Hjem » Sandnes » Hjem & fritid »  Butikken med det rare i

Butikken med det rare i

Å komme inn på Søstrene Grene er som å entre et Østens marked. Her er et virvar av farger og former, og man kan nærmest gå seg vill i labyrinten som fører deg lenger og lenger inn i Søstrenes sjarmerende univers.

Her kan man virkelig finne alt; mat, te, leker, kopper og glass, toalettsaker og hobbyutstyr. Og det beste av alt: Prisene vil alltid være så lave at man må se to ganger for å sjekke at den stemmer. Butikken inneholder mer enn tusen forskjellige varer, og fokuserer på rettferdig handel i den forstand at halvparten av det kunden betaler går til de som har produsert varen. 
– Jeg tror folk er på utkikk etter opplevelser når de handler, og her hos Søstrene Grene er det flere ting som bidrar til nettopp dette, forteller Heidi Leite, daglig leder for Søstrene Grene i Stavanger. 
– Vi legger ut nye varer hver dag, og vi har noe for alle. I tillegg er prisene betydelig lavere her enn på tilsvarende produkter andre steder. De fleste av oss er jo prisbevisste, men her kan man for eksempel få tak i en hyggelig gave uten at det skal koste en formue. Det er sjelden noen går ut herfra tomhendt!

Sjarmerende

Søstrene Grene har vært i Stavanger i seks år, og holder nå til i store lokaler ved Obstfelders plass. Her trives de svært godt, og med 100 kvadratmeter mer å boltre seg på, har også kundene reagert positivt. 
– Vi har flere stamkunder, samtidig som det er en konstant tilstrømning av nye kunder. 
Søstrene Grenes personale er opptatt av å inspirere, og stiller ut varene på kreative måter slik at det blir lettere å forstå bruksområdet. De små skiltene med humoristiske tekster er med på å bidra til en trivelig handleopplevelse. 
Med en butikk som stadig er i forandring er det ikke vanskelig å forstå at folk kommer tilbake. Den hyggelige betjeningen er også med på å skape den gode atmosfæren her inne. Da får det heller være at det gamle huset på Obstfelders plass har sitt helt eget husspøkelse! 
– Vi hører klikking fra damehæler på lageret, og har opplevd at kurver flyr fra hyllene sine og at skåler faller og knuser uten grunn. Før i tiden lå det en klesbutikk for damer her, og vi tror kanskje at det er en av de ansatte som går igjen. Hun virker i alle fall som en person som er opptatt av å holde orden, smiler Leite.

Til Sandnes

Spøkelse eller ikke, Søstrene Grene er kommet for å bli, og nå skal Heidi Leite åpne butikk i Langgata i Sandnes. Etter lang tids leting etter det perfektet lokalet, er endelig ventetiden over. 
– Sandnes sentrum er et hyggelig sted, jeg gleder meg stort til å åpne der. Søstrene Grene er etterspurt av mange som bor i Sandnes, og nå er endelig tiden kommet! Avslutter Leite. 

Tekst & foto: Lina Grotmol