Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Backstage-hotellet i hjertet av Trondheim

Backstage-hotellet i hjertet av Trondheim

Enten du skal på forretningsreise eller en romantisk weekendtur så kan Clarion Collection Hotel Grand Olav friste med en unik hotellopplevelse i sentrum av trønderhovedstaden.

Clarion Collection Hotel Grand Olav kan tilby en helt spesiell atmosfære og en fantastisk beliggenhet i Olavskvartalet. Her er man i samme hus som Trondheims kulturhus, Olavshallen, og det er kort vei til byens mange severdigheter, shoppingopplevelser og hyggelige restauranter. 
Hotelldirektør Rikke Waldemarsen forteller at Nordic Choice-kjeden, som hotellet er en del av, er den største kjeden i byen med hele ni hoteller. Nordic Choice har fem ulike typer hoteller og innenfor Clarion Collection kan man velge blant over 40 hoteller som alle har en særegen historie og stil. Og med Olavshallen som nærmeste nabo var det naturlig at Hotel Grand Olav ble kjent som hotellet «backstage», noe både interiør og atmosfære bærer preg av. 
Her er det jukeboks og flygel i resepsjonen, gitar man kan låne med på rommet og egne artistrom hvor kjente artister som DDE, Åge Aleksandersen, Di Derre, Mia Gundersen og Kurt Nilsen er representert. Veggene på rommene prydes også av ulike musikkeffekter og en rekke gullplater.
– Siden vi ligger i samme bygg som Olavshallen er det mange artister som har valgt å bo hos oss opp gjennom årene, og flere har vært så sjenerøse og gitt gullplatene sine til hotellet. Og nå har vi fått de frem i lyset ved å henge de på noen av rommene.

Personlig og hyggelig

Hotel Grand Olav har 106 store og komfortable rom med et innbydende og moderne interiør. Og ønsker man litt ekstra luksuriøse omgivelser har de også flere elegante suiter. I hvert rom blir man ønsket velkommen av teddybjørnen Filip som er fast inventar. I tillegg til gode arbeidsforhold på rommene med blant annet gratis trådløst internett, har hotellet også tre konferanserom i ulike størrelser. Og har man behov for en avslappende kveld på hotellrommet så er det DVD spiller på hvert rom, og i lobbyen er det gratis DVD utleie fra et rikholdig kartotek. Hotel Grand Olav kan også skilte med det som må være byens beste utsikt, fra de øverste etasjene kan du nyte utsikten til Trondheimsfjorden og Munkholmen.
Atmosfæren på hotellet er personlig og hyggelig, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor de har mange stamgjester som bor ukentlig på hotellet. Og de byr på både frokost, kaffe, te, frukt, vafler fra 15 til 18 og kveldsmat fra 18 til 21 alle dager. 
– Vi ønsker at det skal være en hjemmekoselig stemning på hotellet. Her kan man selv hente kaffe og frukt i lobbyen, eller steke sine egne vafler. Vi har et godt og vennskapelig forhold til mange av stamgjestene våre, og her har de ansatte lov til å bli kjent med gjestene og ta en kopp kaffe med dem. Og vi får mange positive tilbakemeldinger fra folk som reiser mye at de synes det er behagelig og avslappende å bo her, noe vi setter stor pris på.

Opplevelser i kø

De siste årene har Trondheim fått mye nytt å by på, og i dag står opplevelsene i kø og venter på deg. Og Hotel Grand Olav ligger midt i smørøyet i forhold til det meste som skjer i byen. Her er det gode shoppingmuligheter rett utenfor dørene og rusler man over broen til Solsiden finner man en rekke hyggelige restauranter. Hotellet er også et fint utgangspunkt enten man har lyst til å oppleve Nidarosdomen eller ta en spasertur gjennom Bakklandet. Det er også vel verdt å få med seg et besøk på det nye nasjonalmuseet for rock og pop, Rockheim, som ligger like i nærheten. Her kan man følge utviklingen av norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag, og museet kan by på morsomme opplevelser for både store og små. 
Hotellet kan dessuten være behjelpelig med å bestille billetter til ulike arrangementer både i Olavshallen og andre steder. De ansatte på hotellet kjenner byen godt og kommer gjerne med anbefalinger over ting du bør se og oppleve under et besøk her.
– Trondheim er en by som har fått mye spennende, med teater, show, spennende restauranter og kule butikker. Helheten har blitt mye bedre de siste ti årene og vi opplever at det er flere og flere som velger å legge weekendturen hit, sier Rikke. Og høres det fristende ut med et minnerikt besøk på hotellet «backstage» i Trondheim, så kan man enkelt gå inn på hjemmesiden til www.nordicchoice.no og bestille rom!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Clarion Hotel Grand Olav

Følg IN magasinet på Facebook