Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Finn roen i fjellet

Finn roen i fjellet

Det særegne og eksklusive Hotell Copperhill Mountain Lodge ligger i vakre Åre, bare 160 km fra Trondheim. Inne på hotellet kan du nyte god mat i en av hotellets fire forskjellige restauranter eller finne roen i den flotte spa-avdelingen. Du kan også knyte på deg skoene og gå rett ut i den vakre naturen som den svenske fjellbyen har å by på.
Det er den amerikanske arkitekten Peter Bohlin som har tegnet det storslåtte hotellet mitt oppe på fjellet. Hotellet er bygget på samme plassen som det for mange hundre år siden lå en kobbergruve. Den anerkjente arkitekten ble kontaktet ca hundre år etter at gruven ble stengt, med forespørsel om han kunne tegne hotellet. For Bohlin var det viktig å bruke materiale som sto i stil med plassens historie. Sten, tre og kobber ble derfor de tre hovedelementene og hvor du enn ferdes på hotellet finner du idag disse naturmaterialene. Hotellet sto ferdig for første gang i desember 2008, og ble året etter kjøpt opp av forretningsmannen Petter Stordalen å åpnet i hotellkjeden Choice regi. 
Stordalen ville få fram en moderne tolkning av en klassisk mountain lodge. Det unike hotellet har blant annet flere rom med køyesenger og plass til flere familier på et rom. 
Hotelldirektør Pernilla Gravenfors forteller at det som var meningen fra begynnelsen av var at man hadde internasjonale visjoner for hotellet. 

– Det er veldig usvensk her. Det er en designklassiker inspirert fra den amerikanske og den samiske kulturen, sier Gravenfors. 

«Mysigt»

Det storslåtte hotellet er koselig innredet og har effekten av å få folk til å slappe av og føle seg hjemme. I de 112 rommene på hotellet er det tilsammen 420 ordinære sengeplasser. Hotellet har blant annet veldig gode familierom, der flere familier kan bo på samme rom. Der finnes både køyesenger for barna, dobbeldusj og eget kjøkken. Hotellet har også meget gode fasiliteter for møte og konferanseaktivitet med 7 konferanserom og store sosiale yter. I hotellets store lobby er det skapt flere små rom med ulike detaljer.
– Slik skal alle kunne finne «sin» stue i lobbyen. Her kan man krype opp i en sofa, slappe av og bare ha det mysigt, sier Gravenfors.
Mysigt er det svenske ordet for koselig. Og det er det virkelig på Copperhill Mountain Lodge. Her kan du komme inn etter en herlig tur i fjellet og synke ned i en av de gode sofaene i lobbyen. Kose deg med en kopp kakao og en bok foran peisen, eller sitte i lobbybaren med et glass forfriskende drikke og et smørbrød. 
Hotellet kan også briljere med hele fire restauranter med ulikt konsept. I sommerhalvåret er det restaurantene Niesti og Fireside som har åpent. Her får du blant annet servert ala´carte og pensjonsmiddag i restauranten Niesti, inspirert av omgivelsene og stedets historie. I lobbyrestauranten Fireside får du enklere mat som toast, salat og smørbrød.

Tid for refleksjon

Som gjest på hotellet, har du fri tilgang til den fantastiske spa-avdelingen. Her kan du virkelig nyte oppholdet og ta deg tid til avslapping, ro og refleksjon. Tenk å komme inn etter en lang fjelltur og synke ned i en av varmekildene eller krype opp i en myk stol og bare nyte. Her finner du tre bassenger, hvor to av disse er varmekilder. Det finnes også både felles og separate badstuer. 
– Her er det nedtonet og avskallet. Her skal man bare slappe av og hente seg inn, sier Gravenfors. 
Inne på spa-avdelingen er det egen bar, der kan du nyte noe godt å spise og drikke mens du oppholder deg i spa-avdelingen. Har man behov for det kan man også få en herlig massasje eller ansiktsbehandling. 
– Vi har et samisk tema på våre behandlinger. Skog, granbar og samiske farger er ro-givende og får gjestene til å føle seg avslappet og i et med naturen her oppe på fjellet, forteller Gravenfors. 
Nytt for denne sesongen er også det private vip spa-avdelingen. Dette er en helt privat og avskjermet spa-avdeling som ligger i direkte anknytning til behandlingsrommene. Her kan du nyte en herlig stund på spa med den eller de du selv ønsker. Både om du bor på hotellet eller om du kommer utenfra.

 

Møte med gjesten

Mange av gjestene på Copperhill Mountain Lodge er par fra Norge og Sverige, som vil nyte en herlig hotellweekend sammen. Også konferansegjester og barnefamilier liker seg på det populære hotellet i Åre. 
– Vi har regelmessig familieuker, der vi har mange spennende tilbud for barnefamilier, sier Gravenfors.
På Copperhill Mountain Lodge jobber de ansatte mye med møte av gjesten. Hotelldirektøren forteller at hun legger mye vekt på at de ansatte skal ha det bra på jobb, slik at de skal få det aller beste utgangspunktet til å ta vare på gjestene og få alle til å føle seg velkommen. 
– Dette er noe vi jobber aktivt med hele tiden og prater mye om. Vi vil at alle gjestene skal føle seg ivaretatt og velkommen når de kommer hit, sier Gravenfors.

Ønsker du å vite mer om Copperhill Mountain Lodge, besøk hjemmesiden deres.

Tekst: Stine Marie Larsen | Foto: Jonas Kullman