Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Bekymringsløs i Barcelona

Bekymringsløs i Barcelona

Reiser du til Spanias nest største by kan du ikke gå glipp av den
modernistiske arkitekturen skapt av Antonio Gaudí (1852-1926), men det er flere grunner til å reise til, eller tilbake til Barcelona.
Article image
Fisk bilebeskrivelse
Venga, venga, ropes det i gatene og scootere putrer i vei mellom biler som kjøres av sjåfører som regner med at de kan kjøre hvor de vil uten at det går galt. Og det går også som regel bra. Spanske sjåfører har lært seg å se etter fluktruter fremfor å stå på krava.
For noen år siden var det særlig hipt å reise til Barcelona. Alle unge dro dit; for å feste og se på damer/menn og for å oppleve arkitektur og shoppe. De siste par årene har det vært relativt stille rundt Barcelona i Norge, men det er det egentlig liten grunn til. Byen er fremdeles spennende å reise til – for en weekend, en uke eller mer. Hva du ønsker å prioritere å gjøre når du først har kommet frem avhenger selvfølgelig av hvorvidt du har vært her før eller ei. Har du sett de fleste turistattraksjonene kan du slappe litt av og konsentrere deg om å legge merke til alt som er nytt siden sist. Barcelona er en pulserende by som utvikler seg fra dag til dag. Nye barer popper opp, gårsdagens in-steder nattestid er ikke lenger like populære og du bør lese ulike byguider på forhånd så du ikke risikerer å gå glipp av det som er nytt og hipt fordi du lyttet til en gammel kompis som var der for noen år siden og anbefalte ”det kule diskoteket” som nå selvfølgelig er nedlagt eller overtatt av Pizza Hut.
Article image

Moderne storby med sjel

Barcelona er moderne og spennende og flommer over av severdigheter og aktivitetstilbud enten du er ute etter mote og design, arkitektur, eller rett og slett vil ta deg en real fest. Det er ingen årstider som er ”ut” når det gjelder Barcelona selv om mange nok vil synes at sommeren kan bli vel varm. Ta deg en tur på stranden, gjem deg bort i en mørk bar, dra på shopping i spennende sidegater eller ta deg en liten ferie i ferien ved å oppsøke fjell og omegn.
Article image

Variert overnatting

Hotell Rialto er et hyggelig hotell i sentrum av Barcelona, i nærheten av de mest kjente turistattraksjonene som katedralen, det gotiske kvarteret osv. Hotellet holder hus i bygningen der den kjente maleren Joan Miro ble født, en historisk bygning som er helrenovert.
Setter du pris på luksus? 5-stjerners Barcelonahotell med spektakulær beliggenhet:
Hotell Eurostars Grand Marina ligger i World Trade Center-bygget ved Port Vell i Barcelona. Rett ved ligger havnen, La Rambla, katedralen og Picasso-museet. Et 5-stjerners hotell med en helt spesiell beliggenhet. Utsikt over havnen og havet på den ene siden, og inn mot Barcelonas gotiske kvarter fra den andre. Her kan man ta en dukkert i bassenget i åttende etasje samtidig som en titter ut over båtene i havnen, puster inn middelhavsluften, for så å befinne seg midt i Barcelonas sentrum når en kommer ut fra hotellet.

Tekst og foto: Gitte Erst/desken.no