Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Boutique-hotell

Boutique-hotell

Myhregaarden hotel i Stavanger Sentrum har allerede rukket å etablere seg som hotellet med individualitet og designglede i beste San Francisco- og New York-stil. En viktig del av konseptet er å tilby skreddersydde og personlige løsninger, enten det gjelder vanlig hotellovernatting, langtids leiebehov eller restaurantopplevelser for lukkede selskaper.

«Boutique-hotell» eller livsstilshotell er et ganske nytt begrep i Norge innen hotellbransjen, men begynte allerede på 80-tallet å markere seg som et spennende alternativ til kjedehotell-trenden i USA og Storbritannia. Det som har gjort denne hotelltypen til en suksess er den personlige opplevelsen som tilbys, i et unikt miljø der hvor mye omtanke legges i design, interiør og kunst på veggene. Og hotell Myhregaarden er intet unntak, der det ligger i et særpreget murbygg med historie i veggene midt i hjertet av Stavanger. Det meste som er verdt et besøk i byen av butikker, uteliv og kommunikasjon ligger innen gangavstand. Hotellet har en tydelig designprofil, med mange gjennomtenkte og stilige detaljer innbakt i en ramme av lilla, sjokoladebrunt, kremhvitt og krystall – rett og slett inspirerende omgivelser som føles både hjemmekoselig, avslappende og veldig tidsriktig på samme tid. Rett og slett et sted der man føler seg hjemme og kan ta en timeout, uansett hvilket overnattingsbehov man har. For Myhregaarden består av både hotellet og Myhregaarden Apartments med leiligheter til mange formål. Men ikke minst har Myhregaarden- konseptet også en in-house restaurant som kan leies til selskap, møter, kurs og konferanser både på kvelds- og dagtid. Myhregaardens restaurant tilbyr gjestene sine en smak av Norge med lokalproduserte varer og spesialiteter i rammen av et internasjonalt konsept.

Article image

Overnatting i særklasse

Hotell Myhregaarden har satser stort å ha Norges beste hotellsenger, fordelt på 53 rom, hvorav syv av dem er egne juniorsuiter. Drømmene blir søte når man ligger på Ekornes` beste Svanemadrasser. Hvert av rommene har elegant design som kombinerer klassisk stilfølelse med moderne og freshe idéer. Alle rom har lekre lysekroner og egen peis, som skaper lun atmosfære og varme på kjølige høstkvelder. Men Myhregaarden kan mer enn å tilby deilig og sensuell overnatting.
– Vi ser på frokost som dagens viktigste måltid og serverer derfor en førsteklasses frokostbuffet med lokale råvarer. Her tilbyr vi nylaget brød, et stort utvalg av varm og kaldretter, fersk frukt samt andre fristelser fra kjøkkenet. Vi serverer også gratis kveldsmat til alle gjester mandag – fredag. Restauranten kan til enhver tid brukes som oppholdsrom for gjestene, forteller daglig leder Christoffer Bugge Aase. Han forteller videre at det er rift om leilighetene på Myhregaarden, med en svært god beleggsprosenten som vi kan skryte av. Langs hotellets ganger er det plassert små biblioteker med bøker som er tilgjengelige for gjestene hele døgnet, og man kan for eksempel ta en liten bokvandring når kvelden faller på. Sannsynligheten for at man ikke får lest boken ut er stor, med tanke på de gode madrassen man synker ned i. Da er det bare å ta med boken hjem og returnere den ved neste besøk!

Article image

Leilighetshotell i vinden

Myhregaarden Apartments passer utmerket for de som ønsker å jobbe eller å se på tv i en sofakrok i en varm stue foran peisen, lage mat på et fullt utstyrt kjøkken og likevel ha mulighet til å trekke seg tilbake på et eget, soverom. Leilighetene tilbyr døgnåpen personlig service fra hotellets resepsjon, og gode frokost, lunsj- og kveldsmatmuligheter er en selvfølge – her er det gjestenes individuelle ønsker som står i sentrum.
– Vår styrke er at vi kan tilby 24 timers service, likeledes som på Myhregaarden Hotell. Man sjekker inn i resepsjonen på Myhregaarden hotell og spaserer deretter opp til leilighetene som ligger 200 meter fra hotellet. Leilighetsbygget er godt merket slik at det skal være lett å finne og man får også utdelt kart ved innsjekk. Vi kan skryte av å kunne tilby et fullverdig hotellopphold i våre leiligheter. Dette er et svært godt alternativ til hotell, for de som liker å bo litt mer privat og skal ha et lengre opphold, samt for de som er flere som ønsker å bo sammen og trenger større plass, sier Bugge Aase. I Stavanger er det flere leilighetshoteller innefor bygrensen og da gjelder det å skille seg ut med noe helt spesielt. Og det scorer Myhregaarden på.

Tekst: Elin Kvandal | Foto: Stian Broch