Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Ekstremsportveko 2008

Ekstremsportveko 2008

I år går den 11. utgaven av Ekstremsportveko av stabelen på Voss og spenningssøkende naturelskere fra hele verden kommer for å få seg et adrenalinkick.
Article image
Foto: Henning Hegbom

Ekstremsportsveko er den største festivalen innenfor sin gren og det som gjør festivalen så enestående er kombinasjonen mellom ekstremsport, musikk og den unike naturen på Voss. De som kommer til Voss denne uka er utøvere i alle typer grener som elsker å presse sine grenser og oppleve adrenalinet bruse i blodårene, det er folk som kommer for å høre god musikk, en del kommer på grunn av ren nysgjerrighet og mange kommer for å treffe folk med samme lidenskap som seg selv. Det er rett og slett mange grunner til å ta turen til Voss og Ekstremsportveko.

Article image
Foto: Kjell Håkon Larsen

Masse forskjellig

Ekstremsportveko er bygget opp med bakgrunn i de fire elementene vann, høyde, jord og ild og innenfor disse finnes det mange ulike felter. Publikum kan få se hele tretten ulike grener; det skal hoppes i strikk, sveves i fallskjerm, padles i fossefall og kites i vindkastene, for å nevne noen. Her får vi muligheten til å oppleve tøffe stryk, luftige svev og spektakulære tricks som vi vanlig dødelige ikke bør begi oss ut på med det første. Gamle travere og nykomlinger vil vise oss hvordan det kan gjøres etter utallige timer med trening. Både norske og utenlandske utøvere vil delta og det blir garantert heftige greier med uforglemmelige opplevelser.

Article image
Foto: Kjell Håkon Larsen

Try it

Som tidligere nevnt trenger du ikke være ekstrem for å besøke Voss denne uka. Her har alle som liker å utfordre seg selv muligheten til teste ut grensene sine på blant annet tandemfallskjermhopp, rafting, kajakkpadling, terrengsykling og mye mer. For å kunne gjøre det må du ha en Try it-pakke. Det vil si at vanlige folk uten erfaring kan få prøve ut de ulike ekstremsportene med hjelp fra en profesjonell instruktør. Mulig du finner ut at du egentlig er mer ekstrem enn du trodde?  Det finnes to ulike typer Try it-pakker: Try it Gold og Try it Silver. Silverpakken koster 6000 kr og inkluderer alt fra tandemparagliding, kiting og rappellering til smalahovemiddag, klær og selvfølgelig festivalpasset som gir deg adgang til alle aktiviteter i området. Goldpakken koster 8000 kr og inkluderer mye av det samme som Silverpakken, men i tillegg kan du prøve tandemhopp, mountainbiking og andre heftige øvelser.

Article image
Foto: Nils Erik Bjørholt

Reiselivsprisen 2007

 At Ekstremsportveko har vært en suksess fikk de det synelige beviset på i fjor da de ble tildelt Reiselivsprisen av Innovasjon Norge. Prisen ble gitt ut for første gang og skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. Ekstremsportveko er i dag ett av verdens største og mest unike arrangement innenfor ekstremsport og dekkes årlig av over 200 journalister. Dette bidrar positivt til å sette lille Norge på kartet som et spennende turistmål.

Article image
Foto: Nils Erik Bjørholt

Musikken

Ekstremsportveko er også kjent for sine konserter. I år kan de presentere artister som engelske Morcheba, amerikanske Breakestra og norske Ugress. Men det store trekkplasteret vil være Surferosa med Mariann Thomassen i spissen. Alle konsertene blir holdt utendørs og det kommer garantert til å bli en opplevelse med masse trykk og stor stemning. Ekstremsportveko selv mener de har funnet et program som passer godt – hip hop, reggae, soul, funk og selvfølgelig rock. Godbitene står i kø!

Article image
Foto: Kjell Håkon Larsen

Vinterveko

Verdt å nevne er også Vinterveko som ble arrangert for første gang i fjor. Det er vinterutgaven av Ekstremsportveko og finner sted siste helgen i mars. Som for Ekstremsportveko er målet med Vinterveko at man skal samle en gruppe mennesker med et brennende engasjement for lek i naturen. I år var programmet spekket med godbiter som ”speedflyging” som er en kombinasjon av skikjøring og paragliding når de tar seg nedover bratte fjellsider, kitekonkurranse, Big Air- konkurranse, innføring i skred og kameratreddning, guidede toppeturer og selvfølgelig Afterski. Etter en lang dag ute i frisk luft og med ski på beina er det på sin plass med 80-tallsslagere og noe godt å drikke.

Article image
Foto: Vivi Sponland

Priser og gode råd

Vil du få med deg alle godbitene, må du ha et festivalpass. Dette koster 1200 kr. Med festivalpasset får du adgang til alt som skjer hele uken. Det er mye moro for en relativt billig penge. Det finnes også forskjellige dagspass til de enkelte dagene og man kan få kjøpt enkeltbilletter. For full oversikt kan du gå inn på www.ekstremsportsveko.com.

Tekst: Mats Nordgård  Foto: Ekstremsportveko