Du kan velge mellom bosteder i Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Naples, Key West, Sunny Isle og de to karibiske øyene Bahamas og Puerto Rico. Du kan også være med MSC Orchestra på cruise i Karibien og Mexico, eller på TEMAs rundreise «De amerikanske sydstatene med Charlton og Savannah».

Priseksempler:
• Kun fly fra kr 4798,-
• En uke med hotell i Fort Lauderdale fra kr 7448,-
• Kombinasjon en uke Florida/en uke Bahamas (all inclusive), pris fra kr 19398,-
• Kombinasjon en uke Fort Lauderdale/en uke Orlando, pris fra kr 9748,-

Les mer på startour.no

Tekst: Merete Olsen Foto: Star Tour